> >   NETOP NU11. Novemer 2018

Få et gratis fiskekort

Som det fremgår af flere indlæg her på siden, kan man "tjene" et 2-timers gratis fiskekort. For at få det, er der et par ting, der skal være opfyldt:

Man skal lande en fisk på over 4 kg.
Man skal tage et billede af en kvalitet, så det kan bruges her på siden
Man skal sende det til os på mail/SMS og kort beskrive, hvordan den er fanget og hvem man er
Vi skal så have lov til at bruge det her på siden

Vi giver selvfølgelig ikke kortet, bare fordi man fanger en flot stor fisk - det er præmie nok i sig selv, syntes vi! Vi gør det, fordi vi ved, at der bliver sat en del store ud og mange af dem hører vi ikke om og det syntes vi er lidt ærgerligt. Så gratis kort er altså en "betaling" for ulejligheden med at sende ovenstående til os.

Vi får af og til et billede, som er komprimeret og så kan det ikke vises fornuftigt her på siden - det skal det altså kunne! Som eksempel modtog vi et som dette nedenfor i går - her har kvaliteten ikke være god nok som det ses; men det har dog udløst et gratis kort fordi vi netop har brugt det nu og her som eksempel.

Fiskene er taget på hjemmelavet flue og den største ligger på 4,8 kg. Så er der en lige under de 4 og 2 mindre. Og sådan er det jo. Selv om der nok ligger flest billeder af de store, så sætter vi jo langt flere ud i 1-3 kg klassen. Simpelthen for at få nok fisk ud. Vi betaler jo pr. kg. og ovenikøbet er store fisk noget dyrere pr. kg. - så der kan blive en hel del mindre fisk for en af de store.
4. November 2018

Store kontra små

Endnu en weekend med et fantastisk flot vejr. Skoven står stadig med mange af sine orange blade og danner en flot baggrund. Sådan er det når vi hverken har rusk eller frost.

Derfor kunne man også få nogle gode timer ved søen og Dennis var en af dem, der udnyttede muligheden. Her til aften modtog vi en mail med lidt billeder, som selvfølgelig udløser gratis fiskekort:

Hej Moesholm.
Jeg var i dag en tur ved din dejlige sø, med min kæreste Christina og min hund Bailey. Jeg sku fiske i 2 timer, og der var mange fisk at se, men kunne ikke få dem til at bide, på den vante måde, så skiftede til præsten, og på 4 kast var der fisk, i form af en rigtig flot regnbue på 4,2 kg og 68cm.
Det blev ved den ene fisk, men hvilken en. Tak for endnu et par gode timer ved din sø.
Mvh. Dennis 


Vi siger som sædvanligt tillykke og nedenfor ses Dennis med sin flote fisk.
25. Oktober 2018

Fluer og blæsevejr

Fluer og blæsevejr hører nu ikke rigtig sammen. Det gælder også, når man taler fluefiskeri. Det kan være svært at styre i et blæsevejr, som vi har haft i dag. Men nogen kan og vi modtog følgende SMS fra Jakob:

Her er lige et billed af den regnbue jeg fangede på flue hos dig i dag. Vægtn blev trykket ned på 4,8 kg.
Blæstn drillede så det blev ved den ene.
Min kammerat fik dog fem styk. Alle hans blev fanget på spin. Så alt i alt en super og givtig dag i skønne omgivelser

Vi siger "Godt kæmpet i blæsten" og ønsker tillyke med et gratis fiskekort. Nedenfor ses Jacob med sin basse:
21. Oktober 2018

Slut på efterårsferie

Ugen er slut og skole/arbejde kalder - men sikke en uge med noget af det flotteste efterårsvejr, vi kan huske. Ja det var næsten for meget af det gode og det blanke vand har ind i mellem næsten været væk i flotte orange blade.

Men fisk er der også fanget og det har kostet os nogle gratis fiskekort med billeder af fisk på over 4 kg. Uffe tog en allerede under fiskekonkurrencen sidste uge. Men specielt her sidst på ugen er der taget nogle flotte fisk.
Christian tog 2 på flue. Han var i gang på rensestedet, da vi snakkede med ham, men den største fik vi vejet hel og den rundede 4,5 kg.
Per tog blandt andet en på ca. 4.3 kg på powerbait.
En gæst far Litauen - som vi ikke kender navnet på - tog en guldørrede i dag også på powerbait. Vi havde ikke lige vægt i nærheden men vores gæt er omkring 6 kg - simpelthen fordi vi ved at der er sat sådan nogle bamser ud for en god uge siden. Flere har set den men ikke kunnet overliste den.

Vi har selvfølgelig sat langt flere fisk på 1-2 kg ud, men faktisk har specielt de store været i hug-humør. Nedenfor ses nogle af de meget flotte fangster fra ugen


13. Oktober 2018

Efterårsferie

Så startede efterårsferien og det med det meste fantastiske vejr og en flot farverig efterårsskov.

Det er også den weekend, hvor de lokale fiskeklubber har deres efterårs-konkurrence. Sådan dage er der selvfølgelig mange omkring søen, men vi lukker aldrig for andre gæster, når vi har sådan arrangementer!

Og der er absolut ikke ikke kun fiskere fra klubberne, der kan fange fisk. Abdul og et par venner var også forbi her til formiddag og han kunne godt have gjort sig fint bemærket i konkurrencen, hvis han altså havde deltaget.

Da vi var forbi han han nemlig taget en lige under 4 kg og en på 4,3 kg. Vi ved han senere tog yderlig en på 4,1 kg - så det må være tæt på gennemsnit på 4 kg for de 3 flotte fisk.

Vi siger tillykke til Abdul, der ses herunder, og udover selve fiskene giver det ham også et 3 timers gratis fiskekort, nu da han ligefrem tog 2 over de 4 kg og vi fik billede af fisk ved søen. Vi giver selvfølgelig også i år et 2 timers gratis fiskekort for et billed af fisk på over 4 kg taget her ved Moesholm - og de store vil være en del af udsætningerne fra nu af.
27. September 2018

"Knud" og store fisk

I sidste uge kom stormen "Knud" forbi og så fik vi virkelig efterårsvejr. Udover blæst er temperaturen nu ca 15 om dagen og ja, vi har været under 5 om natten. Så nu sker der noget i søen.

Søren fra nabobyen havde valgt et 2-timers kort og han var faktisk lige færdig med at fiske på "gamle" fisk, da vi fik leveret nye. Han havde taget 3 regnbuer på 1-2 kg - fisk han absolut var tilfredse med, da det er gode spisefisk. Men da han så dagens udsætning med fisk op til 5 kg udbrød han: "Jeg må vist forbi igen en af de nærmeste dage".

I øvrigt tog Søren de 3 på passivt fiskeri med hvid powerbait tæt på øen.

Vi er glade for, at det nu langt om længe er mere normale forhold igen. Nedenfor ses en af de fisk, som Søren og sikkert andre, gerne vil have fat i.
15. September 2018

Sejt træk

Det er godt nok et sejt træk i år, at slippe ud af sommerens indflydelse. Der er mange liter varmt vand, der skal køles ned.
Først her i den sidste uge har det virkelig lignet lidt rigtig efterår med 15 grader om dagen og ned omkring 5 om natten. Det glæder os på selve fiskeriets vegne. Men nu snakker de så om over 20 igen i den kommende uge - forhåbentlig ikke noget der varer ved alt for længe.

Vi har i hvert fald i denne uge kun sat ca 25 kg guldørreder ud - resten af udsætningen var regnbuer og vi har da planer om at nu hedder det regnbuer fremover - og gerne snart lidt af de store også, hvis vejret ellers vil.

Herunder er der et stemningsbillede fra udsætningen i torsdags.
11. August 2018

Skift i vejret

Langt om længe fik vi et vejrskifte, så temperaturen faldt til omkring 20, det blæste voldsomt op og vi fik da lidt regn.
Nu sker der jo ikke dramatiske ting natten over, men det går helt sikkert den rigtige vej.

Kurt skulle selvfølgelig teste, hvad det betød. Da vi mødte ham havde han ikke haft succes og vi snakkede om at vandet selvfølgelig virkede og var meget varmt stadigvæk. Men vi fik da en SMS fra ham senere på dagen med et billed, som kan ses nedenfor. Han skrev:

Det endte med 2 flotte fisk, en på 2,2 og den anden på 1,8.
De skulle lokkes til hug med der var masser af figth i dem, så fiskene har det stadig OK i søen

Vi så også tyske gæster tage afsted med guldørreder.

Så med lidt held går vi mod lysere tider lige hvad angår lystfiskeriet og vi forventer at kunne sætte mere normalt ud fra den kommende uge.

HUSK: FORBUD MOD ÅBEN ILD AF ENHVER ART.

br>

9. August 2018

Søen blev studset

Vi har brugt en af de varme dage til at få klippet siv i søen. Det er vi nød til cirka hvert andet år, da det ellers vil tage overhånd. Så vi havde besøg fra Jysk naturpleje en hel dag.

De afklippede siv ligger i bunker på søbreden og selv om vi er startet med at fjerne siv, kan der godt gå nogle dage, inden vi er helt færdige; men der er nu godt plads ved siden af.
Der blev selvfølgelig samlet alle de siv op det var muligt; men der driver ldit siv mm rundt i søen. Her venter vi på blæst og regn så vi kan få bugt med det også.

Vi har dog også tilførst søen ekstra guldørreder sidst på dagen i går og håbet er nu, at vi får det vejrskifte, som det ser ud til.

Nedenfor ses maskinen, der klipper siv i søen.

HUSK: FORBUD MOD ÅBEN ILD AF ENHVER ART.

Foto vist med tilladelse fra personer på billedet
3. August 2018

Friske fisk i søen

Vi har taget chancen og sat lidt nye friske guldørreder ud sent torsdag aften. Vi håber på, at meteorologerne får ret for så skal vi få lidt mere ustadigt vejr i den næste uges tid. Vi skal stadig få enkelte dage med op mod 30 grader men også flere omkring 20 og endda med regn. Vi har også de sidste par nætter været nede omkring 10-12 grader, hvor søen er helt væk i damp ved solopgang.

Det betyder ikke dramatiske ændringer i vandtemperturen; men nok til vi mener det er forsvarligt at tilføre søen lidt friske fisk.

Det er stadig meget svært at lokke fisk til biddet - ingen tvivl om det. Et bevis så vi her i morges dagen efter udsætningen. Kurt havde kun taget en enkelt og dog tabt 2, da vi snakkede med ham ved 7 tiden. Når Kurt ikke har flere hug på de 2 første tidlige morgentimer, så er det svært - men fiskene, de er altså derude.

HUSK: FORBUD MOD ÅBEN ILD AF ENHVER ART.

Foto vist med tilladelse fra personer på billedet
23. Juli 2018

Hedebølge

Man kan altid snakke om vejret, men i år er det lige ved at alt handler om vejret. For nu har varmen og tørken varet i næsten 3 måneder og alt i naturen er snart mærket af dette.
Moesholm sø har nu en vandstand, der er ca. 30 cm under det normale og en temperatur der ligger nogen grader over selv en normal varm sommertemperatur.

Dagens længde er faktisk allerede aftaget med en time. Eller sagt på en anden måde, så varmes vandet op en time mindre og køles ned en time mere hver dag siden det vendte. I sidste uge var vi en morgen nede og vende 7 grader og så damper søen virkelig og køling er i fuld gang.

Nu melder de så over 30 om dagen og 20 om natten – så nu er det kritisk for fisk og her specielt svært for lige udsatte fisk, der kommer fra et noget koldere vand i dambruget.  Vi har ellers gennem de sidste mange uger kun sat guldørred ud, da de bedre kan klare det varme vand, men udsætningen her i aften, som man kan se lidt af herunder vil blive den sidste i denne her uge. Så må vi se hvordan vejret arter sig de kommende uger for temperaturen skal ned igen, inden vi mener det er forsvarligt at sætte ud igen.

HUSK: FORBUD MOD ÅBEN ILD AF ENHVER ART.
04. Juli 2018

Forbud mod åben ild

På grund af den ekstreme tørke og varme er der indført FORBUD mod brug af åben ild inklusiv grill i hele Danmark. Dette gælder selvfølgelig også her ved Moesholm.

Vi har desværre set spor af, at nogen af vores gæster har brugt grill. Se feks billedet herunder, hvor der er brændmærker i det tørre græs og engangsgrillen fandt vi i affaldspose.

Det er selvsagt alt for farligt i denne her tid, så vi vil på det kraftigste advare mod at bruge grill ved søen, så længe tørken fortsætter!

Al den varme uden vand og blæst sætter også sine varme spor i søen og på fiskeriet. Det er bare ikke let at få kontakt med fiskene. Vi er som en konsekvens gået tilbage til rene udsætninger af guldørreder i denne her uge.
25. Juni 2018

Midsommer og skoleferie

Man siger, at når skoleferien begynder bliver det altid dårligt vejr. Det kommer så heller ikke til at passe i år. For efter at vi faktisk har haft et par uger med mere almindeligt dansk sommervejr vender varmen åbenbart tilbage med fuld styrke i denne uge.

Ugerne med kulde, rusk og en smule regn har ellers gjort søen godt. Fiskene går nu ikke længere sommerdovent lige i overfladen. Vi valgte også at blande udsætning ligeligt mellem guld og regnbuer denne uge. Men alligevel konstaterer vi, at det er guld, der bliver fanget. Så mon ikke vi vender tilbage til rent guld igen - specielt med den vejrudsigt. For selv om det går mod mørkere tider nu igen, så varer det dog lidt inden at skiftet til flere timer uden sol slår igennem for alvor på søen.

Herunder står Christian og fluefisker en dejlig aften her i weekenden. Allerede efter 15 minutter havde han 2 guld og mistede nummer 3 lige, da vi ankom.
11. Juni 2018

Vejrskifte

Så kom der lidt regn og ikke mindst et kraftigt fald i temperaturen og blæst. Lige i solen ved søen var der tale om mere end en halvering i temperatur og med tanker på søen og dens ”beboer” så var det bare rigtig godt. For efter en måned med sommerdage og bragende sol var det begyndt at være kritisk med vandtemperaturen. Nu forventer vi den over den kommende tid stille og roligt falder, hvis udsigten holder.

Det er gode nyheder for ørrederne i søen, som så også skulle blive en smule mere livlige selv om vi jo stadig taler normal dansk sommer.

Det er nu ikke fordi det har været helt umulig at fange fisk. Men der skal arbejdes noget mere for dem. Fisker man helt passivt med sin agn liggende stille mens man nyder vejret sker der ikke meget i sommervarmen. Fiskene opsøger simpelthen ikke mad af sig selv i de varme perioder. Nej, spot fiskene og forsøg at lokke/tirre dem til at hugge – det er vejen frem.

Det ved eksperter som ”vores egen” Kurt. Han var forbi både fredag og søndag – altså inden vejrskiftet. Kurt startede begge dage lige omkring solopgang og så gik han stille og roligt rundt konstant og forsøgte at lokke de fisk han kunne se til hug. På sine 4 timer tog han de to dage 4 og 7 flotte guldørreder. At det er guldørreder skyldes jo ikke mindst at de sidste 2 udsætninger har bestået af guldørreder – og nå ja, de er jo altså også lettere at spotte.
Nedenfor ses Kurt i gang med rensning af sin fangst søndag. Han understregede i øvrigt de var taget rundt omkring og ingen ved selve piskerne.

Vi er selvfølgelig ikke de eneste, der slås med varmen og dovne fisk. Man kan f.eks. også læse lidt om det ”varme” sommerfiskeri HER
8. Juni 2018

Ny taktik og guld

Den ene danske rekord efter den anden bliver slået og nej, det er ikke vægt på fisk, vi snakker om. Det er selvfølgelig vejret og den fantastiske varme og solrige maj og start af juni.

At vandet er blevet mere end normalt sommervarmt siger sig selv og dermed ved vi at fiskene ikke har det optimalt. For at hjælpe så godt vi kan, bruger vi en ny taktik med vores piskere. Nå ja, det havde vi nu bestemt allerede sidste år vi ville, men nu har vi da virkelig brug for det.

Vi har valgt at købe nummer 3, som er placeret ved øen sammen med en af de eksisterende. Vi har så vendt dem så de begge pisker vand ned gemme søen. Det giver et stort område med meget strøm, som sommervarme fisk søger.

Men modsat da vi piskede ved bredden giver det også flere gæster mulighed for at fiske i områrdet omkring pisker, hvor fiskene jo altså gerne vil opholde sig. Vi har yderlig sat en "timer" på, så piskerne automatisk stopper og starter med mellemrum. Vores erfaringer er helt klart, at fiskene bliver livlige, når piskerne stopper og søger mere rundt i søen. Og det ser ud til at virke!

En gammel taktik er her i varme at sætte mindre fisk ud og gerne guldørreder, der klarer sig bedre i varmen. Det har vi så også gjort i år og nedenfor er et billede af ugens udsætning - rent guld!

Men selv om det varme vejr rammer fiskeriet og det gør det, så glæder vi os nu også over vejret og ikke mindst de fantastisk skønne morgener og aftener her ved søen. Det var i hvert fald noget, vi manglede sidste år.

Bemærk i øvrigt der er forbud mod enhver form for åben ild på Djursland og dermed også brug af gril, uden den står sikkert på bar jord/grus/flise eller andet. Og pas nu generelt på med ild, selv fra cigaretter. Der er meget tørt.
21. Maj 2018

Den første

Som vi skrev for nyelig, er vi gået i tidlig "sommer-tilstand" med udsætning. Det giver altså mulighed for at lande guldørreder og det udnyttede Tobias, som aldrig havde haft sådan en fyr med hjem.

Ankom meget tidligt med vennen. Det kneb dog stadig at få kontakt med de gule, men så kom Kurt forbi og gav et par råd. Og så var den der. Billedet viser en glad Tobias med 2 gule og foran ligger lidt af Kurts - den største på 3,2 kg. Kort efter landede Tobias den næste og den rundede de 2,8 kg.

Vi siger stort tillykke og vi vil følge op med mere guld. Men vi skal heller ikke lægge skjul på at nu efter 3-4 uger med nærmeste strålende solskinsvejr dagen lang er vandet varmt og det er ikke nemt at lokke de ellers mange fisk, der irriterende dovent svømmer rundt lige foran næsen på en.
19. Maj 2018

Sommer

I forhold til sidste år har vejret da virkelig slået en kolbøtte. Maj har jo stort set været en lang sommerperiode med masser af sol, varme og rolige vindforhold.

Vi har hørt, at badevandet er 5 grader varmere end normalt for årstiden og med vores beliggende i læ af skoven gælder det nok også her på Moesholm. Det betyder at vi langt før normalt begynder at indstille os på sommeren.

Det har betydning for vores udsætning, da det så er slut med store regnbuer for denne gang. Til gengæld skruer vi nu op for guldørreder, som bedre kan klare det varme vand. Og der er altså også fisk af en pæn størrelse for guldørreder mellem dem.

Vi så da nok gerne lige en dag med regn og rusk til at få rørt lidt op i søens vand, men der er nu dejligt ved søen lige fra morgenstunden af med sommervejr. Og så vil det altså være muligt at lande en stribe, som den på billedet herunder - taget en megen tidlig morgen.
14. Maj 2018

Strandvejr

Så fik vi da virkelig strandvejr og det endda over en længere periode. Flere har dog valgt at se det som søvejr og ikke strandvejr. Der har i hvert fald været en del gæster ved søen og flere har siddet i solen og nydt medbragt mad og drikkelse eller ligget på græsset og bare nydt vejret.

Vi her ved Moesholm har også nydt det i fulde drag. Men der er jo altid den lille bagdel ved varmen, der siger, at nu stiger vandtemperaturen og hvad det nu betyder for fiskeriet. Vi syntes godt vi kunne se forskel på fiskenes opførelse midt i sidste uge og så her sidst på weekenden efter solen havde bagt i flere dage.

Som eksempel kan vi jo tage vores trofaste stamgæster Kurt og Benny. Da de var her torsdag morgen tidligt tog de på 2 6-timers kort 14 fine ørreder. 2 blev givet væk og de sidste 12 ligger på paraden, som det ses herunder. Da de vendte tilbage i weekenden og tog samme omgang gav det kun en lille håndfuld fisk. Og der var sat fisk ud i mellemtiden, så mængden af fisk i søen var i hvert fald ikke mindre – de var bare ikke så lette at få i tale.

Nu ser det ud til, at varmen mere eller mindre fortsætteer hele ugen og vi vil derfor skrue op for guldørreder i denne her uge, så mon ikke der er basis for nogen gode timer ved Moesholm her i den kommende uge og pinse-weekend.
26. April 2018

Udsætning af fisk

Vi bliver jævnligt spurgt ind til vores udsætning af fisk. Vi har beskrevet det før og vi fører stadig samme politik.
Mængden af fisk bestemmes ud fra antal af gæster og generelt bliver der sat fisk ud hver uge fra dambrug. Selvfølgelig ser vi konkret på om der feks. er helligdage i ugen og hvordan vejret forventes at blive, når mængden bestemmes. Årstiden kan også have betydning for den enkelte uges udsætning

Antallet af fisk kan svinge da prisen er pr kilo og store ørreder koster endda mere pr kilo og det gælder ikke mindre for specielle fisk som guldørreder.

Hvad angår tidspunkt for udsætning bliver vi med mellemrum spurgt, hvornår vi sætter fisk ud. Vi oplyser ikke dag eller tidspunkt - vi kan i øvrigt heller ikke bestemme dette, da vores leverandør i sidste ende bestemmer. Men vi mener også det er mest fair for alle ikke at oplyse det.

Som skrevet bestemmer vores leverandør ofte dag og tidspunkt, da vi kun er en af flere søer, han leverer til. Vi ligger lidt "sidst på ruten" og derfor er det oftest aften inden vi får leveret. Billedet herunder fra ugens udsætning er feks taget kl 23.56 - så man kan sige udsætningen strakte sig over flere dage, inden vi var færdige.
15. April 2018

Fluefiskeri

Vi spurgte for et par dage siden, om det mon var fluefiskeri, der skulle til for at fange de bækørreder, vi har sat ud? Den første vi hørte om var dog taget på lille blink - se indlæg fra i går. Men i dag modtog vi så en mail fra Oliver:

Hej Jens og Dorte.

Idag skulle jeg ud for første gang iår med fluestangen. Havde set der var blevet at bækørreder i søen, det var mit helt store mål at fange. Købte tre timer hvor jeg havde fanget en regnbueørred.
Ved et af det sidste kast så jeg en trykbølge efter fluen og BANG så var der fisk. Og sørme om det ikke var en bækørred. Endnu engang tak for en fantastisk tur


Oliver sendte et par billeder med og kan ses herunder. Vi siger tillykke med fisken.
14. April 2018

Fuldt hus

Så blev der også fanget bækørred. Om det er den første, ved vi selvfølgelig ikke, men vi så en gæst nappe en på en lille blink.

Vi fik egentlig taget billedet for tidligt, for kort tid efter så vi, der også blev landet en guldørred. Så man kan sige han fik "Fuldt hus", da han tidligere havde landet en regnbue, som det ses på billedet herunder. Så han fik altså mindst en af hver af de 3 arter af ørreder, vi sætter ud lige for tiden
13. April 2018

T-shirt og guld

I dag så vi for første gang i år gæster sidde i t-shirts og fiske - det er da dejligt og det skal åbnebart bare blive endnu bedre den næste uges tid.

Der var flere der nød fredag aften ved søen. Man siger godt nok at "morgenstund har guld i mund", men det kan aftenen nu også have. Der var i hvert fald flere af gæsterne, der landede flotte guldørreder.

Udover guldørreder har vi også sat bækørreder ud denne gang - ja, rent kilomæssigt er der faktisk lige så mange bækørreder som guldørreder derude. Men det er ikke til at se. For de er hverken så lette at spotte i vandet eller for den sags skyld få på land. Vi så faktisk ingen bækørreder, der blev fanget og det selv om der blev taget en hel del regnbuer ud over guldørrederne. Mon det er fluefiskeri, der skal til?

Nedenfor et stemningsbillede kort før solnedgang.
6. April 2018

Dejligt

I dag så vi børn sidde på tæpper mens forældre fiskede. Vi så gæster, hvor kæresten sad og læste på en bænk. Sikkert tegn på at nu ER det virkelig forår.

Mon det så også sætter mere spræl i fiskene? Vi så i hvert fald flere, der gik hjem med fisk i dag.

Herunder er et stemningsbillede fra i dag hen under aften, hvor en gæst havde et par ørreder liggende. En af disse var et pænt stor "guldæg" - eller mere korrekt en guldørred.
4. April 2018

Slut med "påskeæg"

Så er påskeferien slut og påskeæg er delt ud. Ja, nu har vi jo ikke hørt, at alle vores "æg" er fundet, så måske gemmer der sig stadig et eller to i søen. Eller måske er et "påskeæg" blevet til et "guldæg" - hvem ved.

Påsken var ikke kun "æg"; men også en pose blandet bolsjer sådan rent vejrmæssigt. Pivende koldt de fleste dage og derfor svært at styre for os "ejere". Hvor mange gæster ville der mon komme og hvordan ville vejret blive de enkelte dage?

Denne uge starter også med slud og halvkoldt, men det er nu meget bedre og vi kan dermed gå over til normale forhold omkring udsætning af fisk uden at tænke på is og udskudt forår - dejligt

Men lad os slutte med endnu et billed af en af vores gæster med et "påskeæg" på 5,5 kg her fra ferien af.
1. April 2018

Revanche

Oliver var ved Moesholm i starten af påsken. Her sluttede dagen med 6 dejlige ørreder og selv om Oliver var godt tilfreds, var han også lidt ærgerlig. For han havde mistet et par stykker og specielt en af dem, var en af de store.

I dag mødte Oliver så ind som en af de første gæster og vi skal da love for han tog revanche. Det blev til en god stime fisk, inden han var helt færdig. Vi var forbi efter nogle timer og mon ikke han vil huske specielt en af dem for eftertiden.

Mens Oliver sad og spiste sin madpakke, forsvandt proppen med hans grønne powerbait under vand. Uden den store hastværk fik han kontakte med fisken og så skete der ellers noget - den trak langt ud i søen.

Efter en hård fight kunne han lande en meget flot ørred på intet mindre end 7,4 kg. Vi siger stort tillykke både med fisk og gratis 2 timers kort.

Nedenfor har vi den glade fisker og samtidig kan vi tænke over. hvor uretfærdigt det somme tider foregår ved søen. Andre gæster, som ellers havde fået tips fra "storfangeren" og søgte ned i nærheden af ham, kunne slet ikke få kontakt med dem derude. Og jeg tror ellers nok Oliver vil skrive under på, der var mange fisk i det kolde vand.
31. Marts 2018

Og det fortsætter

Endnu en halvkold dag ved søen gav endnu et gratis 2-timers kort til en ny gæst. Denne gang til Peter, som kommer her fra nabo-byen Ryomgård. Vi har modtaget følgende fra Peter:

Efter af have brugt det meste af fredag inden døre, havde jeg håbet, at vejret ville blive lige så godt lørdag. Derfor stod jeg ved søen lørdag morgen  kl. 8.00 med store forhåbninger.

Allerede efter få minutter var der fisk. Og en fin én af slagsen. Jeg kunne ikke helt vurdere, hvor stor fisken var, men jeg var klar over, at den havde en vis størrelse. Efter en fin fight, hvor fisken mest brugte sin vægt, kunne jeg lande en basse på 6,2 kg.  

Kort efter bed endnu en fisk, og endnu en. Efter en time, havde jeg 5 fisk på land.
Det stillede af, men lige inden 3 timers kortet udløb, fik jeg den 6. fisk.

Alt i alt var det en dejlig tur, selv om vejret ikke var lige så godt som lørdag.

  De to store fisk (6,2 kg og 3,9 kg) blev taget på snurrebassen (Michael Jackson) de 4 mindre blev taget på bait med langsom indspinning lige over bunden”.


Vi ønsker selvfølgelig også Peter tillykke med fangst og fiskekort og fortsat god påske. Her nedenfor sidder Peter med sin imponerende fangst29. Marts 2018

En bamse af de store

Som vi skrev, har vi "lagt" flere store påskeæg ud i søen. Der var da også flere, som fik både små og store med hjem i løbet af dagen. En af dem, der tog et af de helt store, var Henrik fra Grenå.

Han kontaktede os og fortalte han havde landet en, som udløste 2 timers gratis fiskekort - Henrik ville nemlig gerne blive de 2 timer ekstra allerede i dag. Det var selvfølegelig OK, da han lovede at sende en mail senere og vi modtog da også et par billeder og en lille tekst:

Hej

Hermed som aftalt et par billeder af den fisk på 6,9 kg, jeg fangede i dag (desværre er billedet, hvor jeg står med fisken, ikke så godt - da jeg ikke lige tænkte på at få fisken gjort ren..).

Den blev fanget på et blink. I alt blev det til 8 stk.

NB: Fiskekortet på 2 timer er som nævnt allerede brugt. Tak for en god dag.


Vi har valgt et billed af fisken, som ses herunder, og det er da noget af en krabat. Vi siger tillykke med fangsten og kortet.


29. Marts 2018

Påskeæg

En nat uden vind og minus 5 grader har givet lidt tynd is på del af søen, men begge pisker gør deres arbejde og i skrivende stund er solen på vej til at hjælpe til med at fjerne isen - så mon ikke vi har fri sø om nogle timer.

Der er da også masser af åben vand og de første gæster har fundet deres plads.

Og hvad mon der gemmer sig i det kolde vand måske under isen? Ja, vi kan fortælle at der er "lagt" nogle rigtig store påskeæg derude. Så der er mulighed for fisk til rygeovnen her i påsken. En af dem ses herunder inden den forsigtigt listes ned i vandet - og der er flere derude!
28. Marts 2018

Varmt tøj

Så er det påske og det er simpelthen pivende koldt - så skal man fiske gælder det om at tage varmt tøj på. Men så kan nogle timer ved Moesholm også betale sig.

Oliver havde vovet sig ud. Han fisker normalt med lille blink eller flue, men syntes det var for koldt for fingrene, så i dag stod den på grøn powerbait som mading.

Han havde købt 4 timer og startede ved piskeren foran stuehuset. Der skete ikke rigtig noget, så han gik mod den anden ende af søen og prøvede til af og til. Men først da han kom helt ned modsat stuehuset skete der noget.

Han havde 9 på krogen og af dem fik han 6 på land. Det var han godt tilfreds med, selv om han var sikker på, jeg sparede et 2 timers fiskekort på en af dem, han mistede. Den var stor og hans bud i hvert fald på den rigtige side af 5 kg. Men så er den jo altså derude et sted endnu og vi kan da røbe, at der i løbet af påsken kommer flere.

Her ses Oliver, da de 4 timer var gået.
26. Marts 2018

En "Basse"

Så blev det Anne Marie's tur til at lande en rigtig flot regnbue her i Moesholm

Vi modtog i dag et billede og følgende tekst:

Hej

Stille vand og meget forsigtige fisk, men det lykkedes alligevel at snyde denne basse på præcis 4 kg.

Den blev taget på powerbait med laaaangsom indspinning.

Mvh Anne Marie


Igen en fantastisk flot fisk og vi siger stort tillykke med fangst og et gratis 2 timer kort er hermed givet til Anne Marie!
26. Marts 2018

Gratis fiskekort

Også her i foråret giver vi et 2-timers gratis fiskekort, hvis man lander en fisk på over 4 kg og sender et billede og en lille tekst til os, som vi må bruge på vores hjemmeside.

Abdul har fået sit første gratis fiskekort i år, da han sendte billedet nedenfor og følgende lille tekst:

Hej Jens.
Idag haved jeg en fantastisk dag, hvor jeg fik 4 flotte fisk, den største af dem er på 4,5kg.
Den blev taget på powerbait med langsom indspinning. Det tog 8 minutter at køre den så træt at den kunne nettes.


Godt gået så vi siger tillykke med kortet men ikke mindst med fangsten - det er en virkelig flot 4,5 kg Abdul har overlistet.
25. Marts 2018

Næsten normalt

I dag slap isen i den ene ende, så vi tror faktisk på, at vi vil være helt isfri i løbet af et døgns tid. De har da heldigvis ændret på udsigten så det bliver knap så koldt om natten i den kommende uge - så mon ikke det går.

Vi nærmer os dermed mere normale forhold. I dag havde vi de første gæster omkring solopgang. En af disse var en gut fra Polen. Han havde købt 4 timer til 2 stænger - og han fik da også valuta for pengen, så der er fisk til påske-bordet.

Da vi tog billedet herunder havde han stadig en time af sin tid tilbage.
22. Marts 2018

Dejligt

Vi ved mange af vores trofaste gæster har gået noget rundt om sig selv og bare ventet på varmere vejr. Det gælder også for Benny og Kurt. Og nu var det så nu!

Vi modtog i dag følgende SMS fra Kurt:

Hej Jens
Lige et par fotos fra Benny og mig og vores tur i går.
Benny fik 8 stk, den største på 4,7 kg, næste på 3,9 og resten mellem 1 og 1,5 kg.

Jeg fik 4 stk, den største på 4,5 kg og resten omkring 1,5 kg.
Alle taget på powerbait med langsom indspinning langs iskanten som vi plejer.

Super fiskeri med masser af aktivitet i vandet, så vi er meget glade for det lunere vejr


Det skal siges at Kurt kun fiskede 3 timer, hvor Benny havde 6 timer, så lidt svært at afgøre, hvem der blev dagens mester.

Vi fik billeder fra begge, så der er et gratis 2-timers kort til begge for en over 4 kg. Nedenfor er det Bennys række, men inden den sidste er taget.
7. Marts 2018

Forårstegn?

Som vi skrev for et par dage siden, har vi tyske gæster, der gør sig i isfiskeri. Det er Alexander og hans venner, som hvert år besøger os en uges tid. Sidste år skrev vi faktisk om, at det var et af vores sikre forårstegn, når de var på besøg.

Sådan så det jo ikke rigtig ud i år, men så alligevel. For i går steg temperaturen jo og vi havde en del tø. Ikke så is for alvor forsvandt fra søen, men vi kunne feks åbne for rensestedet, da der skulle renses fisk - for det skulle der.

Nedenfor har vi flokken af isfiskere med dagens fangst. Det skal siges at en del er taget ved ganske almindeligt fiskeri i det åbne vand. Vi tror så meget på vejret at vi generelt åbner for rensested senere i dag - selv om der nu ikke kunne komme vand ud af hanerne her til morgen.
5. Marts 2018

PÅ EGET ANSVAR!

Her i weekenden havde vi besøg af en gruppe tyskere, som både fiskede på normal vis omkring øen, hvor der var åben vand, men også isfiskede. De er erfarne isfisker med isbor osv.

Vi lå desværre helt underdrejet pga influenza, så vi var ikke nede ved dem og checke istykkelsen og høre om hvordan det gik. Vi kunne dog se fra huset, at der lå fisk på isen.

Men det er altså helt på EGET ANSVAR at bevæge sig ud på isen.

Lige nu og her har vi så fået et læs sne oven i. Det skulle være omslag til mere mildt vejr og vi har da også bestil fisk som kommer allerede her i starten af ugen.
12. Februar 2018

Vinterferie

Uge 7 er for mange vinterferie og vinter har vi da haft. Frost og en smule sne men så tø igen. Det så ud til at hele søen skulle blive isfri, men så fik vi frost i nat igen. Så her til morgen var der kun isfrit igen rundt om øen - men det blev da noget bedre senere på dagen

Ja, sidst på dagen var vel lige knap halvdelen igen isfri og godt for det. For vi fik nemlig fisk til søen sidst på dagen. De blev nettet ud og en lille portion ses herunder, skarpt bevogtet af vores hund Nanna.

Noget tyder på samme billede de næste dage, med frost om natten og så tø og flot vejr op ad dagen - og det er egentlig ikke så ringe endda.
19. Januar 2018

Weekend status

I skrivende stund er lidt over halvdelen af søen isfri. Det vil nok svinge hen over weekend og i løbet af en dag, men vi forventer ikke at søen lukker ned.

Og ja, der kan absolut landes fisk. Billedet herunder er fra Kurt, der var forbi i dag. Den store nåede 4,5 kg så kortet var hjemme. Taget ved langsom indspinning med powerbait langs iskanten. Meldingen var at der var mange andre gode hug ud over dem, der ville med ind på land.
14. Januar 2018

Igen gratis kort

Brrrrr. Det er godt nok koldt. Selv om vi kun ligger lige omkring frysepunket er der frisk østlige vinde, som gør det hundekoldt. Godt vi ligger rimeligt i læ af skov.

Men uden frost ikke mere is, så vi har over halvdelen af søen isfri og det har lidt gæster da benyttet sig af hen over weekenden.

Det har også "kostet" os endnu et gratis 2 timers fiskekort, da Benny kunne fremvise en 4,8kg blandt de 3, han fik. Tillykke!
5. Januar 2018

Prognose

Det ser ikke ud til at blive helt så koldt de næste dage, som lovet i starten af ugen, men fra og med i nat skulle vi få frost helt frem til tirsdag en gang.

Vi har derfor valgt at lukke ned for toilet og rensested allerede nu!

Vi skal jo bestille fisk 4-5 dage før en levering og som vi lige har skrevet, valgte vi at droppe den planlagte udsætning udfra vejr-prognosen i starten af ugen.

At der ikke blev sat ud som planlagt betyder jo ikke, der er tomt i søen. Tonni fra Tved landede feks en 4 kgs flot regnbue i går, som udløste et 2-timers gratis fiskekort.
31. December 2017

Godt nytår!

Håber I alle er kommet godt gennem juledagene, som vi er her på Moesholm. Der har været dejlige dage siden jul, men der har også været trælse dage, men juledagene afspejlede vist egentlig ret godt hele 2017.

Billedet herunder er fra en af de bedre dage, hvor Finn lige har landet en flot ørred med vægt omkring 3 kg.

Vi ser frem til 2018 og vil gerne hermed ønske alle vores gæster et:

RIGTIG GODT NYTÅR!
24. December 2017

Glædelig jul

Så blev det den søde juletid igen og det bliver langt fra en hvid jul. Så både sø, toilet og rensested vil være åben i hele julen frem mod nytår - som det ser ud lige nu.

Vi var i går en tur rundt om søen og hilse på de gæster, der var ude og forsøge at få lidt fisk til julebordet. Det var der flere der havde held med.

En af gæsterne var Oliver, som kun havde været her en god times tid, da vi snakkede med ham. Han havde dog allerede en lille håndfuld fine portionsørreder, som det ses herunder. Alle landet på gennemløberen, som vist har navnet "Brumbassen". Den ligger på den første fisk på billedet herunder.

Vi vil gerne hermed ønske alle vores gæster:

GLÆDELIG JUL
16. December 2017

STATUS

Status er, der er så smukt herude ved søen, men det er jo nok ikke det vigtigste trods alt.

Der er åben vand et pænt stykke rundt om øen dog med skøris visse steder. Det vil ikke være så let at fiske med spinner i hvert fald ikke, når der er flere gæster ved søen, som der er lige her i skrivende stund. Der er vel plads til 10-15 fiskere om søen - lige nu er der 10-12 gæster.

Rensested er lukket og toilet var frosset tidligt i morges men vi håber varmen kan få gang i det i løbet af dagen.

Allerede lidt før solopgang blev der taget en meget flot på 4 kg, som udløste 2-timers fiskekort. Vi har billede og så den blev vejet, men har valgt at vise et morgenbillede fra søen, hvor man kan få en fornemmelse af, hvor meget is der er.
11. December 2017

LUKKET!

Desværre glemte vi at tænde for piskeren igen, efter vi havde den stoppet et par timer i går. Det er lidt ØV, for da vi vågnede var der is over hele søen og vi kan ikke få startet piskeren uden at ødelægge bladene på den.
Så indtil vi får lidt tøvejr og vi kan få lavet hul igen er der altså helt LUKKET ved søen.

Vi skrev for et par dage siden at det var stamgæster, vi så mest ved søen, men selvfølgelig kommer der også andre gæster forbi. Feks. Sonja, som kommer her fra lokal området. Hun fisker ellers ved kysten; men en brækket fod har lokket hende til Moesholm et par gange her på det sidste. Hun sendte os et billede fra i går, hvor hun landede et par regnbuer. Begge taget på langsomt indspin med en 12g hvid Hansen stripper.

Den store var på 60 cm og selv om Sonja ikke fik den på vægten er den så flot, at vi syntes hun fortjener et 2 timers fiskekort.

Fangsten kan ses herunder og vi ved, der går en del flere af samme størrelse og op efter - så vi skal have den is væk igen og vi skriver selvfølgelig her på siden, så snart det sker!
9. December 2017

Den hårde kerne

Med temperaturer lige omkring frysepunktet og med vind, er det en lidt barsk tjans ved søen her i starten af julemåneden. Det kan vi selvfølgelig se på antal gæster. Det er er først og fremmest stamgæster og nok endda kun den "hårde kerne" vi ser ved søen.

Vi sætter jo normalt ud i forhold til antal gæster; men her sidst på året og specielt lige op til jul går regnstykket ikke helt op for os. Man kan vel sige vi deler tidlige julegaver ud til vores stamgæster ved at sætte forholdsvis mange kilo ud og ikke nok med det; men en større procentdel er fisk i gruppen "3 plus" - altså fra 3 kg og opefter og dermed perfekte til røgning. Ja, det er nok den årstid hvor vi sætter flest kilo ud pr gæst i løbet af en uge.

Her til morgen var det Kurt, Benny og Finn der var at finde omkring søen. Da vi gik tur rundt mødte vi Benny lige da han landede sin nummer 3 på den første time at fiskekortet. Så nåede han samme antal som Kurt. Ja, da vi snakkede med Finn, der stod lidt længere nede af læsiden, havde han også 3 liggende. Ved ikke om det endte i en lille konkurrence?

De 9 fisk, vi så, var fine portionsfisk omkring 1½ kg. Så altså ingen store på det tidspunkt. Spørgsmålet er jo hvor de store står og hvordan man lokker dem til hug?

Herunder har Benny lige aflivet sin nummer 3. Rensestedet er i øvrigt også åben igen, men vi kan ikke garantere noget fremover med den vejrudsigt!
30. November 2017

Julemåneden

Vi har og vil få nattefrost nogle dage her ved skiftet til julemåneden. Dagstemperaturen holder sig under 5 grader, så der er lidt is på søen rundt omkring, men store del er pga padlepiskeren isfri.

Rensestedet er lukket ned og her ser vi tiden an - forvent det kan være lukket selv om der er tø en dag eller to, da vi sagtens kan have frost herude om natten.

Toiletrum holdes stadig åbent med lidt varme, hvis kulden slår mere igennem, så her forventer vi ikke problemer endnu.

Da vi ikke tror på total isdække nu og her, sætter vi stadig fisk ud efter antal gæster og der tages da også fisk ret konstant rundt om søen, men der skal ledes lidt efter dem af og til. Ole fandt fisk med sit "langsomfiskeri" med små lette blik og man kan se ham lande en fin portionsørreder HER.

Nedenfor på billedet er det Finn og hans søn der er i gang fra morgenstunden af.

I øvrigt har vi aldrig i de over 10 år vi har været på stedet set så meget vand i søen - den er godt nok lige ved at gå over sine bredder og græs og skrænter er meget våde. Det har været ved at sende folk glidende ned i søen, så pas på. Vi ser desværre også biler, der vender ind over græsset. Det ærger os lidt, da det laver dybe spor og ja, enkelte er simeplthen kørt fast.
14. November 2017

Frost så fisk dybt

Vi har haft nattefrost 3-4 nætter i træk og dagstemperaturen holder sig under 10, så nu er vandtemperaturen virkelig på vej ned. Dette ændrer på måden, man bedst får kontakt med fiskene.

Med kulden begynder fiskene at søge dybere, hvor vandet er en smule varmere. Det kan godt få søen til at se lidt "død" ud i overfladen men tro os - der er masser af liv derude.

Men når fiskene står dybt skal man selvfølgelig fiske forholdsvist dybt. Det ved specialister som vores faste gæst Kurt. Han besøger stadig Moesholm en til to gange om ugen og det er sjældent, han ikke har fisk med hjem.

I dag nåede vi lige at få en snak med ham, da han næsten var færdig med at gøre dagens fangst klar til fryseren. Et par guldørreder og en flot regnbue på over 3 kg toppede dagens høst. Dertil en lille håndfuld rigtig gode spisefisk mellem 1 og 2 kg, som det ses på billedet herunder.

Vi har i øvrigt ud over guldørreder også sat bækørreder og igen lidt tigerørreder ud.
06. November 2017

En god hjælper

Vi har i dag modtaget en SMS med en lille besked fra Sebastian, som vi jo også jævnligt har besøg af. I dag var han så heldig, at han havde sin nevø med. Her er hvad vi modtog:

Mig (Sebastian) og min nevø (Tobias) var ude ved jeres hyggelige sø og fiske et par timer i dag.
Det blev hurtigt til en god tur. I andet kast huggede en ordentlig basse på 5,5 kg, som tog nogle gode udløb.
Var glad for at jeg havde min nevø med, som flot fik fisken op i nettet!
Den blev fanget på en hvid Hansen stripper.
Mvh Sebastian


Vi siger tillykke med den flotte fisk og godt nettet af Tobias! Tak for SMS og tilhørende billede.

Nedenfor ses Tobias med den flotte fisk og der var også billede af fisken på vægten. Så der er ingen tvivl - det giver et 2 timers gratis fiskekort til Sebastian, eller burde det ikke være til Tobias for hjælpen.
31. Oktober 2017

Stort og småt

Den sidste uge  gik med blæst, regn og lidt nattefrost. Vi kan konstatere, at temperaturen nu passer fiskene, så der bliver landet fint rundt om søen, selv om der selvfølgelig stadig er forskel på de enkelte dage.

Der bliver også landet fisk med god vægt. I den anledning vil vi gøre opmærksom på, at vi også her i efteråret giver et par timers gratis fiskeri, hvis man lander en fisk på 4 kg eller derover OG sender et billede til os, som er af en standard, så vi kan bruge det her på vores hjemmeside, hvis vi har lyst.

Billedet skal som altid være taget her ved søen.

Det har vores faste stamgæst Benny gjort, da han for et par dage siden landede en på 4.2 kg. Han sendte et billede af fisken på den gamle vægt vi har hængende ved rensestedet og et, hvor han har lagt den ved siden af en ellers fin portions-ørred på lige knap 1,5 kg. Det er jo en ellers pæn god spisefisk men pludselig ser den noget lille ud i forhold til den store!

Vi vil i månederne frem altid have lidt store fisk i udsætningerne, men som så ofte før er det jo en afvejning af om vi vil have mange fisk eller færre store.

Herunder har vi sat de 2 billeder sammen og vi ønsker samtidig Benny tillykke med fangsten.
15. Oktober 2017

Efterårsferie

Tradition tro, startede vi eftersferien med de lokal fiskeklubbers lille efterårsdyst og det blev en god dag.

Vejret var rimeligt og der blev landet pænt med fisk, så det endte omkring 20 stk. Og der var lidt specialiteter imellem såsom bækørred, tigerørred og ikke mindst en ål på 750g.

Men selvfølgelig blev der fanget flest regnbuer og det var en fornøjelse, at det blev en af de helt unge, der landede dages største fisk. Thor kørte nemlig flot en ca. 4 kg regnbue træt, så hans far let kunne nette den for ham. Vi var endda så heldige lige at være der, da hugget kom, så vi fik en lille film af kampen, som kan ses ved at tykke HER .

Som sædvanligt tog vi lidt billeder, da dagen var slut, men vi har nu valgt at vise et billede fra udsætningen i sidste uge. For de helt store blev altså ikke landet, så vi er ret sikker på der går fisk i søen omkring de 7 kg lige nu og også en hel over de 3 kg.

Skulle man være heldig at tage en af de helt store gælder det om at have det rigtige grej som et stort net - for ellers kan den ikke være der, som det ses herunder.
10. Oktober 2017

Frost

Så har vi haft nattefrost med minus 3 grader. Det virker også som om  vi nærmer os et mere normalt fiskeri, hvis man kan snakke om sådan et. Der fanges i hvert fald fisk over hele søen og man ser meget få fisk i overfladen efterhånden – fiskene begynder er gå mere dybt nu hvor vandet bliver koldere.

Og så en lidt dårlig nyhed. Vi har tidligere skrevet, at vi er begyndt at sætte specielle arter ud og herunder de ellers flotte tigerørreder. Desværre viste det sig, at de blev kraftig angrebet af sår og svamp. Vi har snakket med andre Put&Take søer, der også har fået leveret disse fisk og meldingerne er de samme. Derfor vil vi ikke sætte flere af denne type ud lige nu og faktisk har vores leverandør besluttet helt at stoppe med at levere tigerørreder for nuværende.
Skulle du fange en ørred med svamp eller store sår så vil vi meget gerne have tilsendt et billede og smid så fisken i skraldespanden.

Men der vil stadig være bæk- og guldørreder udover regnbuer og vi lægger stadig mere vægt på flere af dem.

Nedenfor er der et stemningsbillede fra 2 af vores gæster og de havde hver 3 styks, hvoraf den ene var en helt fin guldørreder.
02. Oktober 2017

Oktober

Så nåede vi oktober og det er tydeligt at se på skoven, at efteråret nærmer sig med hastige skridt.

Som sædvanligt ændrer vi nu lidt taktik omkring udsætninger. Der vil komme mere vægt på de enkelte fisk og vi er også begyndt at sætte fisk ud igen på over 4 kg.

Billedet herunder er eksempler fra udsætning forrige uge og det blev fulgt op i sidste uge med flere kg til de store fisk. Desuden startede vi i sidste uge med at sætte ”specielle” ørreder ud. Under dette gemmer der sig tigerørreder, bækørreder, guldørreder og krydsninger. Vores leverandør har disse gående sammen og derfor bestemmer vi ikke hvilke fisk vi får en given udsætning. Vi så dog både tiger- og bækørreder i sidste uges udsætning og vi ved der er landet tigerørreder i weekenden.  Dette fortsætter vi nu med allerede i denne her uge og så bliver det jo lidt spændende, hvad det bringer.

Regn og blæst har vi jo fået her i starten i rigelige mængder. Nu venter vi bare på lidt mere kulde også, da vi ligger forholdsvist højt på dag og nat for tiden.
18. September 2017

Jævndøgn

I ugens løb får vi jævndøgn - altså tid med sol på himlen er som uden. Vi har også nætter tæt på frysepunktet. Det går den rigtige vej fiskemæssigt. Der var heller ikke nogen problemer med at sætte større fisk ud i sidste uge så det fortsætter selvfølgelig sådan fra nu af og vi kravlede stille op mod 5kg vægt på nogle af dem.

Alt dette betyder ikke, at vi ikke kan have sol og vindstille og dermed varmt om dagen ved søen. Og at der stadig er stor forskel på vand og lufttemperatur ses ofte tidligt om morgenen.

I dag var Nicklas fra Grenå her feks fra godt 6 og i dampen fra mosen tog vi et billede af ham. På det tidspunkt lå der 3 ørreder på land og han havde haft en del flere hug på sin fluestang. Samme melding fik vi fra folk, der dagen før fiskede tidligt med powerbait.
03. September 2017

Kold nat

Så er sommeren meteorologisk slut, da vi er i september måned. Og det kunne vi mærke i morges, da søen dampede og temperaturen sneg sig ned på 3 grader!

I løbet af dagen nåede vi dog specielt i det stille, solrige og flotte vejr rimelig højt op. Men antal timer, hvor vandet bliver tilført varme og ikke afkølet er stærkt faldende. Da søen ovenikøbet jo ikke er speciel sommervarm, både håber og forventer vi, at vi inden længe kan sige farvel og tak til det normal sommerfiskeri.

Går det som forventet vil vi derfor ret hurtig sætte lidt mere vægt på de fisk, vi hver uge sætter ud, men vi beholder altså lige 1-2 kg i hvert fald i denne uge her også.

En fluefisker havde held med det i morges i kulden og det blev til nogle flere end de 2, der lå i græsset, da vi gik rundt.12. August 2017

Sensommer

Så er sommerferien slut for skolebørn og vi er på vej ind i sensommeren. Nogen vil nok påstå det ikke kan være sensommer, for vi har jo slet ikke haft sommer endnu.

Det kan de godt have ret i og det er da heller ikke mange gange vi har set folk sidde og grille om aftenen ved søen. På den anden side har temperaturen tit ligget omkring 20 og sol har vi da også haft. Alt dette betyder at vandtemperaturen har været op mod 20 og dermed et stykke fra det optimale for sø og fisk.

Så der har altså været tale om det lidt mere "dvaske" sommerfiskeri; men ikke på samme nivau som under en hedebølge. Fiskene har været til at tale med, men man skal vide hvordan man gør og arbejde for det.

Det gør Kurt jo og derfor har han også gennem hele sommeren taget pænt med fisk. Vi kan endnu en gang kun opfordre folk til at spørge Kurt og andre, der lander fisk, om tips. Det gjorde 2 unge gutter en dag, vi var rundt og tømme affaldspande. Og det hjalp. Den ene havde landet sin første efter Kurt's anvisninger meget hurtigt og vi så da vennen tog sit allerførste kast og bingo - der var bid! Desværre kiksede det at få den på land, men vi er sikker på de fik nogle meget brugbare oplysninger om, hvordan man lander fisk også her i sensommeren.

Nedenfor er et situations billede fra da vi gik forbi.15. Juli 2017

Morgenstund

Rigtig hedebølge har vi ikke, men derfor er der stadig godt varmt ved søen, når solen først er fremme og det giver jo varmt vand

Derfor er morgenstunden også tit den bedste for selve fiskeriet. Vi har flere gange været helt nede omkring 5 grader om morgenen og så er der godt gang i mosekonen. Hun må dog altid overgive sig når solen bryder frem. Det skete også i dag og vi blev vidner til at fantastisk dejlig frisk morgen.

Vi havde besøg af gæster, vi ikke havde snakket med før, tidligt om morgenen. De benyttede metoden, der bliver kaldt tremarella og som man feks kan læse om ved at trykke HER

Det er en meget effektiv fiske metode og det lykkedes da også for dem at overliste både guld- og regnbuer.

Men "vores" lokale Kurt med powerbait efter flåd tog nu også fisk. Herunder ligger både fisk fra Kurt og tremarella fiskeriet.25. Juni 2017

Midsommer og guld

Så vendte det endnu en gang og dagene bliver langsomt men sikkert kortere igen. Vejret er også rigtig dansk midsommer-vejr - sol, regn og blæst.

Ja, egentlig lidt negative meldinger; men vi har da også nyheder af mere positiv art. Som vi har været inde på flere gange, har det set skidt ud med guldørreder i år. Men i sidste uge lykkedes det vores leveradør at skaffe større fisk og dermed kunne vi sidst på ugen tilføre søen ikke kun de små og men også støre guldørreder helt op på den anden side 3 kg!

Vi er glade for igen at kunne tilbyde muligheden for disse specielle fisk, men som så ofte før så gælder det også her at udbud og efterspørgelse afgør prisen på en ting. Så vi kan sige at guldørreder næsten er deres vægt værd i guld. Som konsekvens vil der stadig blive sat lang flere regnbuer ud - selv om man godt kunne tro andet, når man ser ud over søen, for synlige, det er de jo de gule fisk.

Nedenfor er et lille kik ned i karet lige før udsætningen og det giver et rigt godt billede af det vi beskriver ovenfor med synlighed.16. Juni 2017

Små guldørreder

Som vi har været inde på før, kniber det desværre med at få tilført guldørreder, som vi ønsker i år. Vores leverandør kæmper en kamp for at få noget vægt på de nye han har gående, men her må vi væbne os med tålmodighed.

Vi kan dog få lov at købe lidt af disse mindre ørreder og selv om de stadig er under kiloet har vi valgt at udsætte lidt - simplethen fordi vi ved, mange af vores gæster gerne vil have den synlige og lidt spændende fisk gående i søen.

Helt som normalt har vi heller ikke den store vægt på vores regnbuer på denne årstid. De ligger mellem 1-2 kg - altså en rigtig god potionsfisk. Mindre fisk giver jo så flere fisk, da vi ikke har flyttet på den samlede vægt.

For at vise lidt af udsætningen i denne her uge ordentligt blev lidt af dem sat ud med net og det kan ses ved at trykke HER

Nedenfor er også et billede af et netfuld fra udsætningen11. Juni 2017

Varmt og så kom kulden

Det er måske allerede svært at huske; men i maj havde vi nogle fantastiske solrige og varme dage. Det havde den vanlige indvirkning på fiskeriet - det blev simpelthen mere besværligt.

Men for et par uger siden fik vi et vejrskift og blæst og kraftig regn har været det normale gennem et stykke tid nu. Det har da været træls ind imellem, men søen har helt sikkert haft godt af at blive rørt godt rundt i og kølet ned.

I denne uge vil vi forsøge at få fat i lidt guldørreder. Men som vi har skrevet før, er det ikke let i år og vi skal være ærlige og sige at vægten vil være under 1 kg og måske mere passende til en børnesø - hvis vi havde haft sådan en. Men nu er det altså hvad vi kan få, og vi ved de er populære.

Abdul er en af dem, der sidste år havde stor succes med guldørreder, men han kan nu også med regnbuerne og er et godt eksempel på den nuværende vejrtype er godt for søen og dens beboer.24. Maj 2017

Sol

Sol over land og sø. Bare maver og gril. Jo, her i weekenden ser det ud til vi skal have de første rigtige sommerdage.

Det er dejlige dage ved søen, men det gode forårsfiskerie er jo så på retræte. Men det betyder jo ikke at der ikke fanges fisk.

Kurt og Benny var de første ved søen i dag og nå ja, Kurt fangede selvfølgelig 7 i løbet af formiddagen. Benny fik kun en enkelt, men til gengæld en på 4,2 kg på powerbait og vi giver gratis 2 timer til Benny, da vi fik billede.

Man kan dog godt fange flotte fisk uden den store erfaring. Merle og hendes far fra Rønde var også nogle timer ved Moesholm. Merle's første tur med en fiskestang. Far riggede selvfølgelig først til for Merle og hvad sker. Inden far overhovedet er kommet i gang er der hug. Og da fisken er på land har vi en rengbue på 5,3 kg. Se det er en debut der vil noget og vi siger et stort tillykke til Merle, som jo så også har 2 timers ekstra fiskeri til gode!

Nedefor billede af Benny's og ikke mindst Merle's meget flotte fisk.

18. Maj 2017

Endnu et kort

Så var det igen Abdul's tur til at få udleveret et 2 timers gratis fiskekort. Ud af de 3, han tog på denne smukke aften,rundede den ene meget flotte regnbue 4,5 kg. Fisken blev taget på powerbait, som blev fisket aktivt men langsomt. Vi siger tillykke til Abdul.

Det kan også hurtigt blive tiden, hvor vi holder lidt igen med de store fisk. Som andre år vil det helt afhænge af hvor varmt vandet bliver og der loves i hvert fald fuld blus på solen de næste dage frem. Og det gælder vi os så tilgengæld til.
14. Maj 2017

Store Bededags Ferie

Så har vi været gennem Store Bededags Ferie og weekenden. Og det har godt nok været lidt underlige dage her ved søen.

Fredag var der godt gang i den og der blev tage pænt med fisk. Feks var der en gruppe tyske gæster fra Mainz, som fik lidt arbejde ved rensebordet. Der var en enkelt pige med, som blev topscore rent vægtmæssigt med en regnbue på ca 4,2 kg. Det giver jo 2 timers frikort, da vi fik et billede. Så må vi håbe hun kommer forbi en dag og får mulighed for at indløse det.

Lørdag var så til gengæld nærmest død. Fiskene var der, så man kunne se det i overfladen, men de ville bare ingenting lige meget hvad der blev budt dem.

Om det var regnen om natten ved vi ikke, men søndag morgen var der så virkelig liv. Det plaskede og ringede rundt omkring fra solopgang og der blev landet fisk. Det blev faktisk en historisk dag, da det endelig lykkedes Benny at slå sin svigersøn Kurt på antal fisk med hele 7-4. I øvrigt personlig rekord for Benny her ved søen.

Vi skal ikke forsøge at forklare forskellen over disse 3 dage - men bare konstatere igen, at det er svært at gennemskue, hvad der foregår derude.

Herunder er lidt billeder fra dagene.
6. Maj 2017

Gulddrengen

Sidste år havde vi stor succes med at udsætte guldørreder - mange af vores gæster har i hvert fald givet udtryk for de syntes det var spændende med de mange meget synlige fisk i søen.

Desværre har der været sygdom i guldørrederne i år hos leverandørerne og de solgte samtidig rigtig mange sidste år. Det betyder, at vi ikke kan få leveret de guldørreder vi egentlig kunne ønske os i denne sæson!

Vi kan senere få små, som knap er nået kilo'et endnu og dem vil vi altså ikke sætte mange ud af. Desuden kan vi få lidt store guldørreder. Selv om de pga manglen på guldørreder er meget dyre, vil vi jævnligt sætte lidt "gulddrenge" ud. En af dem kan ses herunder.

Nå ja, så kan vi da heller ikke lade være med at nævne den grønne farve - for hvor er der dejligt ved søen som altid her i det spæde forår og hvor har vi dog savnet det i år.
23. April 2017

Endnu et fiskekort

Weekend gav endnu et gratis fiskekort og for Dennis var det lige ledes "endnu et fiskekort", da han også sidste år fangede sig til et.

Vi har hørt gennem gæster, at der også blev taget fisk på over 6 kg i weekenden. Men vi skal stadig have et billed taget ved søen og en lille beskrivelse af hvordan, som vi må bruge her på hjemmesiden for at få et gratis fiskekort. For ellers kan man vel sige, at fangsten i sig selv må være "præmie nok".

Herunder ses Dennis med sin fangst, som var en af 4, da vi tog et billede ved rensestedet. Den er i øvrigt taget på almindelig powerbait.
21. April 2017

Pæn fangst

Finn er vist også, hvad vi kan kalde en stamgæst. I dag havde han sin søn Christian med og på antal fisk vandt ungdommen 3-1.

Men også på vægten var Christian sikker vinder. Med en lige under 4 og en over 4 kg, viste han, at der igen er sat pæne fisk ud, efter vi havde holdt vægten noget nede omkring påsken, som tidligere skrevet.

Ellers kan vi se et svagt grønligt skær over træer og buske nu. Men vi skal kun et par dage tilbage, for at det var hvidt herude og frosten bed efterfulgt af blæsende rengfulde dage. Det er vist ritig dansk april-vejr. Så flere blade på træerne til at skabe læ og ly ser vi og gæsterne vist frem til - nå ja, og så noget varme.

Herunder ser vi Christian med hans fangst, som jo udløser gratis fiskekort på 2 timer for fisk over 4 kg med billede. At vi så ikke kan skrive, hvordan den er fanget er vores egen skyld - vi glemte nemlig at spørge!
14. April 2017

Påske

Helt normalt har vi her i april for første gang i år haft gang i græsklipperen og det er nu fast arbejde for os de næste mange måneder. Græsset på skrænten mod syd var blevet langt og så skulle vi selvfølgelig også være klar til påsken.

Har vi godt vejr er påsken lig med mange gæster og det kom også til at passe i år de første par dage. Vi kan også tydeligt set, at vores tyske gæster er begyndt at dukke op her ved søen. Og som sædvanligt tager flere af dem godt med fisk til påskebordet. Herunder er et billedet af dagens fangst taget af et par fyre, der kom fra Hannover området. Som det ses havde de en stolt hjælper med.

Da vi også har mange familier med børn blandt de besøgende sætter vi - som det også ses på billedet - lidt mindre fisk ud i selve påsken for at få så mange fisk ud som muligt - og efter vi har sat ud lige op til påsken, sætter vi ud igen her midt i påsken.
31. Marts 2017

Ikke en aprilsnar

Dejlig dag ved søen med fremragende vejr ud på eftermiddagen. Det fik også lige frem fiskene i stemning. Vi så der blev taget en del.

Andrei og hans kammerat fra Rumænien var nogen af dem, der tog fisk hjem og for Andrei blev det en ordentlig bamse taget på prop og powerbait. Fisken trak vægten ved rensestedet ned på 6,5 kg!

Da vi også fik billede, som ses herunder, gav det jo et 2 timers frikort til Andrei.

Vi modtog en SMS med billede og beskrivelse af fangst af en 4,1 kg for et par dage siden. Billedet var ikke stort nok til vi kunne bruge det fornuftigt på siden. Det gratis fiskekort skal ses som betaling for at vi bruger billed mm på hjememsiden. Men vi slap nu selvfølglig kort her også til en af vores trofaste gæster, da det vist ikke har fremgået helt klart indtil nu.
28. Marts 2017

De lyse aftener

Så skiftede vi i løbet af weekenden til sommertid og det med strålende solskin.
Da vi i praksis holder åbent til mørket falder på, har man nu pludselig et par timer efter aftensmaden, hvor man kan fiske. Vi ved ikke hvornår Brian Andersen var her i går, men vi modtog en mail fra ham sidst på dagen:

Dagens fangst.

Var ude og lufte stangen i det fine vejr i dag, og fik så denne flotte regnbue ørred.
Fanget på en Bombarda med en put and take flue. Vægten er på 3,1kg, desværre gav min trofaste stang gav op. Bedst som jeg lige skulle til at nette fisken, gav den lige et sidste ryk og min stang gav et smæk. Klingen var flækket og ikke til at rede. Tak for en god oplevelse.


Vi siger selv tak og håber Brian får sig en ny stang, som han bliver glad ved. Nedenfor er et billede af den flotte ørred som blev Brians' fiskestangs skæbne.
20. Marts 2017

Vind gratis fiskekort

Selv om vi i nat var nede omkring minus 5, hvilket betød frosen rensested, er der ikke længere risiko for is på søen som sådan. Vi forventer derfor at kunne udsætte mere normalt frem mod sommeren fra nu af. I disse udsætninger vil der altid være fisk på 4 kg plus som i denne uge - en udsætnig der dog blev noget forsinket pga af en ødelagt kardanaksel på leverandørens bil.

Vi har besluttet at vi i år vil give et 2 timers gratis fiskekort, hvis vi får et billede af fisk på over 4 kg taget ved søen, som vi må bruge her på hjemmesiden. Vi skal have en lille beskrivelse af hvornår og hvilke metode man har fisket med sammen med billedet - så kan andre jo måske lure en kunsten af.11. Marts 2017

Besøg af fiskeklubberne

Vi har skrevet om forårstegn, men i dag lød "startskuddet" til det rigtige forårfiskeri for os - dagen hvor de lokale klubber er på besøg.

Vejret var godt og der blev fisket på livet løs. Da det var slut kunne vi med tilfredshed konstatere, at der i alt var landet 38 og med en vinder på 5,4 kg.

Endnu bedre var det da at seniorne fik klø at ungdommen, så junior-vinderen var også dagens samlede vinder.

Her nedenfor er et par billeder fra dagen efter slutfløjtet. Vinderen og en del af fangsten og de deltagere, der havde leveret fisk - nogen kunne ikke være her til finalen, så der mangler lidt af det samlede resultat

28. Februar 2017

Også store flotte fisk

Som man kan se i indlægget herunder fra 25. februar bliver der taget pænt med fisk nu. Men der bliver ikke kun taget mange, men også store flotte fisk.

Vi modtog en SMS fra Jan med følgende tekst og et billed:

Ørred på 4,6 kg fangetpå Quantum Magic Trout Gambler efter bombarda flåd og semi synk

Vi ved der også er taget fisk på over 5 kg og det passer jo fint med at, der vil være fisk på 3 kg og opefter i udsætningerne fra nu af og frem mod sommeren.

Herunder har vi Jan med sin fisk og det er en regnbueørred som både Jan og vi kan være tilfredse med.
25. Februar 2017

Forårstegn

Det er en svær tid at planlægge udsætninger i. I sidste uge så det ud til, at søen ville fryse helt til. Det skete ikke, men så blev vi i denne uge lovet snestorm. Det blev det heller ikke helt til, så med lidt forsinkelse kunne vi nu begynde at sætte fisk ud med tanker på det kommende forår.

I går fik vi også det første sikker tegn på forår, da 8 viber fløj over søen. I dag fik vi så yderlig besøg af Alexsander og hans venner - også et sikkert tegn her ved Moesholm på at vinteren synger på sidste vers.

Gruppen af venner består af 8 gutter, hvoraf 2 kommer helt fra Kazakhstan - det må være de gæster vi har, der rejser længst for at fiske her ved Moeshom.

De hygger sig altid ved søen og i dag var ingen undtagelse. Herunder ser vi gutterne efter dagens fiskeri i regn og blæst - en enkelt stamgæst har lige sneget sig med i gruppen med sine fisk.
8. Februar 2017

Kold tid

"Det er en kold tid vi lever i, alle går rundt fryser" sang Kim Larsen engang, men det passer nu meget godt til lige nu og her.

Ja, temperaturen er det egentilig ikke så galt med, men sammen med vinden bider det i kinderne. I dag fik vi så oven i et let snefald.

Alt tyder på det er vejrtypen de næste par uger og det har selvfølgelig som sædvanligt indflydelse her ved Moesholm.

Rensestedet er lukket ned men så længe temperaturen nogenlunde holder kan vi holde toiletter åbne med varme på. På søen er der vel is på ca. 1/4 del, så det er ikke så galt.

Vi forberedte os også på kulden allerede i sidste uge ved at bestille lidt færre fisk til ugens udsætning end egentlig planlagt. Hvad vi gør i de kommende uger må tiden vise - både selve vejret og antal gæster, der trodser kulden, vil få betydning.

Men der er nu stadig en specielt stemning ved søen i sådan et vejr, som ses nedenfor. Sneen viser også tydeligt, hvor lidt is der er på søen lige nu og her.
26. Januar 2017

Mod weekenden

Her lige før weekenden er ca. 1/3 af søen stadig med is og det bliver nok svært at få bugt med det sidste, da vi har nattefrost og vejrudsigten også fremover lover nattefrost.

Men det ser på den anden side heller ikke ud til at blive værre. Vi har dog lukket ned igen for rensestedet og hvor meget vi kan holde det åben i weekenden, må tiden vise.

Fiskene er ikke specielt aktive i overfladen i det kolde vand. Det sås tydeligt efter ugens udsætning, hvor der ret hurtigt blev "stille" på overfladen. Men de er der. Kasper havde landet et par stykker på powerbait, da vi hilste på ham.

PS: Sidst på dagen modtog vi en mail fra Kasper og det var blevet til 6 regnbuer.
20. Januar 2017

Store fremskridt

Nu går det stærkt med at få bugt med isen. Halvdelen af søen er isfri.

Vi vil også åbne for rensestedet igen i morgen og det ser også ud som om der kan blive brug for det - se feks billedet herunder fra i dag, hvor en af de få gæster havde en god dag.
8. Januar 2017

Hvordan gør han det?

Vejret arter sig nogenlunde, så halvdelen af søen er isfri og det var faktisk rimeligt vejr i dag. Der var da også en del der forsøgte sig og så er det man undres igen..

Kurt var en af gæsterne sammen med sin svigerfar. Vi havde andre gøremål i dag, men holdt ind og fik en kort snak og billede. Kurt - som dog fiskede med 2 stænger - havde 10 liggende. Svigerfar havde taget en. Vi ved faktisk ikke, hvad der ellers blev taget om søen i dag, men ingen tvivl om Kurt igen var topscore.

Så hvad gør han? Normalt fisker Kurt langsomt men aktivt med powerbait; men nu er vandet jo iskoldt og så ændrer han taktik. Han havde en stang liggende, som fiskede fast på bunden, som havde givet 4. Den anden kastede han ud og lod drive med vind og strøm til iskant. Så spinnede han langsomt ind. Dette selvfølgelig fordi fiskene står dybt og er sløve i det kolde vand. Han indretter sig altså efter forholdene!

Dette var et lille fif. Ellers kan vi kun anbefale at tage en snak med Kurt og andre, der har fundet melodien. Alle vi har mødt ved søen har intet mod at give ideer og tip fra sig.

Herunder ses Kurt med fangsten - flotte regnbuer.
18. December 2016

En af de flotte!

Som vi skrev i går var søen tilført yderlige fisk, som nok kunne gøre sig på julebordet.

Der blev da også taget jævnt med fisk i dag. En af dem, der virkelig fik en stor flot regnbue var Abdul, som efterhånden godt ved, hvordan man skal lokke ørrederne til bidet.

Vægten viste lige lidt over 4,5 kg. Altså lidt under de 5 kg som udløser et gratis fiskekort, men nu fik vi jo et billede af Abdul med den virkelige flotte fisk og det er jo snart jul, så det gratis kort blev vores gave til Abdul.

Herunder sidder den glade fanger med fisken.
17. December 2016

Fisk til julebordet

Så er der under en uge til juelferien og ugens udsætning indeholder en del flotte ørreder på 3-6 kg der vel godt kunne passe til et julebord.

Da vi jævnligt er nede i frost-grader om natten har vi besluttet at holde rensestedet lukket. Til gengæld er der ikke problemer med toiletterne og slet ikke nu, hvor vi kan sætte lidt varme på de nætter, hvor temperaturen sniger sig nedad.

Hvad angår søen kan der selvfølglig komme lidt is; men intet tyder på at det ikke vil være muligt at få en af de flotte regnerbuer, hvoraf man kan se en lille del på billedet herunder, på krogen.
11. December 2016

Problemfrit fiskeri

Selv om der kan komme en smule frost enkelte nætter, ser det ikke ud til at give problemer for fiskeriet op mod jul. Kun rensestedet vil være lukket ned.

Vi vil derfor bestille en ny sending fisk til den kommende uge, så der bliver gode muligheder for selv at fange fisken til julebordet.

"Mister Slowfish" - Ole - som jo virkelig kan kaldes en stamgæst her ved Moesholm, sikrede sig allerede i dag en god regnbue til rygeovnen. Den lå mellem 4 og 5 kg og dermed ikke over de 5,som ellers udløser et gratis 3-timers fiskekort her om efteråret. Men nu er vi jo tæt på jul og flot var den, så vi syntes Ole havde fortjent et fri-kort alligevel.

Herunder står Ole og benundre sin fangst.
3. November 2016

Fisk og frost

Vi har i dag modtaget en mail fra en af vores gæster:

Hej Jens.
Jeg var ved din sø i dag d. 3-11/16, og fiskede 3 timer fra 10.30-13.30.
Fangsten blev i alt til 17 kg fordelt på 7 fine fisk, hvor af den største toppede med 5.1kg.
Vedhæfter lidt billeder.
Mvh. Dennis Nikolajsen  (Randers).


Der var så vedhæftet billeder af fisken på vægten ved rensestedet og et af selve fisken, som I kan se her nedenfor.

Vi siger selvfølgelig tillykke til Dennis og som vi har skrevet udløser en fisk på over 5 kg med billede et gratis fiskekort.

Dennis ringede i øvrigt også til os og spurgte om det kunne passe der ikke var vand ved rensestedet. Det var der ikke og det var bevist for i løbet af natten var vi nede og vende på ca 3 minusgrader.

Vi har i år besluttet at lukke noget mere ned for vandet her indtil foråret, da vi indtil nu hvert eneste år er endt med ødelagte vandrør og haner. Så I skal altså forvente at det ikke er til at rense fisk her ved koldere perioder.

Vi vil her på siden forsøge at skrive når det sker, men lige nu har vi åbnet igen.
23. Oktober 2016

Gang i den

En lang, lang periode med forholdsvis varmt, tørt og vindstille østlige vinde er slut. Det har fiskemæssigt medført en lidt svær periode.

Men nu lysner det vist i en ellers mørk tid. Kurt og hans svigerfar havde i går købt et 6 timers kort og vi skulle da se, hvordan det var gået. Der var faktisk gået lidt konkurrence i det og vi var forbi ca 10 minutter før "slutfløjtet".

Det stod uafgjort 7-7 på antal, men så vi på største fisk var Kurt vinder. Han havde landet en meget flot 6,3 kg regnbue, som ses herunder.

Da den var på den rigtige side af 6 kg og vi fik et billede her til siden, gav det et 3-timers fiskekort til Kurt - et kort han forøvrigt forærede til en ung knøs, der var på sin første tur i regnen.

Vi fortsætter nemlig i år med at give 3-timers kort for et billede af store landede fisk og sat grænsen ved 5 kg her i efteråret.
16. Oktober 2016

Mørkets gerninger

Af og til bliver vi spurgt, hvornår vi sætter ud. Vi sætter fast ud en gang om ugen, men ikke på nogen fastlagt dag, men som det nu passer bedst og vi veksler bevist mellemm ugedage.

Der er heller ikke noget fast tidspunkt på dagen og i denne her uge blev det mørkets gerninger, før fiskene var i søen.

Det var en lidt speciel udsætning, da der både var guld-, bæk-,kilde-, tiger- og regnbuer med. Og der var også store regnbuer blandt dem.

Vores plan er at følge op i den kommende efterårsferie uge med en udsætning kun baseret på regnbuer som vil give flest fisk af den simple grund at de er billigst i indkøb.

Udsætningen langt ud på aftenen gav et fint stemningsbillede fra søen, som kan ses herunder
1. Oktober 2016

Regnbueørreder

Oktober kom med regn og temperaturfald - ja, vi har været nede på 3 grader om natten, så nu begynder det at ligne noget, Med vejrudsigten og det faktum at vi altid ligger koldt vil vi ikke blive forbavset, hvis vi ser det første rimfrost her i ugen - hvis ikke så bliver det tæt på. Så vi har i weekenden sat regnbuer på op til 3 kg ud og påtænker stadig at øge vægten i de kommende uger, som det ser ud lige nu.

Det var virkelig flotte fisk som sædvanligt vi fik leveret, så vi syntes I skal se en lille del af udsætningen. Det kan I gøre ved at trykke HER


25. September 2016

Stort guld

Solen er så småt ved at gå ned og vi går ind i sidste uge af september. Men kikker vi ud af vinduet står folk i korte bukser og T-Shirt og fisker - det er helt uvirkeligt!

Som vi skrev tidligere endte vi for et par uger siden med at have en ren udsætning af guldørreder, inklusive nogle bamser. Det har nogen forstået at udnytte - feks Oliver som også er en vores trofaste gæster.

Han sendte en mail i dag, hvor han fortalte han havde fået ny fluestang som skulle prøves og det var en ret god premiere - resultatet kan ses her nedenfor - da han lavede en personlig rekord med en guldørred på intet mindre end 4,5 kg. Faktisk har vi vist heller ikke hørt om større guldørred her ved Moesholm, så stort tillykke!

Vi har ellers i denne uge sat 175 kg regnbuer ud og vil også i den kommende uge satse på regnbuer. Vi tror på vejrudsigten og at efteråret kommer!!

Nu er der jo lige 25-30.000 kubikmeter vand, der skal køles ned, men forhåbentlig kan vi inden længe så også sætte noget mere vægt på regnbuerne!
15. September 2016

Den der ler sidst..

Ole og Morten er nogen af dem, vi har kendt længst her ved søen. De kommer og tager et par timer af og til. Nogen gange kan der gå lidt tid mellem vi får snakket med dem, så vi kunne ikke lade være med at smile lidt, da de havde valgt årets varmeste dag i en hedebølge til et besøg - ikke optimale betingelser.

Det viste de jo godt; men vejret var jo dejligt, som de sagde. Hvad sker der så. En god time efter har de 4 på land og nummer 5 bliver landet; mens vi er der. Specielt Morten, der havde nye fluer med, havde succes. Så de smilede sidst.

Ole var egenligt mere interesseret i at få en guldørred på krogen. Det lykkedes ikke og dagen efter forsøgte han igen. Stadig uden held, men til gengæld 3 regnbuer, hvoraf specielt den en var en flot gylden på over 2 kg.

Vi kan dog sige til Ole og andre at chancerne for en guldørreder ikke er blevet mindre efter udsætning her i ugens løb. For vi slog bak med regnbuer i hedebølgen og bestilte en ren udsætning af guldørreder!

Her under er et par billeder fra de to dage.
11. September 2016

Efterår? - NEJ!

Dagen er blevet 4 timer kortere siden midsommer og kalendervis er vi nu i den første efterårsmåned. Vi ville derfor forvente faldende vandtemperaturer og at vi dermed havde lagt det dvaske, besværlige sommerfiskeri bag os nu. Sådan er det slet ikke gået.

Vi har fået en sensommer med over 25 grader i skyggen og kun ned omkring 15 om natten. Så vandtemperaturen er mere på vej op og det kan mærkes på fiskeriet. Det er stadig svært, når man står i bar mave eller sidder tilbagelænet og nyder solen.

Men det kan selvfølgelig lade sig gøre at få en fisk på krogen. Isabella var en af dem der kunne i dag. På en spinner fangede hun flot en regnbue. Hun var også tidligt ved søen med sin far og så længe solen bager ubarmhjertigt, så vil det trods alt også være det bedste tidspunkt rent fiskemæssigt. At der så er dejligt ved søen resten af dagen er noget andet!
28. August 2016

Guld til Abdul

Som vi skrev for et par dage siden, så er det ved at være nu, hvis man skal have en god chance for en guldørred, da vi vil skrue ned for antallet i de kommende udsætninger og så satse mere på regnbuer.

Der er også flere, der har fået guld i weekenden og en af dem var Abdul her fra nærområdet, som jævnligt besøger os. 3 ørreder med 2 guld på et 2 timers kort - den største oppe mod de 3 kg. Vi tog et billede lige da Abdul skulle til at køre hjem og det ses herunder.

Vi kan da godt røbe at lige ved siden af stod Kurt og han havde 4 og også en på knap 3 kg.

Varmt, ja rigtig varmt har det ellers været, så tidligt om morgenen er stadig et godt tidspunkt at tage chancen.

Og så til noget helt andet. Vi har nu fået MobilPay, som har været efterspugt af en del af vores gæster. Betal til 40795215 som betaling og marker på sedlen at der er betalt med Mobilpay. Ellers er det helt som med kontanter. Den ene seddel i konvulutten, som lægges i den grå postkasse og den anden beholder man selv som kontrolseddel.
25. August 2016

Sensommer klipning

Så var det igen blevet tid for at få klippet siv i søen. Vi har derfor haft besøg af Jysk Naturpleje her i ugens løb. Vi fik fjernet siv i de områder, hvor det spreder sig og hvor vi vil holde det tilbage, så det ikke tager overhånd. Efter klipning blev sivene samlet og lagt i bunker rundt omkring ved søen.

Selv om der blev gjort, hvad man kunne, for at få samlet siv op, vil der de næste dage ligge sivstykker, som kan drive rundt på søen med vinden. Vi vil forsøge at få dem samlet op ved bredden så hurtigt som muligt. Vi vil også i løbet af de næste par dage få fjernet de bunker, der ligger på søbredden.

Ellers kan vi sige det er ved at være tiden, hvis man vil have en af guldørrederne på krogen. Også i denne uge vil der være guldørreder i udsætningen, men andelen er på vej ned og hvis ikke sommeren virkelig vender tilbage vil vi inden længe gå helt over til regnbuer. Til gengæld vil vi forhåbentlig inden længe kunne sætte de store regnbuer ud igen og også lidt kilde- og bækørreder.

Nedenfor et billede af det amfibiske køretøjet fra Jysk Naturpleje som er i gang med arbejdet på søen.
19. August 2016

Arrangementer

Det sker jævnligt at familier, firmaer eller venner ringer og spørger, om man kan holde et lille arrangement her ved søen og selvfølgelig kan man det. Det er ikke muligt at booke hele søen; men vi sikrer os dog, at der ikke bliver flere arrangementer samme dag, som vi har kendskab til.

Har man specielle ønsker, så kontakt os og vi finder ud af noget sammen.

Mange vil jo gerne holde det i den varme del af året, hvor man bedst kan være ude. Vi har dog en lade, der kan lejes, så man kan komme til at sidde indendøre, hvis man har valgt en årstid, hvor det kan være nødvendigt.

Nedenfor er lidt billeder fra et firma-arrangement her i ugens løb. Der blev både fanget og røget fisk, men først og fremmest hyggede man sig sammen!

5. August 2016

Afslutning

Så nærmer skolebørnenes sommerferie sig enden. Mon det - som man selv husker det - betyder det gode sommervejr kommer? For juli har da været en blandet fornøjelse. Sol og varme for så øjeblikket efter styrtende regn og halvkoldt. Læskurene og træerne har været flittigt benyttet ind i mellem.

Vandet har ikke været ekstremt varmt i år, men koldt er det selvfølgelig heller ikke, da temperaturen trods alt ligger lige under 20 og noget højere i solen, når den er fremme. Så det har ikke været lige let de sidste uger, at overliste de ellers mange ørrede der svømmer irriterende rundt lige foran snuden på en.De sidste par dages kraftige regn har dog ikke forringet chancerne

Et par familier, som holdt ferie i sommerhus på norddjurs, hyggede sig en aften ved søen. På flue lykkedes det at overliste en regnbue og de havde en lille røgeovn med, så den blev spist med det samme ved søen. Vi siger velbekomme.
23. Juli 2016

Guld vejr

Så kom sommeren for alvor. 25 grader i skyggen, hvilket vil sige omkring 30 ved søen. Gæster ligger nu på tæpper og slapper af i de dejlige grønne omgivelser og flere har en gril med. Helt OK så længe man også fisker.

Det er en gammel nyhed, at med sommeren og den stigende vandtemperatur er det ikke altid let at overliste de lidt varmedvaske fisk. Der skal kæmpes for dem!

AnnBritt fra Løgten var ved søen lidt tidligt i dag, hvor de havde lovet overskyet og let regn. Det gav bonus og kort efter morgenmaden var indtaget landede hun den første - en pæn guldørred.

Men det kan også lade sig gøre midt i middagsheden. Det viste en anden gæst, som på flue landede 4 midt på dagen.

De fisk, man kan se på billedet herunder, er gode ekesmpler på de fisk vi sætter ud for tiden. Ugens udsætning bestod nemlig kun af guldørreder, som jo har det lidt bedre end regnbuer med varmen.
13. Juli 2016

Afvekslende

Så blev det pludselig midt juli og allerede nu er der en halv time mindre med solen oppe. Nu har der nu også været en del dage, hvor det ikke har haft den store betydning, da det har været overskyet. Regn har vi heller ikke fået for lidt af.

Det har haft betydning for vores udsætninger. Vi ville nu ofte have rene udsætninger af guldørreder, som bedre kan klare varme, men feks var kun 1/3 af sidste udsætning guldørreder. At vi udsætter så mange regnbuer som muligt bunder i det simple fakta, at de er billigere og dermed kan vi sætte flere fisk ud.

Går man rundt ved søen kan man ellers godt få den ide at guldørrederne er i overtal, men det skyldes selvfølgelig de er lettere at se i vandet. Da de som alle ørreder har tendens til at være i flokke kan man opleve syn som det der er på billedet herunder. Der er også regnuber i sådan flokke men de er altså bare svære at se og ikke mindst tage billeder af.
18. Juni 2016

Speciel dag

Kurt var forbi et par gange i løbet af ugen og det er der ikke noget specielt i. Heller ikke at han fangede en god håndfuld fisk - det er tæt på normalen. Men den ene var en lille tigerørred, som vi ikke indtil nu har sat ud, så den må være smuttet med ved en fejl. Og selv om Kurt har fanget rigtig mange fisk gennem tiden var det også hans første.

Men ikke nok med det. Kurt fisker jo ellers kun med powerbait, men da han syntes han havde nok fisk øvede han sig lidt med fluestangen og Kurt indrømmer at det er han absolut ikke specialist i. Ikke desto mindre tog Kurt sit livs første ørred på flue.

Guldørreden, som det var, blev forsigtig sat ud igen og vi er nu spændt på om en ny fluefisker er født. For der var vist en speciel oplevelse. Nedenfor et billed lige hvor der gøres klar til at sætte fisken ud igen.
15. Juni 2016

Vejrskifte

Ugen gav et vejrskifte til mere typisk dansk sommer. Med sådan et skift i vejret skifter vi også type af udsætning. Så denne gang var knap en 1/3 guldørreder og resten regnbuer.

Vandet er selvfølgelig ikke koldt i den forstand og vi kan jo hurtigt få sol og dermed godt varmt ved søen. Så vi holder os vægtmæssigt i den lave ende som sædvanligt på denne årstid. Det vil sig gode spisefisk på mellem 1 og 2 kg. Og med knap 200 kg i denne uge bliver der jo så også tilført et pænt antal fisk til søen.

Vi fik vores leverandør til at bruge nettet i starten af udsætningen og vi tog lidt billeder, hvor af I kan se det ene herunder. Herefter blev de som normalt ledt direkte i vandet og det filmede vi, som det ses HER
11. Juni 2016

Tørke

I TV og aviser kan man nu høre og læse om at tørke og varme er ved at blive et problem for landmandens afgrøder. Vi kan ikke sige vi ligefrem mangler vand til vores "afgrøde", men vandettemperaturen er selvfølgelig godt stigende efter 2 ugers varme. Det har også indvirknig på fiskene som bliver lidt dvaske i varmen.

Det kan derfor godt betale sig at være tidlig på færde ved søen. Abdul, som bor i Ryomgård, var en af dem, der var meget tidligt ved søen og købte et 3-timer kort.
Abdul kommer fra Syrien og er først kommet til Danmark for et år siden. Han havde ikke fisket før han kom til Danmark, men fandt interesse for det og har været ivrig gæst ved Moesholm i løbet af året. Han har snakket og lært meget af de erfarende - som Kurt - her ved søen. Og vi kan kun sige at Abdul virkelig har taget ved lære - vi syntes det er godt gået!

Nedenfor ses en tilfreds Abdul fra i dag lige før kortet udløb. Som det ses er der tale om guldørreder og så længe det er så varmt vil vi sætte en del af disse ud.
29. Maj 2016

Højtryk eller ej?

I forrige weekend, hvor vi havde koldt og blæsende vejr var fiskeriet helt vildt. Med enkelte der var helt oppe og runde 20 fisk på et fiskekort!

Mange nye fisk blev tilført søen her op mod denne weekend. Fredag var der også godt gang i den fra morgenstunden af. Snakkede med Kurt i dag og han havde fra tidlig morgen og frem haft 15 på land. Havde beholdt de 7 og sat resten - som var taget på flue - ud igen. Men generelt blev der taget mange fisk.

Så blev vejret bedre og bedre og bum - pludselig var det ikke så let at overliste fiskene. Så er det man tænker om det mon er højtrykket der lægger en dyne ude over fiskeriet?

Her i dag ændrede vejret sig så igen og der blev noget mere aktivitet ved søen. Sune fra Auning havde et par gode timer som en af de sidste gæster i dag. En enkelt blev taget på flue og de 4 andre på lille spinner. Måske også tegn på at der generelt er mere naturlig føde bestående af insekter, småfisk og andet fiskeføde i søen?

Herunder et billede af Sune, der nyder en stille øl efter fiskeriet og inden der skal renses.
22. Maj 2016

Udsætninger

Her en måned før Sankt Hans aften lader sommeren vente på sig. En enkelt god uge og så ellers regn og halvkodt. Det gode ved den vejrsituation er, at fiskeriet stadig er helt i top.

Ja, ind i mellem er det næsten for godt. Vi ønsker ikke at have fangstbegrænsning her ved Moesholm. Gæster skal have lov at have en god dag og også en rigtig god dag. Men det kan også blive for meget og vi kan desværre blive tvunget ud i at sætte en begrænsning med de fangster der gøres af og til ved søen.
Men lige nu og her, hvor vi trods alt går mod varmere tider, ser vi tiden an.

Hvad angår udsætninger begynder vi så småt at skifte taktik. Vi sætter nu knap så mange og store regnbuer ud. Til gengæld sætter vi flere guldørreder ud. Du kan se ugens udsætning ved at trykke HER

Nedenfor er der så et billede af en lille del af udsætningen i uge 19.
12. Maj 2016

Varme

Fra en meget ustabil april bragede maj igennem i denne her uge. Det var også tiltrængt med sol og varme.

I ugens løb faldt vi ellers over en video taget her ved Moesholm den 5 maj. Den er optaget af Morten fra Viborg. Han var her for første gang efter at han var blevet anbefalet Moesholm af sin fætter. Og det blev da lidt af en premiere, som betyder at når han forhåbentlig besøger os igen, så kan han fiske 3 timer gratis. Han landede nemlig en meget flot 6,4 kg regnbue som han filmede. Det skal også med at Morten først begyndte på fluefiskeriet her i januar, så det går da "nogenlunde"..

I kan se videon ved at trykke HER og samtidig få en ide om hvordan Morten oplevede dagen.

Nedenfor er der så et billede af Morten med "bomben" som han selv kalder den på vidoen.
27. April 2016

Pust af vinter

Vi har lige skrevet om en "dejlig forårsaften" her ved Moesholm, men jeg skal da love for det er gået den anden vej. Minus 5 grader om morgenen har vi været nede på og ellers blæst, regn, hagl og sne i mange dage nu.

Trods dette vejr kan man jo godt have gode timer her ved søen og vi har modtaget følgende fra Søren på mail fra deres tur 25. april:

Mikkel, Frederik og jeg beslutte os for at tage ud til jeres dejlig sted. Vi valgte at bruge bombarda, da vi godt kan lide at fiske vores bait aktivt, men også på bunden er nogle gange et godt valg. Der var et tidspunkt, hvor vi næsten skulle tror det var blevet vinter, da det begyndte at sne hen over søen. Vi havet fået et par inden; men specielt efter snevejret kom der gang i fiskene. Vi fik 9 dejlige fisk i alt og den første guldørrede. Den støste var på 2,5kg

Vi så godt gutterne ved søen men var ikke dernede den dag og fik ikke taget billeder. Der var dog vedhæftet et billede af fangsten til mailen og i dag tog jeg så et billede fra søen, som jo sagtens kunne være taget om vinteren. De to billeder kan ses herunder
14. April 2016

Stemningsbillede

Vi syntes lige vi vil vise et stemningsbillede taget tidligt på en dejlig forårs aften her ved Moesholm.

Der blev igen taget gode fisk og en enkelt landede 6 stykker med en topscore på lige nøjagtig 5 kg.

Det var en virkelig flot perfekt 5 kg regnbueørred og som det ses med en længde på en god bordhøjde.

Mens vi stod der og tog billede af de 5 første huggede nummer 6!

Så ud over billedet herunder af 5 flotte fisk fik vi også en video af nummer 6. Den kan ses ved at trykke HER..
10. April 2016

Debutanter ved Moesholm

I går skrev vi om og viste billede af en af vores gæster, som har meget stor erfaring med at fiske her ved Moesholm. Men selvfølgelig kan man også som helt ny fange fisk.

Vi modtog her til aften en lille mail fra "Oliverfiskeren" med et billede:

Hej moesholm put and take idag var mig og Magnus min kammerat ude og fiske hos jer. Vi købte et 3 timer's kort. Vi startede med Powerbait og prop på 1,5 meters dybde. Powerbait farven var gul. Det var vigtigt at man rullede rigtig langsomt ind! så men alt i alt blev det til fire fisk og ganteret ikke sidste gang vi besøger jer!

Vi ønsker selvfølgelig de to tillykke med fangsten og det virker som om, det ikke bliver de sidste ørreder her fra søen, der må overgive sig til de to unge lystfiskere!

Herunder ser vi Oliver og Magnus ved søen.
9. April 2016

Fyldt op

Efter en uge med megen regn er søen fyldt helt op. 10 cm er vandstanden steget. Det er nu ikke kun vand men også fisk, der fylder godt op derude, for der er sat mange fisk ud. Guld-, kilde- og regnbuer op til 7 kg.

Det viste sig også her i dag, hvor der blev taget rigtig godt med fisk. Nogen selvfølgelig mere end andre; men vi så da flere med mellem 5 og 10 fisk, nok alt efter hvor mange timer man har købt.

Men endnu en gnag var det Kurt - så vidt vi så - der havde de fleste. Så hvad er det Kurt gør?

Ja, i dag mødte Kurt som den første meget tidligt og havde søen for sig selv en times tid. Blankt vand og ingen andre ved søen gjorde at han kunne stille sig der, hvor han vurderede der var mest aktivitet af fisk.

Så rigede han til med sit favorit setup. Ganske almindelig grøn powerbait på en lille trekrog. Ca 20 cm fra krogen en tørflue uden krog bare som lokkemad, hvor han også har små lodder siddende til at tvinge krogen ned. Proppen eller flod om man vil, sad så idag godt en meter oppe.

Selve fiskeriet foregår ved at spinne ekstremt langsomt ind men dog aktivt, hvis Kurt da ikke lige holder en pause for at få en kop kaffe, hvor han så fisker helt passivt.

Kort tid før hans 6-timers kort var udløbet ser vi resultatet herunder. Det blev ikke til gratis fiskekort, da den store "kun" lå på 5,5 kg; men en flot parade!
2. April 2016

Ikke altid let!

Af og til kan det være meget svært at finde ud af, hvad der egentligt foregår ude i en søen. Se nu bare her de sidste par dage..

Torsdag var der virkelig gang i den. Fredag lige så.

I formiddags snakkede vi så med vores trofaste gæst Kurt, som snart kender søen ude og ind og han fortalte at han i går havde taget på den gode side af 10 fisk - godt nok på et stort fiskekort - der var liv overalt i søen. Nu havde han så fisket et par timer og ikke mærket noget som helst. Der blev da taget lidt fisk rundt omkring, men det var ikke det vilde.

Sidst på eftermiddagen fik vi så besøg af Jacob og Malte fra Århus/Lystrup. Det var faktisk første gang de var her ved Moesholm, så de havde intet kendskab til søen. De valgte et 4 timers kort og hvad sker? Til sammen lander de 18 både på spinner og powerbait. Og de var ikke de eneste der tog fisk her sidst på dagen. Og nej, der var ikke sat ud i løbet af dagen.

Så er det vi siger: Det ikke altid er let at gennemskue, hvad der foregår ude i søen. Herunder får vi en arbejdsøl sammen med de 2 unge gutter ved rensestedet.
1. April 2016

Mange mindre fisk

Nu har vi skrevet lidt om de store fisk på 6 kg og derover, som vi har udsat en lille præmie på, men det betyder jo ikke, at der kun bliver fanget disse store fisk - slet ikke!

Inden for en god uge er søen blevet tilført ca 250 fisk mellem 1 og 3 kg og der har også været rigtig godt fiskeri i påsken og her ugen efter.

Den først dag i den nye måned var en flot solrig dag og hen under aftenen lagde vinden sig. Der var dejligt ved søen.

Preben nød aftenen og som det ses gav det da også lidt fisk fra sig i en størrelse som passede Preben rigtig fint.
26. Marts 2016

Mail fra Jon

Så fik vi en mail fra Jon, der kommer fra Hadsten. Hen skrev:

Her er som lovet et billede af den ørred jeg fangede hos jer i dag. Vægten sagde 6,1 kg. Tak for skønne omgivelser og fisk med fightervilje.

Udover billedet herunder var der så et par stykker fra vejningen ved rensestedet, så vi kviterer med et 3 timers fiskekort

Der blev i øvrigt taget rigtig mange fisk på en dejlig påske lørdag med mange gæster, men vi har ikke hørt om andre over de 6 kg og slet ikke nogen over 7 kg.
25. Marts 2016

Lidt om udsætning

Vi får af og til spørgsmål som: ”Hvornår har I sidst sat fisk ud?” eller ”Hvor tit sætter I fisk ud?”.

Udsætning af fisk er helt afhængig af antal gæster, så jo flere gæster jo mere udsætning.

Vi melder aldrig ud, hvornår vi har eller vil sætte ud og vi har heller ingen fast dag eller tidspunkt, hvor vi sætter ud.

Vi prøver at tilfredsstille alle vores gæster med hensyn til, hvad vi sætter ud. Det vil sige der skal være mange fisk, men der skal også være til dem, der syntes det er sjovt at gå efter store fisk eller specielle fisk som guld-, bæk- eller kildeørreder. Her spiller årstiden dog også ind.

Og så har vi jo med levende fisk at gøre, så vores leverandør kan være nød til at ændre på vores planer, som det skete her i påsken. Der måtte vi skyde udsætningen en dag mere end vi selv havde planlagt.

Nedenfor er et billede fra udsætning som denne gang bestod af regnbueørreder på ca 1 kg og op til ca 7,5 kg. En af de store sættes forsigtigt ud, så den får lidt tid til at sunde sig efter turen fra dambrug her til Moesholm
23. Marts 2016

Påskeferien

Påskeferien starter tidligt i år, så vi kan egentlig ikke klage over vejret. I dagene op til selve ferien har mange jo nok valgt at holde fri og vi har da også haft mange gæster i ugens løb.

Nogen af vores gæster var en lille familie fra Tyskland og de er vist ved at gøre klar til at få fisk på påskebordet.

Vi var lige ved at tro, at vi skulle af med det første gratis fiskekort for landet fisk over 6kg til en udenlandsk gæst, men den vejede "kun" 5,2 kg.

Nu var det ikke den eneste som vores gæst havde landet, men vi kunne forstå på ham, at specielt den store havde været sjov at kæmpe med.

Her ser vi en stolt, glad lystfisker sammen med sønnike.
19. Marts 2016

Endnu et kort

Thomas, som kommer fra nordjylland og var på weekend-besøg i Thorsager, var den første gæst i dag. Det var noget af en kold fornøjelse i starten, da det simpelthen var råkoldt med frost på minus 3, tåge og en smule vind.

Vi tror dog, han fik varmen så godt og vel efter et stykke tid. Han startede med spinner og fik her en fin regnbue på 2 kg. Men efter et stykke tid valgte han at skifte til passivt fiskeri med grøn powerbait. Det skulle vise sig at være et godt valg!

For efter noget tid kom hugget. Vi så ikke selve fighten, men da vi kørte forbi på vejen, kunne vi se, der lå noget stort blankt på græsset og det skulle vi da lige se.

Det var en perfekt regnbue, der senere trak den gamle vægt ved rensestedet ned på 7 kg. Som vi har skrevet før udløser et billede af fanget fisk på over 6 kg et gratis 3 timers fiskekort, som vi med glæde overrakte til Thomas.

Han mente nok han skulle få brug for det, når han igen var på weekend-besøg i Thorsager, da han jo lige havde landet sit livs største fisk, som vi ser på billedet herunder
16. Marts 2016

Dejlig dag

Blik og høj sol hele dagen. Det blev en flot dejlig dag.

Blev man til hen under aften var det tydeligt, at fiskene også har ændret adfærd bare på den sidste uge. Og specielt sådan en dag med 10 grader og sol på vandet hele dagen. For første gang i år så vi i hvert fald mange ringe, plask og bølger fra fisk i overfladen lige ved solnedgang.

Kurt, som var den sidste gæst i dag, havde selvfølgelig luret dette og fiskede derfor ca ½ til 1 meter under overfladen. Han sværger jo til ekstrem langsom indspinning med powerbait.

Her nedenfor kan vi så se resultatet af 3-4 timers fiskeri. Igen flotte fisk fra 3 kg og nedefter. Kurt fortalte også han havde haft mange hug udover de 5, han fik kroget og der var virkelig god forårs-fight i fiskene
13. Marts 2016

God weekend!

Selv om vi ikke fik det flotte solskinsvejr, som vi var lovet blev det en god weekend ved Moesholm.

Der er blevet taget godt med fisk og også store fisk.

Nicole fra Lystrup var en af de heldige. Vi stod tilfældigvis lige ved siden af, da hugget kom og vi skal da love for, der blev kæmpet for sagen. Nicole havde sit hyr med at holde fisken og der lød også lidt "Puha det er hårdt, det her".
Men efter flere minutters fight blev fisken landet og det kostede kun et knækket fangstnet.

Knægtene, hun var sammen med, havde landet et par stykker på godt 2 kg, men det slog Nicole med flere kilo.

Vi havde ikke en vægt i nærheden, så om den var på godt 6 eller over 7 skal vi lade være usagt, men det var Nicole's første fisk og den blev bare kørt træt helt efter bogen, så vi belønnede med et 3 timers fiskekort, som vi giver for billeder af de helt store på 6 kg og op efter taget ved søen.

Her ses en glad Nicole med sin flotte fangst og vi siger til lykke og knæk og bræk fremover med fiskeriet.
09. Marts 2016

Ikke helt men tæt på

5 grader, lidt sol og en smule fuglesang. Det hæver humøret og det virker næsten som om, at den lille stigning i vandtemperaturen allerede har gjort fiskene godt.

Sebastian, som også hører til dem der jævnligt er forbi nogle timer, havde i hvert fald en fin eftermiddag ved Moesholm. Vi var ved at tro, at han havde landet en af de helt store, men vægten sagde "kun" godt 5 kg. Men det er vel heller ikke så galt endda?

Han var ikke den eneste der tog fisk i dag, men det var den største vi så og vi har stadig ikke hørt om fisk over de 7 kg skulle være landet.

Skulle du være heldig og fange en over 6 kg, så tag et billede ved søen af den og send det til os på vores mail med en lille beskrivelse - så kviterer vi med et 3 timers fiskekort.

Herunder har vi Sebastian med sin flotte ørred og resten af sin fangst.
06. Marts 2016

Store fisk

Så er søen næsten isfri og selv om vi stadig kan forvente nattefrost, begynder vejrudsigten også at indeholde 2 cifrede varmegrader - foråret er forhåbentlig nært forestående.

Så vi forventer øget aktivitet i søen og har derfor valgt nu også at sætte større fisk ud til forårets fiskeri.

Så den sidste udsætning indeholdt fisk med vægt op til de 8 kg!

Her i weekenden var de lokale fiskeforeninger forbi, men her lykkedes det kun at få fisk på omkring 5 kg på land. Så efter hvad vi ved, går fisk som den på billedet herunder stadig i søen. Skulle nogen lande den eller en af dens "fætre" af samme størrelse, hører vi da gerne om det.
1. Marts 2016

Nye priser

Vi har her ved Moesholm holdt de samme priser i mere end 10 år. I den tid er indkøbsprisen for de fisk, vi udsætter, steget ganske betragtligt.

For at kunne holde det ønskede høje niveau af udsætning, ser vi os nu nødsaget til at forhøje priserne.

De nye priser, som kan ses her på siden, er gældende fra 1 marts 2016.


23. Februar 2016

Stamkunder

Vi har en stor skare af faste stamkunder. Det gælder både lokale, som er her jævnligt og udenlandske som vi ser en gang eller to hvert år i en priode.

Alexander og hans venner, som kommer fra Panderborn i nærheden Bielefeld i Tyskland, hører til vores stamkunder. De er i Danmark i en uge i begyndelsen af året, og bruger hver dag en del timer her ved Moesholm og de tager som regel en god portion fisk i løbet af ugen.

Vi var i dag henne og hilse på, da deres 4 timer var slut og de 6 gutter havde da i hvert fald nok til aftensmaden. Mon ikke der også kommer en del fisk med hjem til Tyskland, når ugen er omme.
16. Februar 2016

Vinterferie

Sol, klart men også koldt. Sådan har ferieugen været.

Vi har stadig godt og vel halvdelen af søen isfri og hvis ikke vi får tekniske uheld tror vi ikke på lukket sø, så mulighederne er her stadig.

Ann-Marie, som jævnligt bruger et par timer her, havde taget en enkelt, da vi kom forbi for at hilse på. I det samme var der hug og efter flex på stangen kunne hun flot lande en vel omkring 2 kg meget flot blank regnbueørreder.
11. Februar 2016

Lysere tider

Midt i februar og det kunne være bidende koldt, men vi syntes næsten vi kan lugte foråret enkelte dage og vi kan i hvert fald mærke de lysere tider, da der nu kan fiskes til omkring kl 18.

Vi har valgt at tage chancen og åbne både for toiletter og rensested, men kommer nattefrosten tilbage, bliver der lukket igen.

Men lige nu og her er rensestedet altså åbnet og det er jo ikke så dårligt, når man står med en håndfuld friskfangede fisk. Det gjorde en af vores gæster fra Århus i dag. Det var flotte fisk fra ca. 2 til 3,3 kg på vægten og så er der jo lidt arbejde inden de kan nydes ved bordet.
28. Januar 2016

Åben vand!

Med lidt hårdt fysisk arbejde fik vi gang i piskeren sidste søndag og området med åben vand er vokset støt siden

Der er lige nu ved at være åben hele vejen rundt om øen. Hvornår vi får isen væk fra enderne er svært at sige, men det milde vejr med regn og blæst hjælper godt til. Så mon ikke vi vil være tæt på normale forhold til weekenden.


2. December 2015

Omslag i vejret igen

Så er vi tilbage i det milde vejr igen. Og som sædvanligt så giver det regn og blæst - feks har vi jo haft stormen "Gorm" forbi og det kostede da lidt træer livet omkring søen. Men der er ryddet op, så der er fri bane.

Vi mødte Casper fra Hornslet i dag og som han rigtig konstaterede, så er det med at komme ud de dage, hvor det er tåleligt vejr og det var det da i dag uden for megen vind og slet ingen regn.

Når man så på godt 10 minutter lander ca 5 kg fordelt på 3 kampivrige fisk - så er det ikke så ringe endda.
24. November 2015

Omslag i vejret

Skal da love for, vi fik et omslag i vejret, der ville noget. Fra meget varmt til minus 10 grader. Vi fik travlt med at lukke for vandet til rensestedet og startet piskeren. Nu ser det ud til varmen er på vej tilbage og vi har åbnet for vandet igen.

Men der er nu noget specielt over søen, sådan en snevejrs-dag. At det så kun er for de "hårde hunde" er noget andet og vi kan heller ikke påstå søen var velbesøgt lige den dag - men folk var der her, som det ses herunder.

Men kulden har vi ændret taktik omkring udsætning og der kommer nu forholdsvist flere større fisk i søen. Vi har da også hørt om flere på omkring de 5 kg. Dette vil vi fortsætte med selvfølgelig som altid i forhold til antal gæster ved søen.

Ellers er det jo tiden at holde lidt øje med siden her. Vi skriver, hvis søen lukker til hen over vinteren

Samtidig må man forvente at både rensested og toiletter kan være lukket ned. Vi har det jo altid et par grader koldere herude ved søen end vejrudsigten siger.
24. Oktober 2015

Sidste chance

Skal man nå at opleve skoven med farver på i år, er det ved at være tiden. Inden længe står træerne uden blade og det kan blive lidt kedeligt og gråt indtil vi forhåbentlig får frost og måske ligefrem sne.

Men endnu er der knald på farver og sepceilt når himlen er efterårs dybblå.

Lucas og hans far fra Randers var nogen af dem, der var et smut forbi Moesholm her i weekenden - og det gik rigtig godt. Her midtvejs i deres 2-timers periode var der landet 3 og senere da vi talte med dem igen, var det steget til 5. Det endelige slutresultat kender vi ikke.

Det var i øvrigt samme resultat, som vores faste fluefisker Kim og et par af hans venner også sluttede med. Men begge hold havde desuden desværre mistet guldørreder, hvor linen ikke holdt til kampen mod fisken!

Vi har stadig ikke hørt om, at der er taget nogen af de helt store regnbuer endnu eller for den sags skyld kilde- eller bækørreder. Så vi kan kun opfordre til at have grejet i orden til en fight med disse også.

Nedenfor ses "storfangeren" Lucas.
17. Oktober 2015

Efterårsferien slut

Så sluttede efterårsferien for mange. For skoven er det også ved at være slut for i år, da bladenes farvepalette nu er i røde og orange farver. Nogen dage ligger nedfaldne balde som et fint mønster på vandet.

Her i weekenden holdt de lokale fiskeklubber deres traditionelle efterårs-dyst her ved Moesholm.
I den anledning havde vi supleret ugens udsætning med både bækørreder, guldørreder, kildeørreder og regnbuer med fisk på den rigtige side de 5 kg.

Der var rigtig godt med medlemmer på dagen, men fiskene var nu ikke specielt i hug-humør efter den første time, hvor det gik fint. Der blev taget godt 20 og ingen af de rigtrig store eller speciele. Så der er basis for et rigtig spændende fiskeri de kommende dage/uger!

Her nedenfor ser vi først en ketcher-fuld fra udsætningen med blandt andet en af de meget flotte kildeørreder. Nedenunder et billede fra selve dagen.

02. Oktober 2015

Stamkunder

Den sene "sommer" fortsætter bare og der har været gode dage ved søen. At det så betyder vi stadig må slå græs og at skoven står i grønne nuancer, lever vi fint med!

De ugentlige udsætninger gør, at der er mange fisk i søen. Og der er stadig en del guldørreder at gå efter.

2 af vores gæster, som vi vist godt kan kalde "stamkunder", Kim og Kurt havde fået hver sin flotte guldørrede, da vi var en tur omkring søen.

Nedenfor ses de med deres flotte fisk. Begge udstyret med deres favorit-grej. Kim med sin fluestang og Kurt med sit bombarda-setup - altså en flydeprop og agn en god meter efter.
27. September 2015

Rimfrost

Endelig!

Endelig fik vi noget sensommer og det er da vist med tryk på "sen". Vi har haft en flot, solrig, vindstille og klar weekend. Men på denne årstid betyder det også koldt vejr om natten. Så det blev også til efterårets første døgn med rimfrost i græsset.

Der har igen været lidt problemer med i det hele taget at få slået græs med al den regn og resultatet var langt, koldt og vådt græs op til weekenden. Så det kunne godt give kolde fødder, hvis man var tidligt ved søen.

Det var Oliver og Magnus feks, som var taget med deres fædre ud og fiske. Men selv om det var koldt, så kunne vi sagtens få det store smil frem på de unge friske gutter. For de havde jo - modsat den ældre generation - fanget fisk!

Herunder sidder de stolte lystfiskere med deres fangst!
15. September 2015

Modtaget mail

Vi modtager af og til mails fra vores gæster og det er vi altid glade for. Det gælder både for ros og ris.

Selvfølgelig er det altid sjovest at få ros og derfor var det da med glæde vi modtog følgende fra Kim - endda med billede fra hans tur 11. September:

Hej Moesholm.

Sender lige et billede af sidste fangst.. Syntes det er et rigtigt lækkert sted I har med næsten fangst garanti hver gang. Skulle jeg bedømme ud fra 5 stjerner fik I fuld hus.. Der er flot og rent og altid høflige mennesker.
Ses mange gange frem over
Mvh Kim


Billeder der var med kan I se herunder.
11. September 2015

Ned og opture

Kim fra Allingåbro er først her i år begyndt at komme fast ved Moesholm, men vi kan vist godt kalde ham stamgæst nu.

Vi har snakket med ham af og til hen over sommeren og bemærket at han med sin fluestang selv i varme perioder har taget fisk i ny og næ. Ja, langt de fleste gange har der været fisk med hjem.

Selvfølgelig har Kim også nedture - eller nulture, som nogen kalder dem. Det havde han feks midt i ugen, kort efter vores udsætning af guldørreder. Men så tog han så sandelig revanche og fik noget af en optur i dag.

Da vi hilste på ham, var fisketuren slut som sådan, men han var i gang med rensning af ikke mindre end 7 flotte guldørreder.

Nedenfor er Kim i gang med arbejdet og på vægten hænger et flot eksemplar på godt 2,5 kg.
09. September 2015

Guldregn

Måneden startede med regn, regn og atter regn. Græsset blev grønt igen og blev langt. Vi kunne ikke komme ud med klipperen da det konstant var vådt. Men i denne uge skiftede vejret endeligt til sensommervejr og vi har fået styr på det igen.

Vi har hen over sommeren sat en del guldørreder ud, da det virker, som de bedre kan klare varmen og er lidt mere livlige end deres "fætter" regnbueørreden.

Dette har vi fulgt op på i denne uge, hvor vi har sat en rigtig god portion ud af de smukke, meget synlige gule ørreder.
22. August 2015

Skøn aften

Det er vist sommerens bedste vejrmæssige uge, vi er i nu. Ca 25 grader i skyggen. Folk ligger på tæpper og dovner, mens de fisker lidt og ja, fiskene er heller ikke for kvikke i det nu godt opvarmede vand.

Men fisk bliver der fanget og vi har set succes med både flue og powerbait.

Morten og hans lillesøster fra Auning var de sidste gæster på en skøn aften i går lige omkring solnedgang. Der lå 2 fisk på græsset og Morten havde haft 2 mere på - i løbet af en time. Morten fisker med bombarda-flåd med powerbait efter. Der er godt en meter fra flyder til krog. Så trækker han meget langsomt ind og lader den ofte ligge helt stille. Altså meget langsomt med dog aktiv fiskeri.

Størrelsen på fiskene er meget sigende for den type fisk, vi sætter ud, så længe vandet forbliver så varmt.
<

22. Juli 2015

Højsommer

Højsommer er det vel; men hedebølger ser vi ikke meget til i år. Alligevel er der gode dage ved Moesholm. Med 20 grader, solskin og så læ fra træerne er det ikke så ringe endda at opholde sig ved søen. Folk er da også i sommertøj og vi ser engangsgrill blive tændt rundt om søen.

Selv om varmen ikke er ekstrem i år, er vandtemperaturen stille og roligt kravlet opad og det er jo ikke optimalt for ørreder, men årstiden taget i betragtning er fiskeriet rimeligt.

Et andet fiskeri, der gennem tiden har hørt sommeren til, er ålefiskeri. Nu er ålebestanden jo desværre kraftig reduceret i hele verden. Moesholm har ellers tidligere været kendt for et godt ålefiskeri og der bliver stadig fanget ål mere eller mindre tilfældigt. Også i år er det tager flere og de hører ikke til de mindste.

Arne og hans ven var forbi den anden aften og nedenunder her ser vi et billede af den ål, de havde fået. Som altid blev også denne her taget på orm.
03. Juli 2015

Varme

Så kom varmen med et brag. Tidlig morgenfiskeri er nu det mest optimale, men derfor kan man jo godt have gode timer lige midt i den steghede middagssol

Martin og Camilla, som kommer fra Herning og holder ferie i familiens sommerhus på norddjurs, var nogle af dem, der nød vejret her ved Moesholm i dag.
Specielt for Camilla var det varmt og grunden kan ses på billedet herunder. Martin fortalte, at de ventede en dreng og at det her så var hans første fisketur, men absolut ikke den sidste.

De havde 3 ørreder der lå renset og klar til at blive nydt ved grillen i sommerhuset.

Vi ønsker det unge par fortsat god ferie og knæk og bræk med den lille nye lystfisker - håber vi ser ham her ved Moesholm i fremtiden!
29. Juni 2015

Film og lidt tip

Så står juli for døren og åbenbart også det rigtige gode varme sommervejr. For dårligt koldt sommervejr har kendetegnet juni.

Nu er intet så skidt at det ikke er godt for noget, så søen og fiskene har haft det fint med det dårlige vejr og der bliver stadig fanget godt med fisk.

Lørdag sad vi og så på 2 gutter, der var ved at lande en guldørred. Vi fik kameraet fundet frem og fik  den sidste del på video som kan ses ved at trykke HER..

De kom fra Allingåbro og havde ikke været lystfisker særlig længe, men var blevet bidt af det og tog det seriøst. Havde for en måned siden været på kursus for at lære mere om fluefiskeriets muligheder og i dag lykkedes det så faktisk i deres første weekend her ved Moesholm.
Fisken blev kæmpet træt inden den blev nettet perfekt. Det var guldørred nummer 2 på land på det tidspunkt og der var da også mistet fisk.

Nu er det absolut ikke kun fluefiskerne, der kan for tiden. Vi har faktisk set alle typer af fiskeri give fisk, men de fleste bruger powerbait. En af dem er jo Kurt, som var her igen og han har bare taget på det der. Vi spurgte derfor lidt ind til hvordan han egentlig gjorde?

Han bruger altid powerbait med hvidløgssmag. Farven kan veksle og man skal ikke være bange for at prøve nyt, hvis der ikke rigtig sker noget. Det samme gælder både for fiskepladsen og dybden man fisker på. Prøv at finde ud af hvad der duer den pågældende dag, da det kan veksle en del.
Kurt fisker helst aktivt med flydeprop med vel en til to meter line til madingen og med et par splithagl mellem til at få powerbaiten lidt i vandet. Og så først og fremmest meget langsomt ind spin. Skal kaffen eller andet nydes, går Kurt dog ikke af vejen for bare at lade proppen ligge; men det giver efter hans mening mest at fiske aktivt men langsomt.

Nedenfor ses et billede af Kurt, der er i gang her til aften.
20. Juni 2015

Tidligt oppe

Som vi skrev i går, er der sat mindre men vågne fisk ud og det fik vi lidt bevist i dag.
Jacob fra Århus var mødt ind kort efter solopgang og fiskene var åbenbart vågne fra morgenstunden af.

Vi modtog senere en mail fra Jacob og et billede fra dagen:

Tak for en rigtig god oplevelse ved jeres sø i morges.
Vejret var ikke det bedste, overskyet med lidt blæst men fiskene var heldigvis ligeglade.
Der var virkelig mange aktive fisk i overfladen og de kæmper rigtig godt.

Bestemt ikke sidste gang jeg besøger Moesholm!


Billedet af hans fangst på 4 timers kort ses herunder
01. Maj 2015

Store Bededag

Birketræerne står med nyspirede lysegrønne blade. Det er en dejlig tid, selv om det stadig kan være hundekoldt om morgenerne med ned til minus 5 grader.

Vi har en del stamkunder blandt vores gæster - også fra udlandet. Feks har et par fra Berlin været her ved Moesholm i snart 20 år. De er ved søen i flere dage, når de holder ferie i sommerhus her på Djursland.

De er her sammen med deres 2 flotte hvide schwiche schæferhunde. Hunde er velkommen ved Moesholm, sålænge de er under fuld kontrol og ikke på nogen måde er til gene for andre.

Som lystfisker oplever man jo både gode og knap så gode dage, hvad angår selve fiskeriet - også her ved Moesholm. Vi tror dog at vores trofaste tyske gæster regner dagen i dag for en af de bedre, når man ser på billedet herunder.
11. April 2015

Forårsdag

Det blev en forrygende Påske efter den lidt blæsende start. Solskin fra morgen til aften. Til gengæld var det isende koldt om morgenen, hvor vi var under minus 5 grader og havde frosen rensested.

Det gode vejr fortsatte bare og idag meldes der for første gang i år om over 20 grader i Danmark. Så højt kom vi ikke, men det var tæt på. Det har selvfølgelig øget vandtemperaturen og det har ikke gjort fiskeriet ringere. Der er landet mange fisk de sidste dage.

Jonas fra Allingåbro var ved Moesholm her søndag eftermiddag. Det er over 10 år siden, han sidst havde været her, så det var ikke pga stor erfaring med søen, at det gik fint med fiskene.

Powerbait, der blev trukket meget langsomt men konstant mod land, var sagen her midt på eftermiddagen for Jonas, som det ses på billedet herunder.
02. April 2015

Skærtorsdag

Der har været sus i æsken her op til påske og halvkoldt har det været at opholde sig ved søen. Der er ikke rigtig blade på træerne endnu til at yde optimal læ.
Men vi har nu haft mange gæster og der har heller ikke været noget galt med fiskeriet, da ikke kun vind, men også fisk har været friske.

Der har været en del tyske gæster og vi har f.eks bemærket et par, der har været i den nordvestlige ende af søen hver dag. De er ikke gået tomhændet hjem. Som det ses herunder på et af billederne blev det heller ikke en nul-tur i dag.

Mange af vores stamgæster har også været forbi. Preben havde i dag købt et 6-timers kort. De første 4 timer var det kun blevet til en enkelt ørred, men så skiftede han plads - og taktik! På en god time landede han 6 og nummer 6 fik vi et billede af.

Naboen lurede Preben kunsten af og faktisk i samme øjeblik som Preben havde sin fisk på land var der bid. Vi valgte her at tage en lille video, som kan ses ved at trykke her.
07. Marts 2015

Lystfiskerforeninger på besøg

Så var det igen tid til at Grenå og Rønde lystfiskerforeninger skulle have deres årlige dyst her ved Moesholm.

Når man tænker på årstiden, artede vejret sig rimeligt og godt en snes fiskere var klar fra kl. 9, da "klokken" ringede til start.

Heldigvis var der gang i fiskene og der blev taget fisk overalt i søen og på både flue, spinner, blink og prop.

Efter nogle spændende og hyggelige timer, kunne deltagerne beundre 49 ørreder fordelt på regnbue, guld, og kildeørreder.

Den største - der blev taget af en juniorfisker på hjemmelavet spinner - var lige under 5 kg. Vi siger stort tillykke!

Fangsten var åbenbart så flot, at man havde "vagthund" på, som des herunder!
4. Marts 2015

Skiftende

Det er skiftende tider. Den ene dag rusk og regn, den næste langt mere forårsagtigt.
Men også på den enkelte dag skifter det. Som i dag, hvor det startede med frost og stille vejr, så nogle hidsige byger for igen at klare op og blive stille.

Fiskeriet er ligeledes skiftende i løbet af dagen som vi så det i dag. Et par gæster ankom ret tidligt og de havde ikke videre held med det. Op af dagen blev det bedre og midt på eftermiddagen kom en gruppe tyske gæster, som hvert år er forbi Moesholm i forbindelse med et ferieophold hos vores nabo i hendes feriehus.

De 5 gutter delte sig i 2 grupper og stillede sig i hver sin ende af søen og der blev taget både mange og flotte fisk i begge ender her ud på eftermiddagen, som det ses på billederne herunder.

21. Februar 2015

Gang i den

Vi skrev for 14 dage siden, at vi kunne komme tidligt i gang med det "gode forårsfiskeri". Der blev også gjort klart med nye udsætninger af fisk, men det var som om fiskene ikke rigtig har været med på, at det skulle være forår. Vandet var nu også stadig iskoldt og der var dage med skøris på søen på del af søen.

Men her i dag kom der mere gang i den. De gæster vi havde tog rigtig fint med fisk.

Vi snakkede med et par kammerater, som lige havde taget en meget flot ørred, da vi hilste på. Det var nummer 3, men de havde ikke været ved søen længe på det tidspunkt og det endte også med 13 flotte fisk. Så er det godt rensestedet er åbent igen.

19. November 2014

Nærmest status quo

Nu er der kun godt en måned til juleaften, men der er godt nok ikke meget julestemning at finde derude. Grønt græs og så varmt at en god trøje er nok, selv når man fisker.

Det er vist første gang i vores tid at vi ikke har måtte lukke det udendørs rensested pga risiko for frostsprængninger om natten på denne tid af året og det er da en fordel, når der nu er godt gang i fiskeriet.

3 tyske venner fra området omkring Femern har været ved Moesholm nogle dage. Vi hilste på dem i dag, da deres tid var ved at løbe ud, men de havde allerede købt ekstra timer og det kan man vel godt forstå. Fiskeriet gik rimeligt godt og samtidig var vejret som nævnt fint at være ude i.18. September 2014

En speciel udsætning

Efter et kort dyk i august, har vi i september haft en periode med flot, varmt og solrigt højtryksvejr.

I dag målte vi vand temperatuen til 17 grader om formiddagen, så den er stadig forholdsvis høj op ad dagen, men jo slet ikke som i den varme sommer. Vi har derfor heller ingen problemer med at tilføre søen fisk og siden varmebølgen har vi nu udsat 900 kg. I dag havde vi bestilt lidt specielle fisk. Normalt er langt hovedparten regnbueørreder, men denne gang valgte vi at godt halvdelen skulle være flotte bækørreder, som vi ved mange sætter pris på her i efteråret.
Udover disse blev der udsat lidt guldørreder; men selvfølgelig også regnbuer. Vi valgte også at holde vægten en smule under det vi plejer, både for at få mange fisk sat ud og fordi de har en tendens til at være en smule mere livlige end de store - dem gemmer vi til senere.

Herunder ses et billede med et par representative eksemplar af de fisk vi satte ud i dag.

22. August 2014

Kontrasternes sommer

2014 blev så kontrasternes sommer. I juli, hvor mange danskere jo holdt ferie, vekslede varmebølge med hedebølge. 23 dage i træk med temperaturer over 25 grader var ny rekord!

Moesholm slog vist også rekord i ”bare maver”, ”dasende folk” og "antal grill". Varmen og den konstante sol fik søens vand op på en kritisk temperatur for fiskene og til sidst var det stort set umuligt at lokke dem til bid.

Så kom august og vejret blev et helt andet. Koldt, regn og ikke mindst blæst har vi haft. Så fra at give skygge, er det nu læ under træerne, der er mest brug for. Man kan selvfølgelig godt være ærgrelig over vejret på vegne af dem, der har ferie nu, men vi må bare erkende at søen og ikke mindst fiskene har haft rigtig godt af dette skift i vejret. Vi har nu i et par uger uden problemer igen kunnet sætte fisk ud!

I går havde vi besøg af Peter og et par af hans venner. Sidst vi snakkede med dem var under den varme periode, hvor de for det meste bare sad og slappede af ved et af bordene. Nu blev der fisket langt mere aktivt og der var ikke gået meget mere end 15 minutter inden der var hug til Peter, som brugte fluestangen.

Han landede kort efter en ørred på 2-3 kg.

Så selv om vejret måske er skidt, er det nu dejligt at se, der igen er gang i fiskeriet her ved Moesholm

17. Juli 2014

Sådan

Søren fra Harlev vest for Århus var forbi Moesholm for første gang. Han er en erfaren Put and Take fisker i en lokal sø, men som sagt var det første gang han var forbi Moesholm.

Men erfaring fornægter sig ikke, så selv om han fiskede midt på dagen i solen havde han alligevel 3 regnbuer, der skulle renses, da han skulle hjem.

Vi fik en sludder med ham og som han sagde, så er fiskene lidt sløve her i varmen så fluen, som han bruger, skal lægges præcis for at lokke fiskene til bid. Men så kan det altså også lade sig gøre selv her midt i højsommeren.

Vi fik et billede lige før han tog hjem - der var noget med en røgovn der skulle indvies!

27. Juni 2014

Midsommer

Vi har lige rundet midsommer og den rigtige sommerferie står for døren. Vejret passer nu ret godt til normal dansk sommer efter en lang varm, tør periode.

Efter at John var forbi her i ugens løb med fisk, kan vi konstatere, at vi rundede en udsætning på over 3000 kg på det første halvår.

Piskeren har kørt jævnligt og desværre er der jo enkelte, der ikke helt respekterer afspæringen ved den store pisker. Det betyder masser af line omkring lejerne på piskeren og lige nu er det ene ødelagt, så den står stille. Heldigvis har vi den lidt mindre kørende.

For varmt har det jo allerede været og vandtemperaturen sniger sig op ad specielt på de gode solrige dage. Det giver til gengæld flotte morgener, når vi som feks i nat når ned på en-cifrede grader. Og morgenstunden er på mange måder den bedste!

01. Juni 2014

Sommer

Så er det rent meteorologisk blevet sommer, da vi nu er nået ind i juni. Vi kan derfor konstatere at sommeren tyvstartede i år, da vi har haft rigtig smukt vejr gennem den lille Kr. Himmelfarts ferie.

Man forbinder måske fiskeri med waders, støvler, lange busker og jakker, men sådan har det slet ikke været her gennem de sidste par dage. Folk har mere været klædt på som til en god varm sommerdag ved stranden. På den måde kan man jo også nyde en dag ved Moesholm på græsskrænterne.

Fisket bliver der selvfølgelig også og som årene før, kan vi konstatere, at nu bliver der ikke fisket op mellem udsætningerne. Det forhindre os dog ikke i at fortsætte med ugentlig udsætninger og op til ferien var John forbi med 200 kg. Det betyder vi har sat knap 2000 ørreder ud i år og selv om der er taget mange, er der stadig nok at tage af - og for øvrigt sætter vi jo ud igen i ugens løb.

27. Maj 2014

De første varme dage

Vi nærmer os med hastig skridt juni, så pas på! Pludselig går det mod mørkere tider igen! Men lige nu kan man ikke andet end nyde det dejlige vejr.

Jo, det er bare dejligt at være derude ved søen. Vi har en del udenlandske gæster og flere af dem har været her igennem flere år. I dag modtog vi en mail fra en tysk gæst: Manfred.
Det glæder os jo altid at modtage sådan en og vide at vores gæster nyder området lige så meget som vi gør til daglig. Herunder er mailen, som vi modtog den - på engelsk:

Hi jens ove,
Many thanks for the nature see.
I come every year in mai to make 2weeks holidays in draby strand. I must fishing in your see 3 days every time.
Your fish has fine Qualität,and i have many fun.
On the picturs can you see the results from the first 2days.

Rainbow trouts from 1,5 to 4,2 kilo.


Tomorrow i will come again.

Herunder er så et par af de billeder vi modtog fra Manfred. Vi siger tillykke og velbekomme!

16. Maj 2014

Store Bededags Ferien

I den forløbne uge stod det ned i stænger hver dag næsten fra morgen til aften. Vandstanden steg og græsset voksede og voksede uden vi kunne gøre noget ved det. De gæster der trodsede vejret havde til gengæld et godt fiskeri.

Men meget passende slog vejret så om her op til denne lille mini-ferie og vi kunne komme i gang med klipperen, hvilket var tiltrængt. De nye borde-bænke, vi havde fået leveret, kunne nu også komme på plads.

Med solen og varmen blev fiskene lettest at lokke til bidet fra morgenstunden af. Sille og Jeppe var mødt tidligt op sammen med deres far. Som andre ved søen på det tidspunkt gik de ikke tomhændet hjem. 3 ørreder som de delte pænt mellem sig på den helt rigtige måde, da far fangede den mindste og Sille den største. Helt passende da det ikke kun var første gang de besøgte Moesholm men det var også Sille's første fisk i det hele taget.
Vi siger stort tilykke og knæk og bræk fremover med fiskeriet.
4. Maj 2014

Intern konkurrence

Den ene dejlige dag afløser den anden i årets fantastiske forår her ved Moesholm.

Blandt gæsterne i dag var 4 gutter fra sønderjylland. De har deres egen lille fiskeklub og rejser landet rundt på weekendture og prøver lokale put and take søer af. I denne weekend var de så i sommerhus på Djursland og i dag var de her ved Moesholm.

De hyggede og der var basis for meget drilleri! Derfor var det meget vigtigt at have fanget den største fisk. Da vi snakkede med dem havde de 3 lige over de 3 kg med den største på ca. 3,2 kg, så det var tæt opløb - Mike stod bag den største. Men som de andre på det kraftigste understregede, så var deres kort ikke udløbet endnu. Så om Mike blev den endelige vinder ved vi faktisk ikke.

Vi siger "møjn" og fortsat god weekend til "klubben", som ses herunder.
21. April 2014

2. Påske dag

Så er påskeferien ved at være forbi for de fleste og alt for hurtigt gik den. Efter en lidt skidt start endte det i rigtig dejligt forårsvejr.  Træerne står med helt friske lysegrønne blade og støvskyer af pollen driver af og til ud over søen.  Der har været meget liv ved og i søen alle dage i Påsken.

Vi har som nævnt tidligere sat mange kilo fisk ud både før og i selve Påsken og der blev også fanget rigtigt godt, men i det flotte vejr var der jo tidspunkter, hvor fiskeriet bare var bedre end på andre tider af dagen.

Jan og hans svigersøn fra Randers var ved søen fra tidlig morgen i dag. Kort efter dukkede 2 tyske gæster op, som valgte samme hjørne af søen som udgangspunkt for fiskeriet. Det udviklede sig næsten til en hel lille landskamp, da alle havde købt et 3-timers kort.

Kort før "slutfløjt" var vi en tur forbi og Danmark vandt 11-7 på antal landede fisk, men Tyskland vandt med største fisk på knap 4 kg.

Herunder ses 2 billeder med et fra hver sin "bane halvdel".

18. April 2014

Langfredag

Vi har sat fisk ud to gange op til Påsken, da de lovede rigtig forårsvejr, og vi derfor kunne forvente pænt besøg ved søen. Vejret har indtil nu ikke levet op til, hvad vi var lovet, men gæster har vi så sandelig haft alligevel. Der er taget mange fisk i de første dage af påsken.

Så vi har måtte forstyrre John og bede ham komme og supplere op og udsætningen runder så et halvt ton på 10 dage.

En del besøgende har været feriegæster fra Tyskland. Blandt disse var 2 unge friske gutter, som var med familien afsted tidligt i dag - og så var der fisk til påskebordet!
6. April 2014

Godt fiskeri

Efter en meget kold, blæsende og regnfuld dag i går, lugtede det meget mere af forår i dag, og det var næsten også som om fiskene var endnu mere i forårshumør.

Der blev i hvert fald taget pænt med fisk i dag og nogle fik en rigtig god fangst. Blandt dem var Heiko Wolf og hans kone, der kommer fra Berlin. De havde købt et 4-timers kort og da vi hilste på, var halvdelen af tiden gået. Og mon ikke de har fisk til resten af ferien og måske endda lidt til den kommende Påske?

Blandt de 7 fisk, de havde landet på det tidspunkt, var der en regnbueørred på 4 kg og en flot guldørred på 2-3 kg.
23. Marts 2014

Snart sommertid

Så er det i næste weekend, at uret skal stilles frem - vi er nået sommertid. Det giver en time mere hver aften til at fiske i her ved Moesholm, da vi jo holder åbent til solnedgang.

Derfor skruer vi yderligere op for udsætningerne i forventning om, at antallet af besøgende som normalt går i vejret - ikke kun med sommertiden; men også med det lidt lunere og forhåbentlig knap så blæsende vejr, man kan se frem til.

Der er da også jævnligt taget fisk, ja nogen har haft rigtig godt fiskeri på de rigtige dage.

Nick var sammen med en flok kammerater ved søen i dag. De tog flotte fisk på 2 kg og opefter. Herunder vises den største af dagens fangst frem.
08. Marts 2014

Fiskeforeninger på besøg

3 af de lokale fiskeforeninger havde valgt dagen i dag til deres traditionelle fælles forårs arrangement her ved Moesholm. Og det var en helt perfekt dag, de havde valgt. Den første rigtige forårsdag med sol og 2-cifrede varmegrader. Det flotte vejr lokkede mange folk af huse og de havde en hyggelig dag.

Der er tilknyttet en lille konkurrence til dagen, så selvfølgelig gælder det om at fange nogle fisk, men det er lige så meget den fælles hygge og snak, der tæller sådan en dag.
Så der er god plads til venskabeligt drilleri, som det kan ses og ikke mindst høres på denne lille film, hvor et medlem lander en af dagens ørreder. Se filmen ved at trykke HER

Til slut skal dagens fangst beundres og vinderne findes. Det var flotte regnbuer, der lå på græsset, men det lykkedes ingen at overliste en af de store på over 5 kg, som vi havde sat ud her op til dagen, så de er altså derude endnu.
21. Februar 2014

Forår allerede?

Vi har godt nok en uge tilbage af vintermåneden februar, men lige nu lugter det altså af forår. Vejrudsigten, der nu når ind i marts, kan heller ikke byde på mere vinter, så noget tyder på vi kommer til at slippe billigt på vinter kontoen i år.

Naturen har i hvert fald fået forårsfornemmelser. Specielt fuglene er i forårshumør. Vi så i dag de 3 første viber på engene bag søen og fugle lige fra musvit til grågæs virker og lyder kåde. I de sidst solstråler hørte vi også i dag solsortens sang!

Så vi er også kommet i forårshumør. Vi har åbnet på rensestedet og håber så ikke nattefrosten vender tilbage. Vi har nemlig en ide om, at der kan blive god brug for rensestedet, da vi kan mærke øget søgning til søen med det vejr. Da vi så også har haft John forbi med en god portion fisk i denne uge, skal der nok blive liv ikke kun i men også ved søen.
04. Januar 2014

Godt nytår

Så har vi taget hul på 2014 og det starter godt. De sidste par år har vi haft en lang vinter med sne og frost fra nytår og flere måneder frem. I år er det helt omvendt og det lugter langt væk af en "grøn vinter".

Det giver gode forhold til at fiske og vi har også haft pænt besøg i forhold til de sidste par år her lige efter nytår. Det betyder selvfølgelig også, at der bliver sat fisk ud noget før i år og den første udsætning i 2014 er allerede foretaget.

Med et vejr som i dag uden meget vind og hvor solen lige tittede frem, var det absolut tåleligt omkring søen. Der blev også taget pænt med fisk. På billedet ser vi Søren og Michael, der kommer fra Skæring, og deres fangst. Flotte fisk som i følge deres udtalelse i forhold til årstiden gav en rigtig god kamp.

VI ØNSKER HERMED VORES GÆSTER ET RIGTIG GODT NYTÅR
27. November 2013

Modtaget mail

Vi skrev for et par dage siden, at det var koldt, men hvad betyder det for et par raske purke - hvis man bare har det rigtige tøj på?

Vi modtog i hvert fald med stor fornøjelse en mail fra Torben, en af vores gæster:

Hej,
Tak for dejlige efterårsoplevelser ved jeres sø. Det er et dejligt sted at komme med børn, altid rart og imødekommende.
På vores 3. efterårstur ud til jer lykkedes det endelig for den største dreng på 7 år
Tak for gode oplevelser, vi kommer helt sikkert igen
Morten


Vi var faktisk så heldig, at vi stod og så knægten alene kæmpe med fisken så flot, at far kunne nette den uden problemer!

Nedenfor her er det medsendt herlige billede af "storfangeren" og lillebror, der ser glad og stolt ud på storebrors vegne.
05. November 2013

Storm og fisk

Så blev vi rusket rigtig godt og grundigt igennem, så der ikke mere er tvivl om efteråret er startet, selv om det stadig er forholdsvist mildt. Stormen gav ikke kun løvfald, men også træfald. Vejen til søen var kortvarigt spærret, men vi fik hurtigt skabt adgang igen og der vil inde længe blive ryddet rigtigt op.

Der er ellers god grund til at komme ud at fiske nu. Vi satte jo et par rekorder i udsætning i oktober feks med den største enkelte udsætning nogensinde på 510 kg og samlet slog oktober også rekord.

Så da der også stadig er mange fisk fra sensommerens udsætning, er der godt med fisk i søen. Det beviste en tysk familie fra Hannover området i dag, da de hyggede sig sammen ved Moesholm i 3 timer. De holder ferie i et sommerhus ved Ebeltoft og har været her flere gange i løbet af ugen. Efter i dag kan der helt sikkert komme fisk på bordet i resten af ferien og mere til.

Herunder ses den glade familie med deres fangst, da dagen var omme.
11. Oktober 2013

Flammende skov

Det gode vejr vil ingen ende tage i år. Vi er nu midt i den første efterårsmåned og skoven står flammende flot i orange/gule nuancer. Regn og rusk har vi ikke haft meget af, så træerne beholder bladene længe i år. Dette danner en dejlig baggrund for fiskeriet ved Moesholm nu.

Søren og Simon fra Tranbjerg har først for nyeligt fundet frem til Moesholm. Første gang gav det et par fisk til Simon, men i dag var det så Søren, der havde tur i det.
Da vi var forbi, lå der 3 flotte regnbuer i græsset med en vægt på op til 5,5 kg. Nedenfor ses Søren, der fiskede med flue.

Men det stoppede ikke der, for mens vi stod og kikkede lidt på Søren's fiskeri, efter at have taget billedet, var den "gal" igen. Vi fik derfor også en film, da nummer 4 blev landet. Simon, som altå ikke på det tidspunkt havde haft heldet med sig, havde travlt med at skifte flue. Vi så da også, han kæmpede med fisk kort efter, men den fik han vist ikke med ind, men det er hvad der sker.

Ved at trykke HER kan man se filmen med Sørens fight af regnbue nummer 4.
30. Maj 2013

Fra forår til sommer

Så er vi på vej ind i den første sommermåned. Vi fik heldigvis en rigtig god dagsregn og yderlig dage med byger her sidst på måneden, så vi fik fyldt søen helt op med vand igen - vinteren og foråret har nemlig ikke kun været lang og kold men også meget tør.

Men sol og varme har vi også haft. Ved søens bred har der været rigtig dejligt i solen og vi har set flere solbade, som ikke har taget afktivt del i fiskeriet - det er der jo rig mulighed for her ved søen, hvis man bare er med som tilskuer.

Det er altid lidt spændende, hvordan fiskeriet udvikler sig, når vandets temperatur stiger med de varme solrige dage.
Vi er måske ved at nå den tid, hvor man gør de bedste fangster tidligt om morgenen eller sent på dagen. Det viste Peter og Jeppe - far og søn, der jævnligt nyder et par timer i hinandens selskab her ved Moesholm - i går aftes. Der blev landet 7 ørreder og af dem var 3 rigtig flotte bækørreder - alle taget på spinner af den ældste generation.

Herunder ses et billede af aftenes fangst med de 3 meget flotte bækørreder foran.

17. Maj 2013

Pinse

Vi har den sidste uges tid været vidner til en eksplosion i grønt herude ved Moesholm. Efter den lange vinter og manglende forår kom varmen og regnen og så gik det stærkt. Der er bare så smukt herude nu - det bliver ikke bedre. At det så også giver arbejde med græsslåning tager vi med

Inden det hele blev grønt havde vi den store oplevelse at have besøg af en havørn her ved søen. En fastastik oplevelse, som vi nåede at dele med en af vores trofaste gæstefamilier fra Tyskland. Vi fik en lille bitte dårlig filmstump af den store fugl - kaldet den flyvende dør pga sit vingefang - som kan ses ved at trykke her.

Nogle få timer senere kom fiskeørnen så hen over søen og den fik vi til gengæld et fint billede af, som kan ses her.
Dette satte prikken over i'et på en naturmæssig fantastisk dag, som mindede os om, hvilket dejligt et område Moesholm ligger i.

Ørnene fik ikke fisk den dag, men det er der mange andre der gør nu. En del gæster har allerede sikret sig fisk til hele Pinsen. Herunder ses 3 gutter fra Trige, som var ved Moesholm for første gang i dag. Da vi var forbi havde de udnytte 2ud af deres 3 timer og på det tidspunkt landede de nummer 9. Vi fik ikke det endelige resultate med efter hvad vi så var det tættere på 20 end 10.

25. April 2013

Stor bededag

Så er vi ved at være klar til Bededags ferien. Vejret er stadig rigtig aprils vejr med både sol, varme, kulde og blæst. Når det blæser og måske er halvkoldt samtidig, så er det godt at man kan kan køre tæt på søen ved store dele af den - hvis man ikke har nået fundet læ i et af de små skure. Træerne omkring søen giver dog også næsten altid læ, så helt slemt er det aldrig med vinden.

Græsset har skiftet kulør fra gult til grønt og knopperne på træerne er store. Mon ikke vi vil se et fint lysegrønt skær omkring søen i løbet af ugen. Både ænder, gæs og masser af småfugle har i hvert fald gang i deres forårs forberedelser. Alt i alt en dejlig tid.

Der bliver stadig fanget rigtig godt med fisk og vi sætter løbende ud. Udsætning er altid forbundet med et valg. Skal man udsætte meget store med så få fisk eller mange mindre? Ønskerne er forskellige fra gæst til gæst. Forrige udsætning bestod af portionsørreder på 1 til 2 kg. Faktisk en størrelse som rigtig mange efterspørger som rigtig god spisefisk til et par.

Den sidste udsætning blandede vi, så der også røg pæne store fisk med ud. Ligeledes er der altid lidt guldørrreder med og jævnligt lidt bækørreder. Nedenfor viser John lidt fra den sidste udsætning.

14. April 2013

Dejlig weekend

Sikke en dejlig weekend. Den forholdsvis hårde nattefrost forsvandt i løbet af ugen, så vi kunne langt om længe få åbnet på rensepladsen igen. Det blev der også god brug for i løbet af weekenden.

Frosten er også gået af jorden, så vi har nu fået lavet en tiltrængt renovering af vejen ned til søen.

De frostfrie dage afspejlede sig også med det samme i langt mere aktive fisk. Der var ikke mange gæster i weekenden, der gik fra søen uden fisk og flere tog en god håndfuld. Ja, vi har hørt om op til 15 på 4 timers fiskeri i slutningen af ugen.

En af dem, der havde fisk med hjem, var Danny. Han er fornyelig flyttet fra Århus til en naboby og han ville her i weekenden for første gang besøge Moesholm, som han havde hørt om gennem venner. Det var godt nok et års tid siden han havde haft fluestangen i hånden, men i hans 3. kast nogensinde her ved søen fik han hug. Vi stod og kikkede på han nedkæmpede fisken og han havde i hvert fald ikke glemt det håndværk. Efter en god fight kunne han lande en flot 3,6 kg regnbueørred, som altså blev hans debut fisk her ved Moesholm Put and Take.

4. April 2013

Endelig

Så kan vi vist langt om længe se enden på en lang, lang periode med frost og is på søen. Lige nu er vel 3/4-del af søen fri for is og mon ikke det sidste forsvinder i løbet af få dage, selv om vi stadig har under minus 5 om natten.

Vi har åbnet for toiletterne igen, men må vente lidt med rensepladsen med den nattefrost, vi stadig oplever. Vejen kan også være lidt af en prøvelse, når den tør op af dagen og her venter vi på, at det tørre igennem, så vi kan få den renoveret.

Vandet er selvfølgelig stadig iskoldt, så vi anbefaler at man fisker dybt og meget, meget langsomt. Dog er der en tendens til mere liv i overfladen sidst på dagen, hvor vandtemperatuen trods alt stiger i overfladen. Temperatur-svingningerne over dagen ses tydeligt ved, at der er lidt nyis langs iskanter om morgenen og om aftenen er det så væk igen plus mere og mere af den gamle is.

Op til Påske var vi stærkt i tvivl om, hvordan tingene ville udvikle sig, så vi holdt en smule igen med udsætningerne. Dog valgte vi en mindre udsætning midt i påskedagene, da det blev solrigt og lunt midt på dagen. Udsætningen er i løbet af ugen her fulgt op med en større udsætning. Forhåbentlig vil vi nu komme i gang med vores ugentlige udsætninger og gerne op i nærheden af de 200 kg pr uge. Men det afhænger som altid af antal gæster og dermed nok indirekte af vejret.

Preben var en af de sidste gæster i dag og han fik taget på, hvordan fiskenes skal narres i det kolde vand tæt på iskanten, som det ses af billedet herunder.

24. Marts 2013

Påsken

"Julen vare lige til Påske", siges det; men det kan man selvfølgelig godt stille spørgsmålstegn ved. Til gengæld er det et faktum at "Vinteren vare mindst til Påske i år". Minus 15 grader viste termometeret, da vi stod op til en ellers flot søndag.

Sådan har det været længe. Det betyder at den lille pisker er iset helt til, men den store klarer sig. Om morgenen er der en våge ved piskeren og tynd is på et større område omkring øen. Ret hurtigt op af dagen bliver hele området dog isfrit, så der er rimelige fiskemuligheder.

Kulden og sneen har jo helt sikkert holdt en del gæster hjemme, men på en solskinsdag som i dag, trosede godt 10 fiskere vejret og i solen var det faktisk også til at holde ud uden problemer.

Der fanges da også fisk. Ole, som er en af vores trofaste fluefiskere, var en af flere, der tog fisk. En meget flot regnbue på omkring 3,5 kg. Ole viste mig fluen, som han fik hugget på. Lige i det kammeraten Morten får nettet under den knækkede krogen og fisken røg af; men lige ned i nettet! Så man kan sige, at Ole havde heldet med sig i dag og på land kom den.

I øvrigt har odderen det vist lettere med de inaktive fisk. Vi kan i sneen tydeligt se glidespor af den på bredden og af og til er krager, måger mm i gang om morgenen med resterne fra den elegante fiskers natmad. Det koster så en fisk af og til, men sådan er det at bo i dejlige, naturlige omgivelser, som både vi og vores gæster ellers nyder året rundt.13. Januar 2013

Status!

Først vil vi gerne ønske alle et lidt forsinket "Godt nytår"!

Efter en mild periode efter nytåret var hele søen isfri igen, men vandet selvføglelig iskoldt. Så med frosten de sidste dage, er isen på vej tilbage på søen. Men da piskeren gør sit arbejde, er det dags dato kun ca 1/3, der er islagt, så der er stadig gode muligheder for at fiske.

Rensestedet og toiletter har vi været nødsaget til at lukke ned igen.

Vi er også lidt varsomme med udsætninger, da vejret ser koldt ud det næste stykke tid, men der er også stadig masser af fisk og tage af derude.

Et par af vores mest trofaste fluefiskere, var en tur forbi sidst på dagen og efter en time lå der 3 flotte ørreder i sneen på græsset. Ja, vi så at nummer 4 blev landet kort tid efter, så der var godt gang i den. Med det kolde vand skal man fiske langsomt og gerne lidt dybt for fiskene søger nedad i det iskolde vand.

Nedenfor er et stemningsbillede fra i dag.
29. November 2012

Vinteren er her

Så fik vi først snert af den kommende vinter og det ser ud til at kulden vil bide sig lidt fast allerede nu. Vi har derfor set os nødsaget til at lukke ned for rensested og toilet. Kommer der en mildning i vejert vil vi selvfølgelig åbne igen så hurtigt som muligt.

Piskerne er til gengæld startet for at holde isfrit på del af søen så længe som muligt. Vi både håber og tror da også på, at det vil være muligt at fiske et godt stykke tid endnu og hvem ved hvordan vejret er om nogle uger. Derfor har vi igen i denne uge sat fisk ud.

Søen er tilført yderlig 150 kg og denne gang er der regnbuer på over 5 kg og guldørreder til op i nærheden af 3 kg. Der er tale om meget flotte fisk!

Vi har også oplevet et rigtig godt fiskeri på det sidste. Flere gæster har taget 2-3 fisk eller flere på et par timer og vi fik fortalt at en fluefisker på nogle gode timer tog 12. Så der er i hvert fald gode muligheder for at fange fisken til julebordet så længe isen ikke lægger sig over hele søen.
03. November 2012

Juniorklub på besøg

Så er hue og handsker fundet frem, når man er ude. Vi har været helt nede og snuse til minus 8 grader og har et par nætter måtte lukke for toilet og renseplads i et forsøg på at undgå de frostsprænginger, vi ellers døjer med om vinteren. Begge dele er dog åben igen. Men man må forvente at kunne møde en låst dør eller hane uden vand i vintermånederne, hvis kulden bider.

Vi har haft besøg af juniorafdelingen i Langå's fiskeklub. De havde også fundet det varme tøj frem, men det var nu rimeligt vejr den lørdag, de var på besøg, så pølser og brød kunne grilles under åben himmel.

Der blev også fisket og med lidt hjælp fra de seniore, som var med, blev det til 7 regnbuer og 2 flotte bækørreder.

Herunder står flokken af glade børn med deres egne eller "hjælpernes" fisk.
15. Oktober 2012

Efterårsferie

Så er vi ved at gøre klar til eferårsferien.

I september og indtil nu er der sat godt 1 tons ørreder ud, hvor af de 200 kg kom ud i torsdags. Og vi fortsætter, da vi allerede har bestilt 250 kg der vil komme i løbet af efterårsferien - altså i uge 42 - og nu vil der være fisk på den rigtige side af 5 kg.

Fiskeriet har af en for os ukendt grund været forholdsvis sløvt i sensommeren. Måske den sene varmeperiode eller meget naturlig føde i søen - vi ved det ikke. Men vi har fået at vide af vores fiskeleverandør, at det har været samme billede mange steder. Det betyder til gengæld at søen er fyldt rigtig godt op med fisk.

Vi har også hen over sommeren fået sat to små læskurer op - et ønske som flere af vores gæster, der kommer året rundt, har givet udtryk for. Der vil kun blive sat de to op, da vi vil beholde omgivelserne ved søen så naturlige som muligt, men det vil altså være muligt for nogen at komme lidt i læ under fiskeriet. Andre må så bruge træerne, som man altid har gjort her ved Moesholm. Det kan der også være god brug for med et vejr, vi har!

Nå, da vi tog billedet herunder med et af læskurerne i baggrunden, var det faktisk rigtig flot efterårsvejr. Den første nattefrost har sat ekstra skub i de flotte efterårsfarver, som snart vil være her i fuldt flor.
31. August 2012

Sivhøst

En sommer, der indeholdt den varmeste dag i København i 37 år og lokalt skybrud i området omkring Moesholm med oversvømmelser til følge, lakker mod enden. Dagene kortes og vandtemperaturen i søen falder nu. Temperatuen var ellers over de 20 grader i den varmeste periode og da var det ikke let at lokke fisk til hug, men fiskene har trods alt klaret sig gennem sommeren uden problemer.  

Med sommerens udsætninger, hvoraf den sidste var på 190 kg her op til sidste weekend, er der fyldt godt op med fine fisk til et sensommer fiskeri og vi ved, det ikke varer længe, inden fiskene virkelig er i hopla igen.

Selvføglelig vil udsætningerne samtidig fortsætte og inden længe vil vi lægge noget mere vægt på regnbuerne og samtidig igen udsætte guldørreder og lidt af de flotte bækørreder.

2 flotte regnbuer på lige knap 2 kg. blev deres resultat, hvor af den ene ses på billedet herunder.
11. Juli 2012

Sommerferie

Så er sommerferien for alvor gået i gang og vi kan kun gentage os selv, for sommervejr har vi stadig ikke meget af, men fiskevejr er det jo altid og lige hvad angår fiskeri her om sommeren er koldt vejr ikke så ringe endda.

At det er koldt vejr kan ses både på fangster og folks beklædning. I dag modtog vi en mail fra en tysk gæst med tilhørende billede. Teksten var på engelsk og lød:

Hi Jens,
I caught a really nice Trout yesterday at your Put-and-Take-lake. It measured 64 cm and had a weight of 3,4 kg. In the attachment 2 of the “Trophy-Pictures” I took, if you want, you can put them on your Homepage.
Dennis Pasehl


Her under kan ses et af de 2 billeder vi modtog, hvor Dennis sidder med sin flotte regnbue; men bemærk også Dennis har hue og tyk trøje på her midt i juli - det siger vist lidt om hvordan vejret har været indtil nu.
21. Juni 2012

Midsommer

Inden længe vender det endnu engang og antallet af lyse timer vil igen aftage. Forsommer har der sandelig ikke været meget af i år. Med 3 grader under normale i snit har vandtemperatuern også holdt sig nede og lige nu har vi en vandtemperatur på ca. 17 grader.

Det betyder, at vi ikke ser dovne fisk glide rundt i vandoverfladen og vi har ikke problemer med at sætte fisk ud, som ellers kan være lidt problematisk i meget varme sommerperioder. Derfor vil vi også med næste uges udsætning runde 3 tons for i år!

Selv med den manglende sommer har der da ind imellem været skønne aftener og er solen fremme og det ikke ligefrem blæser voldsomt kan man altid finde steder ved søen, hvor man kan nyde tilværelsen. Her ved Moesholm vælger flere af vores gæster jo at tage mad med og ud over selve fiskeriet indtage maden i de smukke omgivelser. Har man den store menu med, er man samtidig tæt på bilen rundt om en stor del af søen. Vi har intet mod at folk sidder og nyder omgivelser og vejr med medbragt mad og grill, så længe man bare rydder pænt op efter sig, hvilket vi heldigvis kan konstatere at stort set alle gør.

Lars og Nanna fra Risskov havde valgt at spise før de gik i gang med fiskeriet i går aftes, hvor sol og vindstille gav en skøn baggrund for at nyde en rigtig sommer-menu med grillen tændt, rejer, jordbær og andet godt til ganen.

Vi siger skål og velbekomme!
09. Juni 2012

Efterårsvejr i juni

Regn, blæst og kulde er hvad juni har budt på indtil nu efter en meget flot, varm og solrig pinse i slutningen af maj. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Omkring pinse var vi i solen over 30 grader ved søen og vandtemperatuen steg drastisk samtidig med naturen eksploderede med små nye væsner. Det betød mere naturlig mad og dovne fisk. En kombination, der i en periode gjorde det svært at lokke fiskene til bid. Nu er vandtemperatuen nede igen og det har givet meget mere liv i fiskene.

Ole er en af vores trofaste og dygtige fiskere. Han laver selv sine ultra lette og tynde blink, som han fisker med meget langsomt efter flåd. Han kalder det "slow"-fiskeri. Det var den metode, der tilbage i marts med iskoldt vand gav ham det uofficielle "Djurslands mesterskab" her ved Moesholm, men også i dag viste det sig effektivt. Ole har vist tænkt sig at sætte blinkene i produktion og man kan ved at trykke på her se et billede af blinket, efter han har landet en af dagens ørreder, som han kæmper med på billedet herunder.
08. Maj 2012

Dårligt vejr - godt fiskeri

Vejret har rigtig teet sig som var det stadig april her i starten af maj. I den første uge har vi haft gæster liggende og dase i bar mave ved søen, men på andre tidspunkter har folk været nød til at finde vinterfrakker og handsker frem og vi har måtte skrabe is af bilen om morgenen. Det er da typisk dansk aprils vejr.

Der har være godt gang i fiskeriet og vi kan nu holde en ugentlig udsætning på knap 200kg. Dette niveau forventer vi at holde et stykke tid frem og vi er pænt over 2 tons for hele året.

Flere og flere udenlandske gæster finder også vej til Moesholm med forårets komme. 6 tyske venner fra Hamborg, som holder ferie i et sommerhus ved Knebel, var forbi Moesholm for første gang sidste år. De er vendt tilbage i år og havde en rigtig god dag selv om det var halvkoldt og blæsevejr.

Da jeg hilste på dem lå der 10-12 fisk i græsset, hvoraf 2 var guldørreder. Inden de holdt var det antal fordoblet, men det kostede også lidt ekstratimer - sådan er det, når det går godt. Den største nåede lige de 5 kg. i vægt, som ses på billedet herunder.
29. april 2012

Vådt men godt

En våd, blæsende og halvkold April lakker mod enden. Det har ikke været specielt godt vejr til udeaktiviter som fiskeri, og det har vi da også kunne mærke på Moesholm. Lidt færre gæster end sidste år, men fiskene har været i hopla. Der er taget mange fisk!

En meget lille en del af disse bliver meldt ind på www.fangster.dk og man kan feks ved at trykke her og her se feks. Jeppes fangst fra en tidlig morgen.

Der er i dag taget mange af vores trofaste gæster "Nielsen", som er ved at samle sammen til guldbryllupsmiddagen og vi siger tillykke. Et ældre ægtepar fra Tyskland som er lige så trofaste hvert år, nettede efter en af de længste fight, vi har set, en fantastisk flot fuldfinnet ørred på knap 6 kg - hans personlige rekord.

Kasper og Maria fra Århus var tilgengæld på deres første tur til Moesholm. Kasper fortalte han have fisket rigtig meget som ung, men ikke rørt fluestangen i 10 år. Så han var spændt på hvordan det skulle gå. I første kast var der hug og den blev med Maria's hjælp nettet uden problemer. 2 kast mere og den næste var der.
Kasper fik 4 på de par timer han var her. Det var vist ikke helt forventet da de måtte låne både net, kniv og pose til fiskene. Men det var de helt sikker på, de havde med næste gang.
14. april 2012

Gang i fiskeriet

Så er påsken, som bød på lidt af hvert hvad angår vejret, overstået. Med en udsætning på 350kg før og under helligdagene var der basis for godt fiskeri og der blev også landet mange.

Vi valgte at lade en af udsætningerne bestå af rimelig store fisk og vi har da også hørt om gæster der med en god håndfuld fisk holdt et gennemsnit på næsten 3 kg. Ja, flere landede fisk har holdt den dobbelte vægt.

Til gengæld har vi så fyldt lidt mindre men langt flere fisk i søen i denne uge og det er der allerede en del, der har haft glæde af.

Simon, som besøger Moesholm jævnligt, havde indtil i dag landet 17 her ved søen med vennerne i 2012 og det tal blev øget betragteligt i dag. Jeg havde aftalt, jeg skulle kikke forbi for at tage et billede, da de blandt andet havde fanget to af vores meget flotte bækørreder; men de havde næsten ikke tid til "parade-billedet". Jeg fik det dog og ovenikøbet en lille kamp med en regenbue på godt 1,6 kg, som kan ses her.

Herunde ses de to glade gutter med bækørrederne i hænderne og regnbuerne foran. Bækørrederne som er under opvækst hos leverandøren holder omkring 800g lige nu.
1. april 2012

Aprilsnar

Man skulle næsten tro, vejret laver aprilsnar med os i år. I går vågnede vi op til et snedækket landskab og det blev en kold blæsende dag.

I dag var vandet frosset ved rensestedet og der var et flot rimbelagt landskab omkring søen, hvor vi for en sikkerheds skyld havde piskerne til at køre gennem natten. Blik stille var det, da vi stod op.

Det blæse dog hurtigt op og blev hundekoldt. Det holdt slet ikke alle gæster hjemme og der var nogen, der ikke havde problemer med at holde varmen.

En gæst fra Randers var blevet lokket hertil af en kammerat, der fornyelig tog en på 6,2 kg her ved Moesholm og han havde nok at se til i løbet af formiddagen. Da billedet blev taget havde han 4 meget flotte regnbuer fra godt 1 og op til på den rigtige side af 4 kg. Desuden havde han overlistet en af vores guldørreder. Så der var i hvert fald fisk til påskebordet i den kommende uge for denne gæst, som det ses herunder.

De sidste gæster i dag, som også kom fra Randers området, havde til gengæld en af bækørrederne blandt deres fangst. Men det bedste var nok en knægt i selskabet, der havde taget sin første fisk, og det var en regnbue på godt 5 kg - sådan!
28. Marts 2012

Skønne dage

Så kom foråret med et brag og vi har haft rigtig fint besøg hen over weekenden og de følgende dage.

Der var flere, der allerede havde fundet grillen frem og maden blev nydt samtidig med, der blev taget mange fisk i løbet af dagene. Virkede som varmen også bekom fiskene godt og mange fik en fisk eller flere med hjem.

Vi har i denne uge sat bækørreder ud på lige knap et kilo sammen med en god portion regnbueørreder. Og selv med omslaget i vejret - som kom idag - har der været godt gang i fiskene. Et hold tyske gæster kunne tage tilbage til sommerhuset med 15 og lokale Tage fik 4 på sit 2 timers kort. Da jeg var nede og hilse på havde han de 2 af dem på land. En på lige knap 4 kg og en på godt 2.
19. Marts 2012

Udsætning

I sidste weekend, hvor fiskeklubberne holdt deres arrangement her ved Moesholm, blev der ikke rigtig taget nogen store fisk, selv om vi lige op til weekenden havde sat 200kg ud, hvor der også var pæne store fisk mellem.

Vandet er stadig koldt, hvilket gør specielt de store fisk langsomme og sløve, så det kan være forklaringen på, at det ikke lykkedes.

I denne weekend viste Per, der har sommerhus her i nærheden, at de store i hvert fald er derude. Han tog en kleppert på 6,3 kg med en længde på 78 cm, som huggede på en reje som agn. Lidt heldigt fik han den på land med hjælp fra fruen, da fangstnettet simpelthen knækkede, da den skulle landes. Per fortalte, at han havde yderlig en på - nok knap så stor - men her vandt fisken duellen.

Vi valgte i øvrigt at sætte yderlig 200 kg ud lørdags (og er hermed på 800 kg udsat til denne sæson), da vi jo er på vej ind i en periode, hvor fiskene normalt er livlige og bidelystne. Der blev da også allerede søndag landet jævnt med fisk over hele søen.

I denne omgang var der, som i sidste weekend, lidt guldørreder med og en portion meget flotte sterile regnbueørreder.

Hvad angår bækørreder, kan vi nu også få disse fra vores leverandør og vi har sat lidt ud af disse, som det ses længere nede her på siden. De har ikke den helt store størrelse endnu, men vi vil alligevel her gennem foråret sætte ud af disse flotte fisk, så det er muligt nu (igen) at tage bækørreder her ved Moesholm.
15. Marts 2012

Forår

Marts måned betyder grydende forår, men i år har det indtil nu været småt med dage, hvor man virkelig har mærket foråret.

Det var også småt med forårsvejr lørdag den 10 marts, hvor sportsfiskerklubberne fra Djursland holdt deres traditionelle forårs fisketur her ved Moesholm. Vejret var simpelthen dårligt; men til sidst skinnede solen da lidt.

Efter en lidt træg start på dagen, kom der også gang i fiskene som vejret blev bedre og der blev taget i omegnen af 25 fisk. Pudsigt nok - selv om der blev sat pæne store fisk ud dagene før - blev der denne gang ikke taget nogen store fisk. Til gengæld var der en enkelt bækørred i mellem.

Man kan se lidt mere om dagen her og her.

Herunder ses dagens bækørred. Guldørrederne gik til gengæld fri den dag.
22. Februar 2012

Øen fri

Det er gået som vi håbede på og allerede nu er der åbent vand hele vejen rundt om øen, så der kan fiskes fra 2 sider. Begge piskere har været kørende nogle dage. Nu kan de ikke hjælpe mere og er stoppet, men vender frosten tilbage vil vi straks tænde for dem igen. Så mon ikke vi kan melde åben fremover fra nu af.

Toiletter og renseplads må vi lige vente lidt med endnu, så vi er sikre på, der ikke kommer enkelte nætter med hård frost.

Fiskene vi satte ud før isen lagde sig har det fint og det virker som de både er sultne og gerne får til biddet.

Et par af vores trofaste gæster var forbi i dag på en 3 timers tur og gik over på sydsiden, hvor de havde taget 3, da jeg var forbi. Andre gæster på modsatte side tog også fisk med det samme.
14. Januar 2012

I fuld gang

Efter 2 år, hvor eneste mulighed for fiskeri om vinteren var isfiskeri, ser det helt anderledes ud i år. Til gengæld har varmen også medført masser af blæst og regn.

I denne weekend blev det så endelig klart og køligt og isen lagde sig for første gang i denne vinter tyndt på søen. Piskerne sikrede dog et stort isfrit område, hvilket flere gæster benyttede sig af.

En af disse var Claus - som i december tog sin personlige rekord her ved Moesholm. Han var i dag sammen med sin ven Rene. Da jeg kom forbi med kamera, havde Claus landet en ørred på knap 2 kg, som han var mindst lige så glad for som den store, da denne var taget på en selvbunden "Yellow dancer" flue.

Lige da jeg stod og tog billede af fisk og Claus råbte Rene: "Så er der hug".

Rene stod og spinne fiskede med en lille 5 fods stang og den kom på arbejde, som det ses på et lille filmklip taget i modlys her.

Som det ses lykkedes det Rene med hjælp fra Claus at lande en flot 5,2 kg's ørred. Rene med sin fine fangst kan ses her.

Hvem af de to, der var mest tilfreds med dagen, fandt jeg aldrig helt ud af.
23. December 2011

Glædelig jul og godt nytår

Så vil vi fra Moesholm Put and Take gerne ønske alle vores gæster en rigtig glældelig jul og et godt nytår!

Vi siger tak for et spændende år, der vejrmæssigt har været det mest specielle i de år vi har haft søen med en meget sen start pga is. Alligevel nåede vi ny rekord, hvad angår mængden af udsatte fisk.

Året startede jo med islagt sø og først hen i marts kunne vi sætte fisk ud og der kom for alvor gang i fiskeriet. Men modsat de 2 forrige år, har vi ikke haft nævneværdige frost her op mod jul og derfor er der stadig fine muligheder for at fiske.

Martin fra Grønfeld benyttede muligheden her lille juleaftens dag. Ja, det var faktisk første gang han var her ved Moesholm, men mon det bliver sidste gang?
Inden det blev for mørkt, var vi forbi med kamera og da havde han taget en rigtig flot fisk på godt 6,5 kg. Kort efter tog han i øvrigt yderlig en på godt 3 kg af samme fine kaliber. Så skal der fisk på bordet til julefrokosten går folk da ikke sultne fra Martin's bord.

Vi siger tillykke til Martin med den flotte debut her ved Moesholm.
17. December 2011

Mildt op mod jul

Her en uges tid før julen, kan vi konstatere at kulden og dermed isen indtil nu ikke har drillet os i år. Vi ligger dog og snuser til frysegraderne om natten og da vi altid har det lidt ekstra koldt her ved søen, har vi valgt nu at lukke rensestedet ned for vinteren.
Toiletterne vil vi holde åben så længe som muligt. Vores lille opholdsrum med varme vil selvfølgelig også være åben hele vinteren.

Det milde vejr har betydet en del regn og ikke mindst blæst med flere storme og et par af de store gamle ahorn brækkede simpelthen over. Vi har nu fjernet de sidste, der så syge ud. Derfor er der blevet lidt tomt op mod huset og vi vil til foråret plante lidt nye træer.

Hvad angår selve fiskeriet har vejret jo nok også haft indflydelse og der har været rimeligt stille herude. Men i dag var vejret faktisk dejligt og det lokkede gæster ud til søen. Blandt dem var Claus fra Mørke, som tog en meget flot fisk på ca. 6 kg. Det var ny rekord for Claus og vi siger tillykke.

Absolut en fisk af en kvalitet, som vi godt vil være bekendt!
24. November 2011

Stille periode

Vi nærmer os julemåneden. Dagene er korte og mørket falder på allerede sidst på eftermiddagen.

Roen er ved at indefinde sig her ved Moesholm.

Men hvis ikke isen lægger sig - og det er der jo ikke noget der tyder på i år - så plejer en del gæster at finde forbi søen her op mod jul for at forsøge at få fat i fisken til julefrokosten. Det skal der selvfølgelig også være gode muligheder for i år.

Vi har i denne uge sat yderlig 150kg flotte fisk fra knap 2 kg og op til 7 kg ud. På billedet herunder er de sidste fisk på vej ud fra John's transportkasse til søen.

Vi ønsker gæster knæk og bræk her op mod jul og håber vi slipper for isen i år, for så skulle mulighederne for en flot fisk på krogen være tilstede.


04. November 2011

På vej mod vinter

Så har vi lagt oktober og efterårsferien bag os. De farvestrålende blade er næsten væk fra træerne. Mon vinteren kommer lige så tidligt i år som sidste år? Vi er nok mange, der godt kan vente lidt endnu med frosten og sne.

Vi har som sædvandligt i oktober haft besøg af fiskeforeningerne her fra Djursland. Vi havde selvfølgelig sørget for en god stor udsætning lige op til dagen, men resultatet var lidt skuffende - i hvert fald for os her på Moesholm. Det blev en af de dage, hvor fiskene absolut ikke var i humør. Først den sidste time blev der lidt gang i det og der blev kun landet 15 fisk med en vinderfisk på omkring 4,8 kg.

Det efterlod mange fisk i søen; men vi er fortsat med normal udsætning har har i denne uge rundet 5200 kg.

Der gøres også jævnligt gode fangster nu. Peter fra Egå var med sin kammerat afsted og da vi var forbi med kamera stod det 3-1 til Peter. Han havde også den største, som var en flot blank fisk på omkring 4 kg.
02. Oktober 2011

Når unormalt er normalt

Det har væeret meget speciel vejr her hen over sommer og sensommer. Danmark har haft et af de mest regnfulde år i mands minde. En sommer som man i hvert fald ikke husker for det gode vejr.

Så her i den første efterårsmånden slår vi til gengæld ny varmerekord for en oktoberdag i Danmark. Det fik gæster tilbage i t-shirts og korte bukser. Jo, det er lige ved, at det unormale er det normale.

Folk benyttede det gode vejr her i weekeden til nogle rigtige hyggetimer ved Moesholm, samtidig med at skoven falmer i sine flotte efterårs farver. Familien fra Skæring herunder på billedet havde ligfrem valgt at holde picnic det meste af dagen her ved søen.

Vi sætter stadig mange fisk ud og vil i denne uge runde 4,5 tons for i år, så Moesholm er også på vej mod en rekord for et år på det punkt.
05. Juni 2011

Første sommerdage

Maj var en pose blandet bolsjer sådan rent vejrmæssigt. Juni har til gengæld lagt stærkt ud. Efter en god men lidt blæsende Kristi Himmelfartsdag fik vi virkelig sommer.
Så det har været dage med biler, barnevogne og mennesker i skyggen af de store træer og folk i bare maver eller solbadende ved søkanten. Det er sådan dage, mange gæster sætter pris på at man kan holde til i skygge tæt rundt om søen og stadig være med i fiskeriet.

Vi har gennem mange uger udsat mellem 175 og 200 kg. Det er jo altid spændende at følge med i, når John er forbi med fisk og mange bliver overrasket over hvor store fisk, der bliver sat ud. Så kan man jo altid håbe, "at de nye er knap så kloge som de gamle i søen" - som en gæst udtrykte det!

På billedet under tilføres søen 175 kg lige op til fridagene og de næste 200 kg er bestilt.
24. April 2011

Påske ferie

Hvilket herligt påskevejr, vi har haft i år. Det har godt nok sat flot grøn kulør på omgivelser. Der har også virkelig været mange gæster ved søen her i påsken. Der er blevet daset i bar mave langs søen; men også taget rigtigt pænt med fisk.

På billedet herunder ses "Nielsen" som er nogle af vores mest trofaste gæster. De lagde vejen forbi et par timer fredag formiddag. Det blev til en lille håndfuld ørreder, med en meget flot fisk på 6kg som den største.

Det er dog langt fra den største, der er landet her i foråret. I et veritabelt stormvejr kort før påske var et par brødre fra lokal området forbi. Det var svært at styre fiskegrejet i blæsten, men det var besværet værd. Tilsammen var de vist tæt på 10 stykker og her var den største på 9kg.

Men det er heller ikke rekorden for i år. Vi har nu sat ørreder ud med vægt over 10 kg og gæster, vi har talt med ved søen, beretter at der er fanget en på godt 11 kg. Skulle vedkomne, der har fanget den, læse dette og have et billede vil vi meget gerne se det.
03. April 2011

Dejlig weekend

Så kom vi gennem marts, og det har egentlig været en fin måned ved Moesholm, selv om vejret ikke har været pragende. Vi nåede faktisk op på 600kg tilført fisk til søen i løbet af marts.

De udsatte fisk har ligget fra ca. 1 til maksimalt 5 kg. Vi har altså ikke endnu sat de helt store fisk ud, men det betyder ikke at de ikke er der! Som skrevet tidligere har vi ikke fundet døde fisk efter isen, så fisk fra sidste år er stadig i søen.

Fredag aften fik vi et helt konkret bevis på at fisk udsat sidste år lever og har det godt. En lokal fisker tog nemlig en kleppert på godt 7 kg - og den var i form. Linen fløj nærmest af hjulet, da den huggede i kanten på en flue og herefter gik til midten af den brede del af søen. Herefter gik det fra side til side og helt ind til fiskeren, efterfulgt af et nyt langt udløb.

Men den blev nedkæmpet rigtigt med fluestangen og bagefter kunne den heldige og dygtige fisker prale over for vennerne, som på det tidspunkt tilsammen kun havde et par stykker i en noget mindre klasse.7. November 2010

Øjebliksbillede

November er traditionelt en blæsende, kold, våd, grå og trist måned at opholde sig ude i. Men der er selvfølgelig undtagelser og sådan en har vi været vidner til i dag.

Morgenen startede med frost og ingen vind. Efterhånden som solen stod op kunne man iagttage, hvordan søen dampede under nedkøling. Med solstreif gennem træerne, der nu står næsten uden blade, og rim i græs og buske, havde man flotte og næsten eventyrlige omgivelser.

Vi skulle ikke langt hen på dagen før de første gæster dukkede op ved søen. Da solen fik magt var der dejligt på skråningerne selv om frosten og rimen aldrig forsvandt fra skyggen.

2 af vores gæster i dag var Preben (som er en af vores faste gæster) og så Jacob, som var forbi Moesholm for første gang.
Preben sværger til powerbait med indspinning og Jacob er vist lidt af en specialist med fluestangen. De fik begge en del flex i stangen i dag og nedenfor har vi det man kan kalde et øjebliksbillede.
Se i øvrigt nærbillede af deres fangst her
3. November 2010

Sommertid slut

Så har vi stillet på urene og sommertiden er forbi. Men der var nu mange dage allerede i oktober, hvor man godt kunne se og ikke mindst mærke, at det mere var efterår end sommer.

I oktober nåede vi at sætte 800 kg fisk ud. Blandt disse var der flere på over 8 kg, som vi hverken har set eller hørt om skulle være fanget. Vi besluttede derfor, at første udsætning i november - som allerede er foretaget - skulle bestå af 150 kg med en størrelse på max. 2-3 kg. Det betyder jo så til gengæld, at søen er blevet tilført en god portion fisk.

I en weekend i oktober holdt de lokale fiskeforeninger på Djursland deres årlige dyst. Selv om vejret langt fra var med fiskerne den dag var der godt fremmøde og det lykkedes da at få varm mad under teltdugen.
Vinderfisken lå lige omkring de 5.5 kg og kan ses her.
25. September 2010

Vejrskifte

Vi kan godt mærke at vi har fået et vejrskifte her i september. Ikke kun jakker er fundet frem, men fiskene har så sandelig også fået bidelysten tilbage med fuld styrke.

Med godt besøg og bidelystne fisk vil september ende med en samlet udsætning i omegnen af 700 kg.

I denne her uge har vi haft nogle flotte sensommer dage efter regn og rusk og sammen med de mange fisk i søen, har det givet grundlag for nogle rigtig gode og flotte timer ved Moesholm. Men selv i ruskvejr har der været pænt besøg og her kan man jo glæde sig over den læ, man næsten altid kan finde ved søen.

Der bliver i øvrigt nu taget fisk på det hele - powerbait, spinner, blink og flue. Herunder kæmper en gæst fra Tyskland med at lande en fisk taget på powerbait, samtidig med at en lokal gæst fighter sin nummer 3 taget på flue inden for 3 kvarter.
"En for hvert kvarter - det vil passe mig" - som han sagde, da den lå sikkert på bredden og han fortsatte fiskeriet.
30. August 2010

Regn og blæst

Man kan heller ikke påstå at august blev helt som normalt. For da regnen og vinden endelig kom ville det ingen ende tage. Så vi har fået en af de mest våde august-måneder i mands minde.

Det har givet meget vand til søen, som har sin maximale højde. Samtidig har det sammen med de faldende temperaturer kølet vandet. Så efter den forsigtige udsætning af små fisk i starten af måneden har vi lavet yderlig en midt i måneden med 1-2kg og denne uges udsætning vil være næsten helt "normal" med fisk op til 5 kg - de helt store gennem vi lige et par uger endnu. Vi har sat over 500 kg ud her i løbet af august.

Vi har i år igen været heldig og haft besøg af fiskeørnen. Den var ved søen 4-5 dage og enkelte gæster var heldige at se, hvordan den slog efter fisk. Som med alt fiskeri har den haft succes og andre gange har det fejlet.

Her sidder den i en af birkene ved vandet og spejder efter bytte.
30. Juli 2010

Hedebølge

Mange uger med sol, varme og ingen blæst er, hvad vi nu har været vidner til. Med Moesholms dejlige beliggenhed omkranset af træer og lave skrænter, har temperaturen dagligt i solen sneget sig over 30 grader. Fiskere har gået rundt i shorts og andre har bare daset på skrænterne.

Med den lange varme periode er vandets temperatur naturligt fulgt med op og har været ved at nå et kritisk punkt. Det fik vi specielt at se, da vi fornyelig satte en større mængde ørreder ud. Mange af disse kunne ikke klare overgangen fra det kolde dambrug til det varme vand i søen. Derfor har flere af vores gæster mødt et lidt kedeligt syn af døde fisk og det skal vi være de første til at beklage!
Vi har i sidste weekend fået sat yderlig en pisker til og så må vi se i fremtiden, om vi skal lave yderlige tiltag. Lige nu er der et vejrskifte på vej til det bedre set fra søen og fiskenes side.

Men folk har stadig nydt omgivelelserne omkring søen. Der har været grillet eller spist den medbragte mad. Familien her fra Blokhus valgte mad fra det lokale pizzeria og nød den helt nede ved søen en dejlig stille aften.2. Juli 2010

Varme og maskot

Endelig - vi har fået sommer. Folk sidder med bare maver eller ligger på tæpper på skrænterne og hygger sig, når de forsøger at liste en af de mere og mere varme-dvaske fisk på krogen. Gril bliver tændt rundt omkring søen hen under aften. Det er dejligt at vejret endelig kan tage sig sammen.
Der har dog også været fordele ved det kolde, regnfulde og blæsende forår. Der er rigtig godt med vand i søen og temperaturen er ikke speciel høj endnu.

Vi har fået en maskot - Palle - ved søen. For en måned siden dukkede der pludselig 3 små grågæslinger op uden voksne til at passe på dem. I løbet af 2 nætter forsvandt de 2 af dem og der var kun "Palle - alene i verden" tilbage. Vi regnede med den også ville forsvinde hurtigt med den har holdt stand, selv om den har været viklet ind i og spist efterladt fiskeline.
Vi kan kun opfordre folk til at rydde op efter sig og håbe, at gæster vil respektere påbud om hund i snor og ellers lade Palle være.31. Maj 2010

Slut med maj

Så lakker maj mod enden. I følge DMI skal vi 15 år tilbage for at finde en lige så kold maj måned. Ud over kulden har blæsten også været fremherskende. Så vi mangler stadig perioderne med godt stille vejr, hvor fisketuren ikke kun handler om at fiske; men også hygge og nyde vejr og natur.

Noget af Pinsen var dog perfekt og det gav også pænt besøg ved søen. Så efter 175 kg i udsætning ugen før Pinse, har det nu været muligt at øge den ugentlig udsætning til 200 kg.

Et andet sikkert tegn på varmere vejr og vand er, at det nu ikke er helt så let at lokke fisk på krogen som i det tidlige forår.
Men en flok venner fra Bremerhaven i Tyskland viste dog at det kan lade sig gøre at få en pæn potion fisk med hjem.6. Maj 2010

Forår

"Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn" lyder det fra en af de gamle danske sange. Med den lange vinter og forholdsvis kolde og blæsende april kan vi kun håbe, at det kommer til at passe med sangen i år. Den grønne farve dukkede i hvert fald op for alvor i de varme dage lige ved månedskiftet, så skoven skal nok blive grøn i maj.
Spørgsmålet er om maj vil bliver mild? Det er ikke mange varme, stille dage vi ellers har haft i år indtil nu. Ja, der har kun været få dage, hvor folk har kunnet sidde med grill og nyde naturen, som det ellers så ofte sker her på Moesholm.

Med ugens udsætning har vi i år indtil nu udsat 1200 kg. Isen betød, at vi først startede sent med udsætning i år; men så har vi også i gennemsnit tilført søen 170 kg fisk om ugen, hvilket vi er godt tilfreds med..

Jo, det går fremad mod lyse tider og folk er da også begyndt at nyde aftener ved søen.21. April 2010

Manglende forår

I forhold til 2009 lader foråret vente på sig i år. I dag vågnede vi lige frem op til et snedækket landskab. Senere kunne man dog finde lidt varme i solen. Det er vel hvad man forstår ved "aprils-vejr".

Det kolde og ikke mindst blæsende vejr kan selvfølgelig tage lidt af fornøjelsen ved fiskeriet; men derfor behøver det jo ikke at være dårligt. 3 venner fra Holland har været her på Moesholm de sidste 8 år i løbet af deres ferie. Så de har måske luret af, hvor fiskene står og hvordan man får dem til at hugge. De havde i hvert fald flot fangst i løbet af formiddagen.
5. April 2010

Påskeferien slut

Påskeferien blev en noget blandet fornøjelse, i hvert fald hvis man gerne ville ud og fiske lidt. Vejret har kun i korte perioder været rigtig godt og det har betydet, at antal af gæster har svinget gennem ferien.

Selve fiskeriet har også været noget op og ned. Nogle dage gik fiskene til biddet stort set ligegyldigt, hvad man lokkede med. Næste dag skulle man virkelig kæmpe for at finde og få fiskene til at hugge. Det kan virke underligt, hvorfor fiskene vil bide den ene dag og slet ikke den næste. Men sådan er fiskeri jo.

Vi fortsætter med at sætte fisk ud i højt tempo for at opbygge bestanden helt igen efter vinteren. 200 kg. i starten af påsken og yderlig 200 kg. i løbet af ugen og dermed vil vi have tilført søen 550 kg. på 2 uger. Der vil blive plads til en del fisk på den rigtige side af 5 kg, som den herunder. Nettet med lidt held af Carsten og Anders her i påsken.
1. April 2010

I gang for alvor!

Så kom der rigtig gang i fiskeriet for alvor. Efter en uge med fine fangster startede påsken med en rigtig god dag. Fiskene var villige til at hugge og der var gang i den lige fra morgenstunden af.

Søren og Michael fra Egå var her det meste af formiddagen. Da der var taget nok med deres favorit-grej skulle fluestangen luftes. Her fik Søren en rigtig god fight med en bulderbasse af en fisk. Men en 3'er fluestang skulle der kæmpes længe, da den bare gik til bunden. Ind kom den, for efter at have været beundret at få sin frihed igen. Da havde de to venner også fået nok til påskens frokostborde. At det ikke er en aprils-nar kan man også se her www.fangster.dk
1. Marts 2010

Forår?

Kalenderen siger forår; men den har naturen ikke læst. Der er stadig meget is på søen og vi må se i øjnene, at det har lange udsigter med almindeligt fiskeri. Vi havde i går besøg af en bekendt, der lige ville prøve lidt isfiskeri. Hullet blev lavet med motorsav og selv om der var plaskvand fra smeltet sne var isen helt intakt. På billedet herunder kan man se en blok på vel 30 cm. i tykkelse, som belv skåret ud.

Selv om isen er tyk og sikker lige nu vil vi igen understege, at det er helt på eget ansvar at bevæge sig ud på isen! Hvis der falder sne, så pas på huller i isen, som andre kan have lavet31. Januar 2010

Is!

Så kan vi se enden på en meget kold januar. Vi må se i øjnene, at der vil gå et godt stykke tid endnu, inden normal fiskeri er mulig.

Is-tykkelsen midt på søen er 25-30 cm. og det er der enkelte, der benytter til at prøve isfiskeri, hvilket jo langt fra er muligt hvert år.

Selv om isen er tyk og sikker lige nu vil vi understege, at det er helt på eget ansvar at bevæge sig ud på isen! Hvis der falder sne, så pas på huller i isen, som andre kan have lavet31. December 2009

Godt nytår!
Vi vil hermed ønske alle et rigtig godt nytår!

2009 har været et godt år ved Moesholm og vi ser frem til at hilse på mange af Jer ved søen i det nye år.
Lige nu er der et mindre isfrit område lige omkring piskeren, men frosten sætter jo sine spor. Vi lader dog piskeren kører, så der er mulighed for at fiske en smule og så ved vi, at med tø vil der hurtigt igen blive bedre muligheder.

Med lidt over 5500 kg. udsatte fisk nåede vi vores mål om en gennemsnitlig udsætning på mindst 100 kg. pr uge. Vi er selvfølgelig klar til at sætte den første portion ud i 2010, så snart vejret bliver en smule varmere.22. December 2009

Sne og ismelding
Vi har i dag fået et ordentlig læs sne. Men vi har selv kunnet komme til og fra søen i almindelig personbil og vi forventer ud fra vejrmeldingen, at der bliver mindre sne de kommende dage. Vågen er også blevet en smule større og det vil også nok fortsætte den vej.
Som gæst skal man være opmærksom på at toilet og rensested er lukket ned pga. frost. Til gengæld er vores lille opholdsrum åbnet midlertidigt, selv om det absolut ikke er færdigt. Man kan dog lige komme ind og få varmet kolde våde fingre, hvis man ønsker det.


19. December 2009

Ismelding
Vi har været nede på minus 13 grader om natten og i dag nåede vi kun op på minus 8. Vejen er ryddet for sne, så der er ikke problemer med at komme til søen lige nu. Isen breder sig og der er vel 30 gange 10 meter isfrit. Så der kan fiskes; men det vil være svært med f.eks. fluefiskeri.

Der var folk i dag, som trodsede kulden og med powerbait på krogen fik fisk til julebordet.18. December 2009

Snevejr
"I sne står urt og busk i skjul - det er så koldt derude". Ja, den gamle sang passer rigtig til vinteren herhjemme lige nu.
Piskeren sikrer, at det er til at fiske ved søen. Problemet er nærmere at komme frem til søen. Men vi er da selv kommet både ud og hjem og posten har vi fået hver dag.
Vi skulle også gerne få ryddet vejen helt her tidlig lørdag morgen.

Tage kæmpede sig gennem snemasserne og fik derfor søen helt for sig selv, hvor han kunne nyde det flotte snelandskab ved søen.
13. December 2009

Endelig klart vejr
Langt om længe ser det ud til vi skal have et vejrskifte og her i weekenden har det været tørt, klart og noget koldere.
Desværre har vi stadig problmer med tag på vores lille nye opholdsrum, så det er ikke klart endnu. Der er elles sat varme op og det kunne der nok blive brug for nu til kolde våde fingre.

Anders og hans far fra Randers var på Moesholm for første gang nogen sinde i går. Og selv om det var lidt koldt, var der nu heller ikke tid til at gå indendøre. Far og søn tog vel ca. 20 blanke fisk på deres premiere fisketur her ved søen, så Anders fik virkelig lært at kæmpe en fisk ind til kanten. De beholdte selv 5-6 flotte fisk og satte resten - der alle var taget på sølvfarvet blink - ud igen, så andre kan få glæde af de mange fisk.
Her står Anders med en af fiskene, lige før den sættes ud igen.30. November 2009

Trist og vådt
November er ved at være slut og mange vil nok sige: Endelig!
Det har i år været regn, blæst og gråt dag ud og dag ind. Vejret har selvfølgelig haft indeflydelse på antallet af gæster ved Moesholm. Der har da været besøg hver dag på nær nogle få meget stormfulde dage i denne måned. Så besøget har været stort nok til, at vi har kunnet udsætte 300 kg i løbet af november.

Der er fjernet mange buske rundt langs søen og de store træer fylder ikke nær så meget nu uden deres bladkroner; men derfor kan man jo godt få "træbid" i et bagudkast under fluefiskeriet. Ikke sandt, Christian?22. Oktober 2009

5 tons
Så nåede vi en ny milepæl på Moesholm, da vi med ugens udsætning når 5 tons udsatte fisk i år. Det er absolut ny rekord for Moesholm.
Ikke nok med det, men vi er ved at få lavet et lille opholdsrum. Planen er, at det skal være helt færdig inden det bliver rigtig koldt. Rummet er ikke stort, men det vil blive muligt lige at komme ind og få lidt varme og drikke sin kaffe, når kulden for alvor bider.

Efterårsferien er jo også slut for i år, og det var igen i år en rigtig god uge med mange besøgende og ikke mindst masser af fanget fisk. Ole er en af vores trofaste gæster, som sværger til fluefiskeriet. Han var også forbi i ferien og her fighter han en af de ørreder, han lokkede til bid.10. Oktober 2009

Efterårsferie
Så starter ferien og det med flot vejr. Ja, her til morgen var det vindstille og med rimfrost på græsset. Søen dampede bare så flot.
Vi har lige sat ud sidst på ugen; men følger op med yderligere udsætning i starten af den kommende uge, da vejrudsigten lover godt vejr i ferien. Så skal der selvfølgelig være nok fisk at fange.

I dag havde Valdemar og Nicolai, der går i 0 klasse, taget turen fra Randers til Moesholm meget tidligt. Det gav heldigvis udbytte, som dette herlige billede viser.4. Oktober 2009

Efterår
Hold på hat og briller - for nu har vi fået efterår. Blæst og regn er kommet sammen med oktober. Lige nu ærger det os, at det lille mini-opholdsrum, vi er ved at få lavet, ikke er helt færdig. For selv om Moesholm tilbyder godt med læ, var der tidspunkter i dag, hvor det havde været godt at kunne nyde kaffen indendøre.

Preben fra Egå var en af dem, der i dag trodsede vejret og han fik da også udbytte af sine anstrengelser. 3 pæne regnbueørreder op til vel omkring 3 kg. Rigtig flotte fisk og som Preben fortalte, var den på 5 kg han selv tog sidst lige så flot. At den så ikke helt kunne måle sig med den på godt 8 kg, som en anden gæst tog samme dag, er noget andet. Men jo, der bliver taget godt med fisk her på Moesholm for tiden.16. September 2009

Fiskeriet
Vi skrev for et par dage siden, at vi forventede godt gang i fiskeriet med faldende temperatur. Det fik vi bekræftet i dag. Der blev taget rigtig mange fisk i Moesholm lige fra morgenstunden og det var på både powerbait, spinner og flue.

Oliver og Søren fra Djursland brugte bare 2 timer ved søen og fik 6 med hjem. Herunder en af de guldørreder, som der stille og roligt bliver flere af i søen - 8 udsat i denne uge. Men også gode regnbueørreder var på krogen, og "der var bare hug" som de sagde. For disse gutter var det specielt en lille orange flue som gav succes.12. September 2009

Efterår
Så er vi inde i efteråret, nærmere bestemt uge 38. Med ugens udsætning på 200 kg runder vi 4100 kg i år og ligger dermed på et ugentlig gennemsnit på ca. 110 kg og det med de kolde vinter uger indregnet.

Vejret skifter jævnligt, men der er stadig flotte stille aftener ved søen. Når man så har en røgeovn til den nyfangede fisk og spagetti med, som disse venner fra Grenå kan man sagtens få en dejlig dag og aften ved Moesholm endnu. Og selve fiskeriet bliver jo nok ikke ringere nu, hvor vand temperaturen falder.16. August 2009

Store fisk
Som vi skrev i sidste uge, har vi nu igen sat en del store fisk ud. Det fik f.eks Daniel fra Mols her i dag glæde af. Efter at have taget en portionsørred fik han det store hug på en lille spinner kun et par meter før brinken.

Med lidt hjælp fra en venlig nabofisker fik han heldigvis fisken nettet og han kunne stolt vise sin mor og os en fisk på godt 7 kg. Vi siger tillykke til den dygtige og stolte fisker.12. August 2009

Fisk
Da det ser ud til, at vi står over for en mere kold periode, har vi valgt at øge denne uges udsætning til 200 kg - selv om søen allerede indholder mange fisk fra sommerens udsætninger.

Vi vil bruge 150 kg på "portions-ørreder" og de sidste 50 kg som lovet tidligere på noget større fisk. Det skulle give mulighed både for mange fisk; men også store fisk af samme høje kvalitet som f.eks de 2 herunder, som blev taget i sidste uge.07. August 2009

Fisk
Børnenes sommerferie synger nu på sidste vers her i Danmark. Det har ikke været hedebølge, men alligevel mange dage med høje temperaturer i solen og hvor der er læ. I den periode har de tidlige morgener været de bedste rent fiskemæssigt.

Men i denne uge er der taget godt med fisk hver dag. Det virker som om det er powerbait, der har givet flest fisk. Men vi har da også mødt fluefiskere med fangst.

Knud og Carl, som er fra lokalområdet, viste i dag, at der kan tages pæne fisk selv sidst på eftermiddagen. Der er tale om virkelige flotte fisk, ja perfekte regnbueørreder, som det ses på billedet. De sidste 150 kg blev sat ud i tirsdags og vi har lagt lidt vægt på dem igen.2. Juli 2009

Højsommer og høst
Juli starter med højsommer og på Moesholm har vi høstet.
Her er det ikke korn men siv, der bliver høstet. Resultatet blev mellem 10 og 12 tons siv, som vi fik revet sammen af "sivklipperen" og kørt væk af en vognmand. Så i stedet for at bruge ilt, når det rådner til efteråret, vil sivene nu blive brugt som kompost i folks haver.

Som det måske kan ses på andre billeder her på hjemmesiden, var det også tiltrængt at få fjernet siv. Det er godt nok med lidt siv i søen til at give liv og skjulesteder for søens fisk, men det var ved at tage overhånd.

Nu er der rigtig god plads til fluefiskerne mv. igen.18. Juni 2009

Kold blæsende måned
Allerede her midt i måneden vil meteologerne garantere, at vi ikke får varmerekord i denne måned og en lang liste af rekorder er dermed brudt.

Blæst og en del regn og halvkoldt vejr har det været. Det har måske givet lidt færre gæster men til gengæld har søen blevet frisket op. Det har også betydet mere liv i fiskene og der er i ugens løb taget fisk over hele søen og hele dagen - også i solen midt på dagen, som billedet viser.

Her blev en regnbueørred på ca. 4.3 kg. overliste med powerbait.9. Juni 2009

Dygtig fisker
I går havde vi besøg af en virkelig dygtig fisker - vi kan dog ikke anbefale andre at bruge denne fiskers metode!

"Fiskeren" svævede rundt om øen og ud over det store vandområde flere gange, indtil den havde udset sig sin fisk. Så steg den voldsomt for at lave et styrtdyk ned i vandet, så den forsvandt helt i et mægtig plask.

Kort efter baskede den sig op af vandet og gled stille væk med sit bytte. Det betyder selvfølgelig en fisk mindre til vores gæster; men vi både håber og tror at enhver gæst gerne ville bytte en mindre fisk for dette syn.

Det gik så stærkt at vi først fik et billede, hvor fiskeørnen lige har sluppet vandet og er på vej væk med sit bytte. For en fiskeørn var det jo, vi havde besøg af.
28. Maj 2009

Pinse-weekend
Maj går på hæld. En måned med sol og stille dage; men også dage med hård vind, regn og endda haglvejr.
Nu står juni og Pinsen for døren. Meldingerne tyder på, vi skal starte måneden med rigtig sommer og pinsevejr. Med stigende temperaturer følger vandtemperaturen selvfølgelig med op. Som normalt sætter vi i sommer perioden ikke de helt store fisk over 4 kg. ud. Men da vi stadig sætter 150 til 200 kg. fisk ud pr. uge, er mængden af fisk i søen stigende.

Der er dog stadig flotte friske fisk i søen, som billedet her fra ugens udsætning viser. John har her fisket en guldørred og et par regnbueørreder frem fra traileren inden de skal i søen.
18. Maj 2009

Maj
Maj ligner vejrmæssigt mere sig selv. Sol, byger og vind skifter. Nattergalen er på plads og vi har for tiden jævnligt besøg af vores "kønneste" fisker - nemlig isfuglen.
Rent fiskemæssigt kan man godt mærke at fødevalget stiger for fiskene, men der tages stadig pænt med ørreder. Så vi fortsætter vores udsætning på mellem 150 og 200kg pr. uge og er rundet de 2 tons for i år.
1. Maj 2009

Rekorder
April 2009 slog flere rekorder. Det er den varmeste april med de fleste solskinstimer, der er målt i Danmark. På Moesholm slog vi også rekord, da vi i løbet af april satte hele 850 kg fisk ud i søen.

Vi har også haft mange gæster, der har nydt det gode vejr og de nu grønne omgivelser, ja og selvfølgelig de mange fisk. Ja, selv svanen syntes åbenbart om stedet og var på besøg i går.
24. April 2009

Smukt
Man kan kun kalde vejret i april 2009 for smukt. Nu kommer så den tid, som vi holder mest af herude. Nemlig når træerne står med deres spæde grønne farver. Det er vi ikke de eneste der nyder.
Brian og Bjarne fra Århus var forbi Moesholm i dag. Det blæste for meget til kysten, så de havde søgt ind i land og det gav lidt mad til grillen. Flotte blanke fisk med perfekte halefinner og en topscore på vel 3.5 kg.
12. April 2009

Ferien slut
Så er ferien desværre slut. Sikke et vejr vi har haft i år. Hvis man ruller lidt ned på siden her, kan man se et billed fra påsken 2008 - da var det sne.
Så der har været virkelig dejligt ved søen og mange gæster har været forbi for at nyde et par timer eller 3. Det betød, at vi midt i påsken måtte bede John komme forbi med yderlig 150 kg fisk - selv om vi lige op til påsken havde sat 200 kg ud. Men hvem kunne vide, vi alle dage skulle få sådan et vejr?
5. April 2009

Påske
Det er ugen med Påske. Weekenden op til var med solskin specielt lørdag - helt fantastisk vejr startende med en smule frost. Grågæssene flyver parvis rundt, ravnene leger i luften, duerne kuer, solsorte, stære og sangdrossel fløjter om kap og halemejser, blåsmejser mm. vimser omkring. Jo, der er gang i naturen omkrin Moesholm.
Det gode vejr fik også mange fiskere ud i det fri og folk er nu begyndt at slå sig ned på tæpper i solen. En ung gut fra Lystrup havde lokket et par piger med herud og når man så inden for de første 5 minutter lander en 4 kg. ørred - ja, så er det ikke så ringe endda.
31. Marts 2009

Forår
Så kan vi gøre første kvartal op i år. Der blev udsat 975 kg. fisk, hvilket er mere end en fordobling på få år.

De stigende temperaturer ses på mange måder nu. Der begynder f.eks. at dukke flere mindre børn op blandt vores gæster. I weekenden var Kenneth her med sine 2 sønner og vi har modtaget følgende lille beretning og tilhørende billede:

Lørdag den 30. Marts, tog vi en tur ud til Moesholm Put & Take, for at prøve lykken i et par timer. Drengene fik startet op med prop og Power bait, og jeg med en lille gul spinde. Emil på 5 år trak ind med spinden, hvor jeg efterfølgende kastede den ud igen.
Ved første kast fik vi bid og nu skulle Emil kæmpe mod ørreden. Emil skulle lære at slappe lidt af og give fisken tid, så den var til at få ind mod land. Storebror Lucas på 8 år tog nettet og fik ørreden trukket op. Den 2,5 kg store ørred kunne nettet åbenbart ikke holde til og nettet knækkede. Et par stolte drenge havde nu efter kun 15 min. fiskeri fanget den første. Det satte selvfølgelig forventninger i vejret, men der var nu stille i ca. 1½ time. Lucas havde nu gult Power Bait på og pludselig var hans prop væk, og der var bid igen. Lucas kendte lidt mere til rutinen og en ørred på 2,3 kg blev hevet sikkert land.
Ørreden havde haft tid til at æde Power Bait og krog så vi måtte skære linen, og senere fandt vi krogen godt nede i maven på ørreden.
Det var en fantastisk dag, hvor vejret bød på lidt regn og sol, men heldigvis ikke meget vind. Det er nogle dejlige rammer der er ved søen, og den er meget børnevenlig.
Vi takker for en dejlig dag.

Kenneth, Lucas og Emil

18. Marts 2009

Forår
Dagen i dag vil vi regne som den første forårsdag i 2009. Den hvide vipstjert blev set og solen skinnede og fik temperaturen op, så man godt kunne sidde stille og nyde kaffen i et læfyldt hjørne.
Det lokkede også fiskere til, og der blev i løbet af eftermiddagen landet pæne fisk. En af de heldige var Vilhelm, som hjælper os lidt her på Moesholm. Han hygger sig som regel med en times fiskeri når han her og må tit høre på vores drillerier, når det ikke lykkedes ham at fange en fisk.
I dag kome han op i gårdspladsen for at vise, at det var hans tur til at drille.
13. Marts 2009

Vi roder
Taget på toiletbygningen er ved at blive renoveret, da det regnede ind. Indvendig er loftsplader og isolering fjernet og nu skal vi bruge nogle måneder for at få det tørret inden der sættes ny isolering plus plader op igen. Indtil da ser det hele lidt rodet ud; men toiletterne kan selvfølgelig bruges.
Men fiskene er ligeglade og med det forårsvejr, vi har snuset til har der været dejlige dage ved søen. Christian var her et par timer i starten af ugen og så var middagsmaden igen reddet. Som han har skrevet på www.fangster.dk: "Super dag, hvor man kan mærke foråret snart kommer"
3. Marts 2009

Guldørred
Lasse og Morten fiskede et par timer i dag. De fik en rigtig pæn regnbueørred på omkring de 4 kg. og så en af de guldørreder, vi er begyndt at sætte ud i mindre mængder. Begge blev taget på spinner.
Når John får en større bestand, vil vi sætte lidt flere af disse specielle ørreder ud til dem, der syntes det er spændende at gå efter det specielle.
1. Marts 2009

Isfri sø
Så kan vi for første gang i lang tid melde isfri sø. Vi har her i den kolde periode fået fældet lidt træer, så der på sydsiden bliver bedre plads til bagudkast for fluefiskere.
John er kommet hjem fra vinterferie. Han var bestilt til at komme med fisk, så snart han var hjeme og har netop været forbi Moesholm.
22. Februar 2009

Isen viger
Så fik vi tø og efter en aften, hvor sneen væltede ned, var det sjap. På søen trækker isen sig næsten time for time og ca. halvdelen er isfri nu. Vi har haft en del gæster i dag og flere, som bare var forbi og kikke. Fra Tyskland kom 8 gutter, som havde en kanon dag. Det blev til mange fisk med topscoren på 5.5 kg.
De er på ferie heroppe og det lød til, at dem ville vi se mere til i ugens løb. Det forstår man jo godt. Herunder ses 3 af de 8 tilfredse fiskere med en del af dagens fangst.
15. Februar 2009

Kort nyt
Vi er tilbage ved en ca. 50 meter bred uden is ved piskeren. Vågen breder sig lidt rundt om øen. Så der er stadig mulighed for at fiske, hvilket Anders og hans storebror fra Kolind beviste i dag. Allerede efter 5-10 minutter havde Anders hug på sin spinner og han landede en på den rigtige side 3 kg, som ses på billedet herunder. Men Anders stoppede ikke her og tog senere en mere på 4,3 kg. Så det var ikke så sjovt at være storebror i dag.
I øvrigt er der i løbet af de sidste 2 måneder sat i alt 425 kg ud.
10. Februar 2009

Vinterferie
Så er det vinterferie og i år endda med kulde og lidt sne. Alt tyder på der vil komme mere af begge dele i løbet af ugen. Men da der har været pænt besøg de sidste 2 weekender og folk har taget godt med fisk, har vi aftalt med John, vores fiskemand, at han skal komme med nye forsyninger i løbet af ugen, hvis vejret altså tillader det. Det bliver så vejret der afgør, hvornår det bliver.
Kulden og sneen indskrænker selvfølgelig mulighederne omkring søen, men det er nu noget særligt sådan en dag med blå himmel og hvidt omkring og på en del af søen.
8. Februar 2009

Julie og Jacob
Julie og Jacob fik lokket deres far med på fisketur i fredags og mon ikke der har været fisk på bordet her i løbet af weekenden?
Da jeg var nede og hilse på dem, lå der i hvert fald 3 dejlige regnbueørreder på græsset og med yderligere en times fiskeri tilbage, var der stadig chance for flere.
31. Januar 2009

Weekend
Et let drøs sne har i løbet af natten sat sit flotte præg på området. Samtidig er det nu meget let at se, hvor der er is på søen. Ca 1/3 er islagt her til morgen og med en temperatur lige på frysepunktet kl 9 vil det nok holde sig på det niveau resten af dagen.
Niels var en af dem, der brugte lidt tid ved søen her senere på dagen. Da jeg var forbi med kameraet havde det givet en potionsørred og en på lige knap 5 kg. Da Niels tog hjem små 2 timer senere lå der 5 dejlige regnbuer med den på 5 kg som den største.
28. Januar 2009

Skal, skal ikke?
Det er ikke let for tiden. Bliver det vinter eller bliver det ikke vinter?
Det meste af søen er isfri nu, men DMI lover nu igen frost stort set døgnet rundt. Vi har lige fået sat nye blade på piskeren og den kører konstant. Vi har taget chancen og bedt fiskemanden komme forbi med 125 kg. Så er spørgsmålet om vores gæster får dem på krogen eller søen lukker helt til inden?
Skulle det sidste ske, ja så er fiskene jo klar til det kommende forår.


8. Januar 2009

Opdatering
Så er der en mildning i luften. Piskeren kan holde et velfortjent hvil. Det lykkedes at holde et isfrit område på ca. 30 gange 20 meter. Der har da også været gæster næsten hver dag og der er taget pænt med fisk.
Nu vokser hullet i blæst og tø og der er vel 50 meter isfri kant i dette øjeblik. Isen er ikke ret tyk i nærheden af piskeren, så vi forventer, at hullet vil vokse noget her i løbet af weekenden, men hvor meget er svært at sige. Men der er helt sikkert fiskemuligheder.

Det var rimelig barsk vejr nogen af dagene i løbet af ugen. Det afholdt ikke et par af vores trofaste gæster fra at fiske en aften i blæst og sne. Puha - det var koldt. Som nævnt før lukker vi normalt ved solnedgang, men hvis du kunne tænke dig at prøve aften eller natfiskeri, så kontakte os på 40795215, så tager vi en snak om det.
5. Januar 2009

Opdatering
Lige en kort opdatering omkring is situationen på søen, da vi jo har været under 10 graders frost i går og er det nu igen. Der er lige nu et isfrit hul på vel 40x20 meter lige omkring piskeren, som ser ud til at kunne klare disse frostgrader uden selv at ise til.
DMI lover nu mere mildt vejr fra i morgen af og vi forventer derfor at det isfrie område vil brede sig hurtigt, da blæst, varmegrader og piskeren er en god kobination til at fjerne is.
Der vil komme en opdatering igen sidst på ugen om, hvordan situationen er.


2. Januar 2009

Is
2009 har lagt ud med kulde, som er ved at være mærkbar på søer og damme rundt omkring på Djursland. Her sent på eftermiddagen er vi nede under 5 graders frost.
Hvad angår fiskesøen holder piskeren stadig et område fri for is, men området er blevet mindre de sidste par dage. Det er dog stadig muligt at fiske ved søen. I følge DMI skulle vi i morgen få mere mildt og blæsende vejr. Vi forventer derfor, at området med frit vand vil brede sig igen.

Skulle isen lukke helt vil vi så hurtigt som muligt, oplyse om det her på siden.

Vi har fået en nytårshilsen fra Michael Madsen, der tog en 2.4 kg på flue d. 28-12, og selv om vandet var koldt havde fisken givet ham en god fight. Michael har i øvrigt skrevet den ind på www.fangster.dk
26. December 2008

Godt nytår
Så er vi inde i juleugen og det blev ikke hvid jul, men dog koldt nok. Der har været rigtig gode dage op til jul, hvor vores gæster er gået hjem med flotte, blanke fisk på over 5 kg.
Der blev fanget så mange, at vi besluttede at sætte ud igen før jul; men da isen begyndte at drille har vi lige set tiden an yderligere et par dage. Men her 2. juledag var John forbi med 150 kg flotte ørreder. Så skal nogen have fisk til nytårs aften, så er muligheden der. Piskeren kører stort set i døgndrift og i dag er næsten hele søen isfri.

Vi vil gerne ønske alle vores gæster Et rigtig godt nytår!.

Håber vi ses ved søen i 2009!
26. November 2008

Nu også sne
I den forløbne weekend var vi nede og vende 8 graders frost, så piskeren var i gang døgnet rundt. Det betød, at godt halvdelen af søen stadig var isfri og det benyttede flere gæster sig af i det flotte vejr, vi også havde.
Mandag fik vi årets første rigtige sne og området omkring søen lignede noget fra et julekort. Et par af vores gæster havde ringet og spurgt om de måtte fiske om aftenen og det fik de selvfølgelig lov til. De fik en rigtig hyggelig aften, hvor sneen langsomt dalede ned. Næste morgen var alt hvidt. Vi lukker generelt til solnedgang, men har du lyst til at fiske om aftenen, så kontakt os. Så finder vi ud af det sammen.
Nu er det mildt igen og så snart søen er helt isfri og vi kan forvente en mild periode, vil der blive sat pænt med fisk ud igen, så der bliver nok fisk at tage af til julebordet.
04. November 2008

Frost
I den første weekend i november fik vi for første gang i år rigtig frost. Så meget at lidt af søen var islagt tidligt om morgenen og rensepladsen kunne først bruges op af dagen. Til gengæld blev det dejligt og flot, da solen stod op. I weeekenden var der en lille intern konkurrence mellem lokale fiskeklubber, som havde en god dag med fisk og varm suppe. Men også andre gæster besøgte os i det gode vejr. Tonni fra Brædstrup var her for første gang og fik et par fisk med hjem på sin grønne flue.
28. Oktober 2008

Lidt billeder
Vi har modtaget et link til en række billeder fra Rønde Fiskeforenings 10 års jubilæumsweekend. Der er også billeder her fra Moesholm, hvor børn og voksne havde et par hyggelige timer: Billeder

Nå ja, vi har da også sat fisk ud igen i denne uge. 150 kg blandet inklusiv et par stykker på den rigtige side 6kg. Så er der lidt for de mere "barske drenge" at gå efter nu, hvor frosten melder sin ankomst.


17. Oktober 2008

Efterårsferie
Så er efterårsferien godt i gang. Der har været dage med regn og rusk; men også rigtig flotte dage, hvor skoven flammede. De dage har der været rigtig mange gæster ved Moesholm Put and Take. Vi er nu nået en årstid, hvor fiskene virkelig går til bidet. Derfor valgte vi midt i ugen at sætte yderligere 200 kg fisk ud. Så vi har slået ny udsætningsrekord med 400 kg på under en uge.
Vores politik er stadig, at der altid skal være mange fisk i søen. Det er så op til vores gæster af få dem med hjem :-)

Fortsat god ferie.
05. Oktober 2008

"Børnesø"
Som nævnt nedenfor, var søen d. 28 september omdannet til børnesø nogle timer. Det lykkedes heldigvis de unge fiskere at narre lidt fisk fra søen. Den største var på ca. 2.6 kg.; men der blev også fanget lidt af de mange portionsørreder, vi havde sat ud. Se Kaløcup
Der har faktisk været stor tilfredshed hos mange af vores gæster med de mange, men lidt mindre fisk. Vi har derfor besluttet at godt halvdelen af ugens udsætning på 200kg igen skal være portionsørreder. Men der vil selvfølgelig også stadig være mulighed for at fighte større fisk, som vores gæst herunder gjorde forleden dag. Det var en af de 3, han fik med hjem.
22. September 2008

Jubilæum og udsætning
Den 27 og 28 september fejrer "Rønde og omegns sportsfiskerforening" 10 års Jubilæum. Som en del af programmet vil der søndag den 28 kl. 10 være gratis fiskeri i 2 timer for børn i Moesholm Put og Take. Alle er velkomne.
Vi vil i den anledning lave en lidt speciel udsætning i denne omgang. Vi udsætter hele 200 kg op til weekenden og af disse vil de 150 kg være mindre potionsfisk. Der vil altså være rigtig mange fisk i søen til børnene. De sidste 50 kg vil være af normal størrelse, så det som sædvanligt er muligt at få en god fight med en af de store.
Se mere om jubilæet på Røndefisker og Kaløcup


26. August 2008

Bedre fiskevejr
August har virkelig givet vand. Sammenholdt med at vi tidligere fik fjernet et meget gammel dræn gør at søens vandstand nu er hævet med vel ca. 40 cm.
Vandet er selvfølgelig også blevet afkølet og der gøres gode fangster nu. Det betyder også at vi i ugens udsætning, vil få større fisk sat ud igen. Det er fra nu af, der kan gøres gode fangster af de mange fisk, der er sat ud i sommerens løb plus de nyudsatte.
Herunder ser vi en af vores polske gæster, der i går fightede en rigtig pæn fisk taget på flue. Kort efter sprang den dog af; men han havde heldigvis allerede taget en.
11. August 2008

Normale tilstande
Vi har været igennem en hedebølge, som gjorde både folk og fæ dvaske. Vandet har været varmt i søen og mange fisk gled stille og dvaske rundt i overfladen.
Nu er vejret vendt tilbage til mere "normalt" sommervejr. Ja, nogen dage står det ned i tykke stråler og det er ikke specielt behageligt at være fisker. Har man mere lyst til at hygge sig indendøre disse dage, kan vi anbefale at købe augustnummeret af Fiskeavisen. Her er der en omtale af Moesholm. Journalisten Frank fortæller her lidt om, hvordan han overlistede fiskene selv på en varm solskinsdag.
21. Juli 2008

Dansk sommer
Som sædvanligt fik vi normal dansk sommer, da børnene fik fri fra skole. Det ene øjeblik søger man skygge under de høje træer om søen. Det næste læ for regn og blæst.
Med ugens udsætning når vi ca. 2½ tons fisk i år. Her i sommerperioden er det vores vurdering, at der ikke bliver "fisket op" og dermed stiger antallet af fisk i søen. Vi sætte også knap så store fisk ud her i varmen, men til gengæld flere fisk end i foråret. Så der er rigtig mange fisk i søen nu.
Der er forøvrigt også mange skovhindbær omkrings søen for tiden, som man er velkommen til at plukke. Vi får jævnligt besøg af svanen og isfuglen ser vi også i korte glimt. Den er dog ikke let at få i kammeraets søger; men flot er den.
06. Juli 2008

Fiskeavisen
I løbet af ugen har vi haft besøg af Frank, som anmelder Put og Take søer i Fiskeavisen - se www.fiskeavisen.dk
Vi var noget spændt på, hvordan det ville gå Frank, da han kom her i ugen, hvor solen bagte og temperaturen nåede 25 grader. Men Frank er åbenbart specialist og i løbet af de 4 timer, han var her, fik han 7 gode fisk og havde mange andre hug. Frank havde nogle rigtig gode timer ved Moesholm og vi ser frem til artiklen i Juli eller August nummeret af Fiskeavisen. Her er foreløbig et par billeder fra dagen.
20. Juni 2008

Besøg
I sidste weekend havde vi besøg af 2C fra Risskov og familie. De var godt nok ikke heldige med vejret. Efter flere uger med tørke begyndt heftig regn lige i det øjeblik de første spinnere ramte vandet.
Selv om der er rigtig mange fisk i søen og mere erfarne fiskere tog fisk mens klassen var på besøg, lykkedes det desværre ikke for nogen fra klassen. Men der blev grinet og pjattet, så klassen havde nogle hyggelige timer.
Vi har aftalt med klassen, at de efter sommerferien kan komme forbi og prøve lykken en gang til for samme pris. Så håber vi på bedre vejr og mere held med fiskene.
Generelt er fiskene ikke så lette at overliste nu og slet ikke midt på dagen. Derfor stiger antallet af fisk i søen også for tiden, da vi stadig holder en udsætning på ca. 100 kg. om ugen i snit.
10. Juni 2008

Tørke
Puha..det er godt nok ved at være tørt nu. Klipperen står stort set stille, da græsset er gult, men piskeren har til gengæld været på overarbejde døgnet rundt lige indtil i dag, hvor vi fik et vejrskifte. Vandet er også ved at være varmt og det ses på fiskenes aktivitetsniveau. Desværre havde vi problemer med piskeren, lige da vi havde sat yderlig 150 kg. fisk ud i varmen. Det kostede en god håndfuld fisk, der ikke kunne klare skiftet fra dambruget - ærgerligt.
Åkanderne står ellers nu og lyser flot op rundt om øen.
26. Maj 2008

Nattergalesang og haletudser
Det kribler alle vegne og søen er fuld af små haletudser og andet godt til fiskene. Men der er så sandelig også mange og store fisk i søen. Helt lette at fange i det flotte solskinsvejr er de ikke.
Der blev dog taget pæne fisk jævnt gennem weekenden og har man erfaringen kan man også få de store til at hugge. En af disse "ældre" erfarne fiskere nappede en 5,8 kg ørred midt på dagen på spinner.
Han gjorde mig samtidig opmærksom på nattergalen, der sad flere steder og sang rundt om i de nærliggende skove.
20. Maj 2008

Varmt og koldt
Solrigt og ingen regn - vejret fortsætter i samme rille. Alt er nu grønt og de første åkander begynder at sætte blomst. Varmen har også sat gang i insekter mm., så mængden af føde stiger i søen, med dens naturlige omgivelser. Det kan gøre det svært at overliste fiskene, men nu har vi sat yderlig 200kg ud i denne uge - så der er nok at tage af.
Selv om det er varmt og flot op af dagen, er det stadig så koldt om natten, at vi har rimfrost. Dette får søen til at dampe under nedkøling tidligt om morgenen lige når solen står op. Det giver nogle fantastiske omgivelser, som godt kan anbefales.
11. Maj 2008

Pinsen
Sikke et vejr - i år var der virkelig chance for at se pinsesolen danse. Rød var den, når den gik ned over engen. A propos "rød", så har vi haft en lille premiere i forbindelse med udsætningen lige før pinse. Den første guldørred er sat ud på Moesholm. Vores fiskemand har lovet at i løbet af 1 år eller 2 vil han være leveringsdygtig i guldørreder, men vi fik lov til at få en enkelt af "avlen".
Her pinsedag så en af vores trofaste gæster - Vagn - fisken jage sin spinner, men bide ville den ikke. Om den er deruden endnu ved vi ikke. Der har jo været pænt besøgt i dag. Folk har virkelig nydt de dejlige omgivelser omkring søen på Moesholm, hvor skoven står i sit flotteste grønne farve.
Vi må vist heller sætte en god portion fisk ud igen i løbet af uge
29. April 2008

Sommeren kom
Så har vi haft den første weekend, hvor det lugtede af sommer. De første svaler er begyndt at jage over søen, så måske er det tiden for at lufte fluerne nu.
Lige så begyndte de første gæster at grille og nogen lå og nød vejret på sydskrænten. Der var fanget godt med fisk op til weekenden og da vi nok havde gættet, at der kunne komme pænt med gæster i det vejr, fik vi fat i John lørdag, som måtte bruge noget af dagen på at køre op til Moesholm med fisk. Så nu er der allerede sat omkring et tons fisk ud i år.21. April 2008

St. Bededags ferien
Så er den forlængede weekend desværre slut. Flot vejr selv om der stadig er frost om morgenen. Der er fisket en del ved Moesholm specielt fredag og lørdag. Dette var vi selvfølgelig forberedt på, så selv om der stadig var godt med fisk i søen supplerede vi op lige før weekenden. Der er også blevet fanget rigtig pænt af de heldige/dygtige. Meeen søen er nu langt fra tømt.
En af vores faste gæster var sidst mand søndag eftermiddag/aften og tog på 4 timer 7 fisk. Desuden mistede han en meget stor, som simpelthen knækkede linen. Det samme skete i øvrigt i dag for en anden gæst også med meget stor fisk. Så husk at have udstyret i orden også til de store.12. April 2008

Forår
Antallet af gæster og græsset gror. Så klipperen har været på sin første tur på sydskrænten og fiskemanden har fyldt op i ugens løb selv om der blev fanget godt med fisk også i starten af ugen. Det har både lokale med spinner og udlændinge med flue nydt godt af og der er tage både pæne og ind imellem mange fisk. Det har været dejlige dage ved Moesholm


22. Marts 2008

Påske og vinter vejr
Så blev det påske og mon ikke både vi og mange lystfiskere havde håbet på nogle gode dage ved fiskevandet. Sådan blev det ikke helt - da vi pludselig fik vinter. Men til gengæld kunne vi nyde nogle flotte omgivelser og med piskeren kørende blev der da fisket på Moesholm i påsken.
Vintervejret skulle nu være på retur, så vores fiskemand har lovet at komme forbi i løbet af ugen.


10. Marts 2008

Flot vejr
Det blev en dag med flot vejr. Det benyttede Mikael og en kammerat fra Mørke til at bruge et par timer ved Moesholm.
Det var en dag, hvor fiskene var i bidehumør og specielt bækørrederne var livlige. Pæne fisk til gutterne, som dog ærgede sig over at miste en af de helt store, som huggede på spinneren.


07. Marts 2008

Forår
Så nåede vi den første forårsmåned - og så fik vi vel årets første sne.
Men både ænderne og os her på Moesholm tror på at foråret og dermed nogle gode fiskedage er lige om hjørnet. Derfor er der igen sat en god portion fisk ud - både bæk- og regnbueørreder op til 5 kg.


20. Februar 2008

KLIPPEKORT!
Det har i flere år været muligt for grupper på mere end 10 personer at få rabat på Moesholm Put&Take. Vi ønsker at give vores trofaste gæster samme mulighed.
Derfor tilbyder vi nu et "Klippekort", hvor køb af 10 fisketure giver en ekstra gratis fisketur. Kortet er personligt og gældende for hele 2008. Kontakt os efter kl. 18 på telefon 40795215 for mere information
15. Februar 2008

Så fik vi alligevel brug for piskeren. Så selv om frosten bider lidt, er der muligheder for at fiske ved Moesholm - og fiskene er der ude
13. Februar 2008

Meget vinter er der jo ikke her i februar; men gode fiskedage til gengæld. "Frisøren" fra Grenå brugte et par timer ved Moesholm i dag og fik 3 pæne fisk med hjem. En regnbueørred tæt på de 4 kg, en lidt mindre og en pæn bækørred.
7. Februar 2008

Så har vi lagt januar bag os. Lige som vi fik piskeren lavet, forsvandt frosten og resten af måneden har været mild og blæsende. Så isen har ikke givet problemer for fiskeriet og da der altid kan findes læ på Moesholm, har der også været fisket i den mørke måned.

Her lige før vinterferien tyder alt på en meget mild uge med rimeligt vejr. Da der også er sat en god portion fisk ud i søen i ugens løb, er der alle muligheder for et par gode timer ved Moesholm i vinterferien.


7. Januar 2008

Piskeren har desværre været i stykker i den forløbne uge, hvilket betød problemer med is i søen.

Men her til morgen var over halvdelen af søen isfri og i løbet af dagen forsvandt det meste helt. Så nu er der igen mulighed for at få frisk luft og forhåbentlig en fisk på Moesholm.


1. Januar 2008

Den 1. januar overtog vi Moesholm Put & Take.

Vi vil videreføre fiskeriet ved søen som tidligere, men modtager meget gerne ris og ros. Send os evt. en mail eller læg en seddel i betalingsboksen, hvis du har forslag eller ønsker om ændringer.

Vi ønsker alle gæster et godt nytår.

Hilsen
Dorte og Jens Ove.